Under 18! Penny Dreadful and the Horrible Hoo-hah by Joanna Nadin

morgáspenny2A történetek főhőse Penelope Jones, aki a Penny Dreadful ("Szörnyűséges Pannika") nevet apukájától kapta, és nem érdemelte meg!! Hiszen tulajdonképpen és alapjában és igazából egészen jól szokott viselkedni. Egyáltalán nem akarta, hogy Marlon az „iskolai kecske” megegye a mobiltelefont és kizárólag azért eresztette szélnek, mert igenis szereti az állatokat. Deedee nénikéje esküvőjén is csupán egy tornyot szeretett volna építeni a székekből, és nem tehetett róla, hogy az esküvői torta éppen apukája fején landolt… és hogy olyan felfordulás lett a vége. Penny remek ötletei a valóságban nem működnek olyan jól... A mulatságos történetek kitalálója Joanna Nadine egész sorozatot írt Penelope csínytevéseiről, ebben a könyvben 3 történetet is olvashattok. Szellős és viccesen tördelt sorok, rengeteg jópofa rajz segítenek abban, hogy könnyen és gyorsan tudjátok olvasni a szöveget.
Az angolul tanulókat érdekelheti, hogy a „penny dreadful” egyúttal egy kifejezés is, amely eredetileg azoknak az olcsó, filléres kiadványoknak a neve volt, amelyek elárasztották a 19. századi angol könyvpiacot. A silány kinézetű, szenzációhajhász, természetfeletti elemekkel átszőtt, borzongatóan rémes történeteteket tartalmazó füzeteket gyakran heti sorozatokként jelentették meg, amelynek darabja egy pennybe került.
A silány kinézet és érdektelen tartalom a több irodalmi díjat is elnyert Joanna Nadine tündéri könyveire természetesen nem vonatkozik.

 

 

 

 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: