Könyvajánló - 2018. március

Tony Wolf: Mesél az erdő – A törpékről. Bp. Manó Kiadó, 2018.

A népszerű sorozat második részében folytatódnak az erdő lakóinak kalandjai. Az árvíz elől menekülő kis állatokat a törpék fogadják be az erdő felső részén elterülő birodalmukba. Az okos, szorgalmas és kedves törpék életébe vidámság költözik, az állatok pedig nem győznek ámulni vendéglátóik zseniális találmányain! A rozoga létra helyett liftet szerelnek a magas fa mellé, a békának pedig hőlégballont készítenek, hogy kipróbálhassa, milyen a repülés. A mókus úgy dönt, hogy köszönetképpen szobrot kell emelniük a törpéknek.

Bosnyák Viktória: Most hogy festek? – Az egyszínű kaméleon. Bp. Kolibri, 2018.

Ti is szerettek bújócskázni? Bosnyák Viktória legújabb könyvének főhőse, Kamill, a kis kaméleon is boldogan bújócskázna Licsivel, a makival és a többi kaméleonnal, de van egy kis bökkenő: Kamill nem tud színt váltani! A leleményes Licsi mindenféle trükköt bevet, hogy segítsen a barátján. A megoldás azonban nem ilyen egyszerű. Vajon mi a titok nyitja? És mi köze a színváltásnak a mesékhez és az olvasáshoz?

 

Daisy Meadows: Milli csodás előadása. Bp. Manó Könyves, 2018. (Varázslatos Állatbirodalom – extra)

A mindig napsütötte Barátság-erdőben most kivételesen mindent tündöklő hó borít, mert kezdetét vette a három napig tartó Fagyos Fesztivál. A kisállatok vidáman hógolyóznak és szánkóznak, a Galóca kávézóban pillecukros forró italok várják a vendégeket. Milli, a kisnyuszi különösen izgatott, mert balett előadása lesz a Hóbálon, és alig várja, hogy végre bemutathassa a sokat gyakorolt piruetteket. Igen ám, de Grizelda most is megjelenik, hogy ármánykodásával véget vessen a vidámságnak és végre megszerezze magának az erdőt. Hatalmas havazás veszi kezdetét és tombol a hideg. A két barátnő, Lili és Luca elhatározza, hogy megakadályozza, hogy a boszorkány terve valóra váljon, és Millivel együtt útnak indulnak, hogy megmentsék az erdőt. Olvasd el a három meséből álló különkiadást, és megtudod, vajon elő tudja-e adni a kis nyuszi a nagyszerű táncot, amire olyan régóta készült!

Holly Black, Cassandra Clare: Magisztérium 4. - Az ezüstmaszk. Szeged. Könyvmolyképző, 2017.

Callum Hunt élete romokban hever. A legjobb barátja odaveszett. A kém elszökött. A fiú titka kitudódott. Rács mögé dugták, örökre elzárták a mágusok közösségétől, miután kiderült róla, hogy micsoda - hogy mi válhat belőle. Ám egy megdöbbentő felfedezés szabadsággal kecsegteti a fiút - amiért nagy árat kellene fizetnie. Vajon ki tud tartani Call, képes hű maradni a barátaihoz és a tanáraihoz? Vagy felvállalja a kockázatot, és elpusztít mindent, amit valaha szeretett? A negyedik év a Magisztériumban egészen más lesz, mint az eddigiek...

 Florence Hinckel: A fiúk listája. Szeged. Könyvmolyképző, 2017.

Népszerűnek lenni jó? Itt a tanévkezdés, és Mona alig várja, hogy újra találkozzon legjobb barátnőivel, Margot-val és Soizic-kal. Soizic azonban nagyon megváltozott a nyáron, barátságuk már nem a régi. Ráadásul a lányok életét a híres Lista is bonyolítja, amit a fiú osztálytársak írtak. A kegyetlen Listán az osztálybeli lányok rangsora látható, és Monát szíven üti, amikor meglátja, hányadik helyen áll... Vajon helyrehozható-e a lányok barátsága?
Sikerül-e Monának feljebb kerülnie a Listán? Na és mi a helyzet Nilsszel, a helyes sráccal?

 Kiera Cass: A szirén. Bp. Gabó Kiadó, 2018.

Sok évvel ezelőtt az Óceán megmentette Kahlent a vízbe fúlástól, aki azóta szirénként szolgálva fizeti neki vissza a tartozását, és a hangjával a halálba csalja az embereket. Kahlen egyetlen szavával ölni képes, mégsem tud ellenállni a kísértésnek, hogy a szárazföldön töltse a napjait, figyelje az átlagos embereket, vágyakozva arra a napra, amikor újra szabadon beszélhet, nevethet, és élhet közöttük.
Kahlen már beletörődött, hogy magányosan tölti szolgálata hátralévő idejét… Ám ekkor találkozik Akinlivel. A jóképű, melegszívű és kedves Akinli megtestesíti mindazt, amiről Kahlen egész életében álmodozott. Bár nem beszélhet vele, mégis hamar kialakul köztük egy kapcsolat, amit egyikük sem tagadhat…

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: