DIS-KURZUS megyei továbbképzés könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődő könyvtároskollégát 2015. október 5. hétfőn a DIS-KURZUS Gyermekkönyvtári Módszertani Műhely következő találkozójára.

Téma: KÖR-FORGÁS Közösség és együttműködés, avagy a közösség és együttműködés ereje és tudása
Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár Gyermekkönyvtára, Eger Bartók Béla tér 6.
Időpont: 2015. október 5. hétfő 10–15:30 óra

Részletes program:
Könyvtárosként is, magánemberként is közösségek részesei vagyunk, vagy szeretnénk lenni. Ezeknek a közösségeknek éltetőiről és buktatóiról lesz szó sokféle megközelítésben.
Programunk egyes elemei – hasonlóan az előző alkalommal jól bevált módhoz - kötetlenül kapcsolódnak egymáshoz. Ily módon a résztvevők folyamatosan új és új impulzusokkal kapcsolódnak mind egymáshoz, mind pedig a program elemeihez. A nap során megéljük a közösségben létezés, játék és együttgondolkodás örömeit és nehézségeit egyaránt. Remélhetőleg ez az együttlét új inspirációkat ad saját kisközösségeink életének gazdagításához, az itteni együttműködés során szerzett tapasztalatok az otthoni közösségekben is jól hasznosíthatók lesznek.
(A programleírás nem feltétlenül az egyes elemek sorrendje)

1. Kint és bent – közösség magunkkal és másokkal
1.1. Közösségek éltetői, buktatói. A témáról beszél és az eszmecserét vezeti: Horváth Judit pszichológus, biblioterapeuta (Szentendre)
1.2. Szubjektív szemüveg – működő közösségek: Pauer Erika (Gyermekkönyvtár); Pintérné Pordány Mária (Gyermekkönyvtár); Bálintné Fadgyas Eszter (Gyermekkönyvtár); Komlóné Szabó Ági (Módszertani osztály)
2. Közösségépítő játékokLuzsi Margó (Gyermekkönyvtár)
3. Ebéd: "Terülj, terülj asztalkám" - szokásos módon batyuból, hozott ételekből

Bejelentkezés:
A programon a részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött
2015. szeptember 28-ig a fmarta@brody.iif.hu vagy a szaboagi@brody.iif.hu e-mail címeken, illetve a 36/517-576 telefonszámon.

Mindenkit szeretettel várunk!

Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: