Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. nyár

summerNyáron se maradjunk olvasmányok nélkül! Olvassunk egy Blue Peter díjas regényt! Bár nem vidám a téma, hiszen Michael Morpurgo az első világháború borzalmairól ír, mégis ajánljuk ezt a regényt, amely olyan megindító melegséggel és szomorúsággal szól a háborúról, hogy arra int bennünket, értékeljük, becsüljük meg az életet (Private Peaceful). Nagyon aktuális téma, sajnos.
Imádjuk a krimiket! J.K Rowling Robert Galbraith álnéven már három remek krimit is írt… (The Cuckoo’s Calling, Career of Evil, The Silworm)
Ne feledkezzünk el a klasszikusokról! E. M. Forster regénye, A Passage to India röviden arról szól mi történt Adela Questeddel a Marabar barlangokban.  A történet természetesen ennél sokkal bonyolultabb. A cselekmény a gyarmati Indiában játszódik és hihetetlenül izgalmas. Remek a helyszínrajz, és érdekesek a szereplők. Forster az irodalom szavával először mondja ki, az angoloknak semmi keresnivalójuk Indiában. A regény azonban több ennél. Feltárja az emberi léleknek azt a rétegét, ahol az értelmet talán legyőzi az érzelmek finom szövevénye, és ettől lesz annyira aktuális ma is. Gerald Durrell minden bundás és tollas jószág nagy barátja, a természetvédelem élharcosa - miután évtizedeken át gyűjtött állatokat különböző állatkertek számára - elhatározta, hogy csinál egy saját állatkertet, egy másfajta állatkertet… A Zoo in My Luggage erről szól. Szellemes és okos, remek a stílusa, érdekesek a történetei, mint mindig.
Válasszunk kedvencet!Theodor Seuss Geisel német származású amerikai író, karikaturista. Dr. Seuss néven több mint 60 gyerekkönyvet írt rímes, verses formában, illetve rajzolt félreismerhetetlen, egyedi, kicsit rémisztő:) stílusban. Mivel minden kedvencként tartható kis jószág aranyos, így nem könnyű a választás, de a What Pet Shouls I Get segít ebben. A könyv végén megismerkedhetünk Dr. Seuss kis kedvenceivel is és abba is betekinthetünk, hogyan született meg ez a könyve.
Olvassunk két nyelven! Az Elvarázsolt városlakók több szempontból is hasznos. Először is két nyelven olvashatjuk (angolul és magyarul), megtudjuk, merre kóricálnak éjszaka a macskák, és megismerkedhetünk Székesfehérvár szobraival, akik! éjszakánként kicsit megmozgatják elgémberedett tagjaikat.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: