Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. február

deutschPerspektive Deutsch : Kommunikation am Arbeitsplatz A2/B1+
A könyv a munkahelyeken használt, az ott folyó mindennapi és szakmai kommunikácót segítő szövegeket és nyelvtant tartalmaz.
Különböző szakmákban, szakterületeken dolgozó embereket mutat be, az ő portréjukon keresztül lehet a szakmák alapvető szókincsét elsajátítani.
A nyelvtan is ahhoz igazodik, hogy a munkahelyi kommunikációban, a szakszövegek megértésében segítsen.
A tankönyvhöz CD és munkafüzet is tartozik.

matchLisa Plumley: The Matchmaker
Lisa Plumley ismert és olvasott besztszeller szerző. Számos olvasót és kritikust bűvöl el szerethető kortárs, könnyed történelmi és képzelet gazdag ezoterikus románcaival. Könyvei derűsek, karakterei különlegesek, stílusa élvezhető, így minden olvasó, aki erre vágyik elmerülhet egy-egy szövevényes és minden esetben jól végződő szerelmi históriában.


kehmannDaniel Kehlmann: Du hättest gehen sollen
Daniel Kehlmann eddigi legnagyobb sikerét a 2005-ben megjelent A világ fölmérése (Die Vermessung der Welt) című regénnyel érte el, amely két neves tudós, Alexander von Humboldt (1769-1859) és Carl Friedrich Gauss (1777-1855) életének történetét meséli el, és közben megismertet bennünket a modern tudomány keletkezésével. Magyarul olvasható még az Én és Kaminski (Ich und Kaminski) című regénye, melyben egy felületes karrierista meg kívánja írni a Kaminski nevű festő élettörténetét, még mielőtt utóbbi meghal, hogy így szerezzen magának hírnevet a művészek körében, valamint A Beerholm-illúzió (Beerholms Vorstellung), amelynek középpontjában egy fiatal, világhírű illuzionista áll.
Ebben a 2016-os regényében egy író, egy alkotó válságáról beszél, arról, hogy minden, amit teszünk vagy gondolunk egyszerre lehet igaz és nem igaz, egyszerre lehetünk fent és lent.
A háttértörténet horrorisztikus. Egy fiatal pár egy gyermekkel pár napra házat azaz  egy magányos nyaralót bérel a hegyekben. A kezdet emlékeztet Stephen King Ragyogás című regényére. A ház ijesztő, kívülről megváltoztatja az alakját, úgy néz ki, mintha néha kisebb, néha nagyobb lenne. Megmagyarázhatatlan események, gyanús zörejek, eltűnt turisták…a hely ördögi és kísérteties.
Azoknak ajánljuk akik szeretik megfejteni milyen mélyebb jelentéseket, szimbólumokat, rejtett utalásokt hordozhat az irodalmi szöveg.
A kritikusok kiemelik Kehlmann lenyűgöző tudását az emberi természetről és hűvös, józan, jól felépített prózáját.

munroAlice Munro: Something I’ve Been Meaning to Tell You
Alice Munro figyelemre méltó második kötetében, megcsillogtatja mindazokat az erényeket, amelyek miatt John Updike Csehovhoz hasonlította. Alice Munro kitűnő megfigyelő, prózája egyszerű, lényegre törő.
A novellák szereplői, nővérek, anyák és lányaik, nagynénik és nagymamák, a hozzájuk kötődő barátok megküzdenek az élettel. Reménnyel és a szeretetettel, haraggal és hajlandósággal a megbocsátásra. Azzal, ami elmúlt és azzal, ahogy a jövőjüket látják.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: