Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. március

jodiJodi Picoult: Handle with Care
Jodi Picoult aki szereti a szélsőséges helyzeteket, ebben a regényében egy csonttörékenységgel született kislány és családja sokkoló és elgondolkodtató történetéről ír.
Tökéletesnek hitt életünk is eltörhet egy perc alatt…
Egy házaspár mindennél jobban szeretne kisbabát. Nagy nehézségek után végre meg is születik Willow, aki sajnos súlyos csonttörékenységgel jön a világra. Hat éves koráig hetvenöt csontja törik el, még egy tüsszentés is életveszélybe sodorhatja. A család békéjét óhatatlanul is felborítja az állandó riadókészültség: az édesanya előző házasságából származó lánya egyre veszélyesebb módon igyekszik felhívni magára a figyelmet, a korábban boldog életet élő pár összekap minden apróságon, és az anya által elindított kártérítési per alperese pedig éppen egyetlen és legjobb barátnője.

theaThea Stilton and the Secret City
Hogy kicsoda Tea Stilton? Sportos, talpraesett, elbűvölő egérlány! Ő a Rágcsáló Hírek különleges tudósítója. Az újság szerkesztőségét bátyja, a híres Geronimo Stilton vezeti. Tea könyvei öt rendkívüli nyomozólány barátságáról és kalandjairól szólnak. Ők Tea Angyalai! Mit rejtenek Peru fenséges hegyei? Induljatok újabb lélegzetelállító kalandra Tea Angyalaival! Függőhidak, óriás kondorkeselyűk, ősi csapdák várnak rátok, de az út végén ott áll az inkák Titkos Városának aranykapuja!

cigányKezdők cigány nyelvkönyve
A világhírű USBORNE Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótárai azzal a céllal készültek, hogy megkönnyítsék, és kellemes időtöltéssé tegyék a nyelvtanulást. Mindegyikben több mint kétezer gyakran használt szó és kifejezés található, melyeket egy-egy téma köré csoportosítottuk (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.), s a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén rövid nyelvtani összefoglaló található, ragozási táblázatokkal. Ezt követi a magyar-cigány szójegyzék, melyben a képeknél előforduló szavak, kifejezések szerepelnek.

telefonAxel Herin, Magdalena Matussek: Geschäftskommunikation – Besser Telefonieren
A tankönyv azoknak szól, akiknek a munkájuk során telefonon kell hivatalos ügyeket elintézniük. Szállítás, reklamáció, rendelés, hibás fizetés, határidő csúszás és még sok más szituáció lehet, amelyeket telefonon kell intézni. A könyv életszerű helyzetekkel, autentikus hanganyagokkal, feladatokkal és megoldó kulccsal segíti a szakmai német nyelv bővítését a kereskedelem területén.


 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: