Egy sima, egy fordított - Rita Falk: Winterkartoffelknödel : ein Provinzkrimi - Télikrumpligombóc

Egy sima, egy fordított rovatunk következő könyve: Rita Falk: Winterkartoffelknödel : ein Provinzkrimi - Télikrumpligombóc
Franz Eberhofert, a nagyvárosi zsarut büntetésből száműzik szülőfalujába körzeti megbízottnak. Itt éldegél a süket, bolti akciófüggő Nagyival, Baetles rajongó apjával és Ludwiggal, a rendőrkutyával teljes unalomban, hiszen Niederkaltenkirchenben emberemlékezet óta nem történt semmiféle bűntény. Ám Franz nyomozóösztöne feltámad, mikor az egyik helybéli család tagjai egymás után halnak meg fura balesetekben. Bár a dupladoktor (fül-orr gégész és rendőrségi pszichiáter) Spechtl és a bíró szerint is csak Franz bolondériája a bűntények feltételezése, régi társával, Rudival nyomozni kezd. 
Hogy mi lesz a nyomozás eredménye? Olvassák el a könyvet magyar fordításban (ford. Balla Judit) vagy német eredetiben!
Kiknek nem ajánlom? Akik féktelen izgalmakra, váratlan fordulatokra, véres krimire vágynak. És kiknek ajánlom? Akik szeretnek remekül szórakozni egy nagyon jó humorú történeten, Hamish Macbeth rajongóknak, akiket érdekel a kis bajor falvak hangulata, ahol mintha megállt volna az idő, s akik szeretik a jó, zsíros, nehéz bajor ételeket, amelyeket Nagyi receptgyűjteménye alapján meg is főzhetnek.
A regényben olyan karakterekkel találkozunk, akikkel okvetlenül összefutunk, ha éltünk vagy vendégeskedtünk már falun. Wolfi, a kocsmáros, Simmerl a hentes és a többiek, no meg maga Franz, aki  igazi bajor nyárspolgár (nem szeret nyaralni, mert Törökországban túl sok volt a török, Mallorcán meg drága a bajor sör)
Ízelítőül a könyvből:
– Friss a hurka? – kérdezem szelíden.
– Frissebb már nem is lehetne. Ma hajnalban döglött bele a disznó a vérmérgezésbe, amit a májráktól kapott.
– Ma hajnalban? Akkor tényleg nem lehetne frissebb. Három szálat, mint mindig.

Katalógusunkban németül: www.brody.iif.hu/WebPac/CorvinaWeb

Katalógusunkban magyarul: www.brody.iif.hu/WebPac/CorvinaWeb

Rita Falk könyveiből film is készült:


 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: