KönyvtárMozizz velünk, avagy A hazudós egér esete a feldebrői könyvtárban

2015 októberében indult útjára országszerte a KönyvtárMozi projekt, amely azt a lehetőséget teremti meg, hogy a kistelepüléseken található könyvtárak olvasói megismerhessék a kiváló hazai filmeket.
Heves megyében Bekölcén, Feldebrőn, Makláron, Nagyfügeden, Novajon és Szűcsiben indult el a KönyvtárMozi a Könyvtári, Közösségi és Információs helyeken.
Az első vetítések egyike október 7-én 14 órakor a feldebrői könyvtárban volt, ahol az általános iskola napközisei voltak a vendégek és nézők. A könyvtár teljesen átváltozott mozivá, a gyerekek izgatottan foglalták el a helyüket. Köszöntöttük őket, elmondtuk, hogy ezentúl ezzel az újdonsággal is várjuk őket. A hazudós egér című mesét vetítettük, melynek nagy sikere volt a gyermekek körében. Ahogy vége lett a mesének, azonnal jöttek a kérések: mikor lesz a következő vetítés és javaslatokat is tettek, hogy legközelebb mit nézzünk meg.
Manapság a kistelepüléseken élő gyerekek nagy része nem jut el moziba, a könyvtárban viszont egy (majdnem) igazi mozit sikerült varázsolnunk nekik.

A hírt küldte: Vadásziné Varga Éva, Feldebrő

Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: