Januári könyvajánló tiniknek

 Dan Brown: A Da Vinci-kód - Ifjúsági változat
ROBERT LANGDON, a vallási szimbólumok harvardi professzora Párizsban tart előadást. Még aznap este találkozni készül a világhírű Louvre Múzeum köztiszteletben álló kurátorával, aki végül nem jelenik meg. Késő éjjel Langdon sürgős telefonhívást kap: a kurátort meggyilkolták a múzeumban, és a holttest köré érthetetlen kódokat írtak. A rendőrség Langdon segítségét kéri a megfejtéshez. Ijesztő fordulatként maga Langdon válik a gyilkosság első számú gyanúsítottjává. A francia kriptológus, Sophie Neveu segítségével el kell menekülnie a helyszínről, és értelmezve a nyomokat megfejteni a rejtélyt. Ha Robert és Sophie nem tudja időben feltárni a titkot, örökre elvész egy ősi igazság – és mindkettejük élete veszélybe kerül. 

 Alma Katsu: A szakadék
A világegyetemben működő valamennyi erő közül a szerelemé a legtitokzatosabb, a leginkább felkavaró és a legtöbb megaláztatással járó energia. Lanore McIlvrae több száz éve menekül Adairtől, mert megrémült a férfi titokzatos képességeitől, és fél indulatos természetétől. Visszaélt a férfi bizalmával, és kőfal mögé zárta őt, hogy megmentse élete nagy szerelmét, Jonathant. Amikor kétszáz év bebörtönzés után Adair kiszabadult, Lanore biztos volt benne, hogy a férfi rátalál, és valódi pokollá változtatja a mindennapjait. Ehhez képest a dolgok egyáltalán nem úgy alakultak, ahogy elképzelte. Négy évvel később Lanore megtalálja Adairt a titokzatos szigeten lévő otthonában, ahol a maga választotta elszigeteltségben él. Szívességet kér a férfitól: azt akarja, hogy Adair küldje el őt az alvilágba, hogy kikönyöröghesse az alvilág királynőjétől Jonathan szabadon engedését. De vajon betartja-e Lanore az Adairnek tett ígéretét, és visszatér hozzá? Vagy az a szándéka, hogy bármi áron Jonathannel élhessen?

 Danielle Paige: A Gonosz ébredése
Amy Gumm vagyok – egy másik lány Kansasből. Miután egy tornádó végigsöpört a lakókocsiparkunkon, Ózföldén kötöttem ki. De ez az Ózfölde nem olyan volt, mint a könyvben és a filmben. Dorothy visszatért, és elkezdte kilopni a varázslatot a földből. A Varázsló is újra eljött. Glindát már nem lehetett Jó Boszorkánynak nevezni. És ki maradt meg a Gonosz Boszorkányok közül? Egyesítették erőiket a Gonoszok Forradalmi Rendjében, ahová engem is be akartak sorozni. A küldetésem? Megölni Dorothyt. És amikor egy csapat egykori – vagy talán nem is csak egykori – gonosz boszorkány akar valamit, elég nehéz nemet mondani. Csakhogy a merénylői küldetésem nem a tervek szerint alakult. Dorothy még mindig életben van. A Rend eltűnt. És az otthonom, amelyet mindenáron magam mögött akartam hagyni, veszélybe kerülhet. Ezen az eltorzult és megosztott helyen valahogy meg kell találnom Noxot és a Rend maradékát, megvédenem Ózfölde igazi uralkodóját, legyőznöm Dorothyt és csatlósait – miközben megpróbálok rájönni, mit keresek itt valójában. De kiben bízhatok meg egy olyan országban, ahol a jó és a rossz közötti határvonalat egy erősebb szél is átrendezheti? KI AZ IGAZI GONOSZ?

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: