A FILM-EZ-ŐK könyvajánlói Molnár T. Eszter Present, perfect novellájához

EZ egy FILM. Ezt a filmet ŐK forgatják. A harmadik filmes stábunk a gyöngyöstarjáni  könyvtárunkból verbuválódott: 6 kamasz gyűlt össze a könyvtárban a nyári szünetben. Az 5 alkalmas foglalkozássorozaton a csapat Molnár T. Eszter: Present, perfect című novellájával ismerkedett meg, aztán átvettük az iPades filmkészítés alapjait, végül a csapat három kisebb csoportra bomlott, hogy könyvtrailereket készítsenek a novellához. A trailerek típusát, a zenéket, a képeket a gyerekek maguk választották, a filmet maguk forgatták, a szövegeket maguk írták. A nyersanyagok elkészülése után az utolsó találkozón mindhárom kisfilm összeállt – ezeket a FILM-EZ-ŐK youtube csatornáján publikáltuk.
KISFILMEK ÉS A MUNKA KULISSZATITKAIRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ ITT
A novella a Móra Könyvkiadó gondozásában megjelent Jelen! kortárs ifjúsági novellák antológiája kötetben jelent meg.
A gyöngyöstarjáni filmes stáb kisfilmjeit a Móra Könyvkiadó is közzétette weboldalán, sőt videós könyvajánlóik hatására más kamaszok is kedvet kaptak, ahhoz, hogy könyvtrailereket forgassanak.
Gratulálunk a sikerhez!

A program könyves alappillére:

A Könyvespolctúra programunk alapgondolatát folytatjuk, mely szerint a kamaszok szívesebben olvasnak egy könyvet, ha valamely kortársuk ajánlja azt.
A program filmes alappillére:
A filmeket iPaddel forgatjuk, ezzel is ösztönözve a kamaszokat, hogy a későbbiekben a non-stop a kezükben tartott kütyüket (saját mobiljukat, tabletjüket) alkotásra használják.


A hírt küldte: Komló-Szabó Ágnes, Bródy Sándor Könyvtár

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: