Under 18! Will Mabbitt: The Unlikely Adventures of Mabel Jones

mabbittmorgásAzt hiszem, minden gyereknek vannak rossz szokásai, sőt ezek néha nagyon illetlenek is. Mabel Jones például piszkálja az orrát, és még az evéssel is összeköti fujjj! … azt azonban nem gondolja, hogy ez az ártatlannak tűnő és számára igen szórakoztató tevékenység milyen hihetetlen kalandokba sodorja majd. Az orrpiszkálás ugyanis titkos átjárót nyit a kalózok világába. Mabelt rögtön el is rabolják és a The Feroshus Maggot nevű hajó fedélzetén kell pizsamában, igen különös, mondhatni állati jó társaságban szolgálatot teljesítenie. A kapitány Idryss Ebenezer Split, egy nagyon undok farkas nem is akarja elengedni őt, amíg nem segít megtalálni a kincset, amit már régóta keresnek.
"Az elsőkönyves, de kétgyerekes apuka Will Mabbitt állatos kalóz-kalandregényében olyan könnyeden, mégis biztos kézzel keveri a humort az izgalmakkal, ami miatt ritkán volt elég egy fejezetet olvasnunk. Így aztán egészen meglepődtem, amikor pár nappal később kiolvastuk a könyvet. Persze engem sem kellett noszogatni, hogy egy kicsivel tovább tartson a mesélés." – írja http://hintafa.blog.hu/2016/05/25/will_mabbitt_mabel_jones_es_az_ijeszto_kukac
A könyv magyarul is olvasható, Mabel Jones és az ijesztő kukac a címe, és ez nagy szerencse. Biztosan nagyon élvezné ugyanis az angolul még kezdő szinten lévő fiatalabb tini nemzedék is, ezért nekik a párhuzamos olvasást ajánljuk. De talán a korosabb, biztosabb nyelvtudású tinik is jól szórakoznának a remekül megírt történeten. Mabel vicces kis pofija (Ross Collins az illusztrátor) a borítón, és a Csillagok háborúja békebeli űrkocsmáját idéző belső rajzok legalábbis ezt sejtetik.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: