A Gyermekkönyvtár könyvajánlója

 Egyszervolt... - Meseantológia 

Szerk.: Csányi, Edinger, Szabó
Csimota Könyvkiadó, 2014
 
12 klasszikus és 12 kortárs mese gyűjteménye.
A legismertebb Grimm- és Andersentörténetek, valamint magyar és angol népmesék mellett szeretettel ajánljuk olvasásra mai magyar szerzők munkáit is: egy elfeledett fotelről, egy divatborzról, egy kalapba zárt kislányról, egy mesemondóról, egy lakótelepi királylányról, különös, zaj- és fénygyűjtő lényekről, egy igazán vagány kislányról és képzeletbeli barátjáról, egy fecsegő királyfiról, egy cicáról ábrándozó kisfiúról, egy szemüveges királylányról, egy tündérről, aki nem is igazi tündér és egy szőrösszívű uralkodóról.
Paulovkin Boglárka illusztrációi bravúrosan ötvözik a klasszikus technikákat a modern tipográfiai megoldásokkal. A részletgazdag képek sajátos teret adnak a szövegeknek, és nagyban segítik a mesék befogadását.
 
Alex Frith: Kukkants bele: Mi történik a szeméttel? - Több mint 60 kihajtható füllel 
Sanoma Budapest Kiadói Rt., 2014
 
Mi lesz a szeméttel miután eldobják? Nyisd ki ezt a könyvet és a fülek alatt megtalálod a megfelelő választ! Kövesd végig a szemét útját a hatalmas szétválogató gépeken és a mindenféle újrahasznosító eljáráson keresztül, és kiderül, miként lesz a szemétből mindenféle új és hasznos dolog!
Egy különleges sorozat, mely régóta vár a magyar olvasók meghódítására! Nagy-Britannia első számú gyerekkönyv sorozatának újabb három címe jelent meg végre itthon is. Kukkants bele mi történik a szeméttel!, Kukkants bele milyen egy vonat! és Kukkants bele, hogy működik? Hatalmas élmény a legkisebb és legnagyobb felfedezőknek egyaránt! 
 
 
Emily Bone: Kukkants bele, milyen egy vonat 
Sanoma Budapest Kiadói Rt., 2014
 
Hajtsd ki a füleket, és fedezd fel a sokféle izgalmas vonatot! Megtudhatod, milyen vonattal jár az angol királynő, és milyen volt belülről az Orient Expressz. Fedezd fel, hogyan tud egy vonat hegyre mászni, mitől olyan gyors a japán mágnesvasút, és hogy milyen volt egy igazi gőzmozdony belülről!
Egy különleges sorozat, mely régóta vár a magyar olvasók meghódítására! Nagy-Britannia első számú gyerekkönyv sorozatának újabb három címe jelent meg végre itthon is. Kukkants bele mi történik a szeméttel!, Kukkants bele milyen egy vonat! és Kukkants bele, hogy működik? Hatalmas élmény a legkisebb és legnagyobb felfedezőknek egyaránt! 
 
 
Igaz Dóra: Holnapra kutya bajod! - Doktormesék 
Pozsonyi Pagony, 2014
 
Dani, Bálint, Fanni, Réka, Csilla és a többiek a Kökörcsin utcai óvoda Mackó csoportjából pont olyanok, mint bármelyik más óvodás. Az egyik copfos, a másik szeplős, a harmadik félénk, a negyedik nagyon bátor. Néha bizony betegek is, sőt, néha akkor is meg kell látogatniuk a doktor nénit vagy doktor bácsit, ha éppen nem betegek. Bálint például eltöri a kezét. Réka influenzás lesz. Csillának tojásallergiája van, Rozi pedig bárányhimlős. Ha elolvassátok ezt a mesekönyvet, ti is megtudhatjátok, hogyan működik a varázsszemüveg, ami csak a saját gazdájának engedelmeskedik, hogyan láthatjuk a csontjainkat, ha egyszer nincs mindentlátó szemünk, hogyan cselezhetjük ki a szemtelen Influenza tündért, és miért lett pöttyös a nagyravágyó bárányka... Igaz Dóra mesekönyv megtanítja, hogy egyik betegségtől, sőt, az oltástól sem kell félnünk - inkább meg kell érteni, hogyan működik a testünk!
 
 
Alan Snow: Doboztrollok 1. - Gatyára fel! 
KOLIBRI GYEREKKÖNYVKIADÓ KFT, 2014
 
Az ismert angol gyerekkönyvszerző és –illusztrátor, Alan Snow első regényfolyama a szerző saját illusztrációval, több mint kétszáz részletgazdag, fekete-fehér képpel, és az Év Fordítója Díjjal kitüntetett Pék Zoltán fordításában jelenik meg.
 
„A Doboztrollok kiváló karaktereitől, imádnivaló illusztrációitól és egyéb fantasztikus találmányaitól túlcsordul a képzelet, teljesen kielégíti a gyerekek mókaigényét. Csodás képeivel és ötletgazdag történetével a Doboztrollok azt sugallja, hogy Roald Dahlnak van egy 21. századi utódja – és hogy J. K. Rowlingnak talán vetélytársa akadt.” The Big Issue
 
Mikor Sajthidán Arthurt sarokba szorítja a gaz Suvasz, a fiúnak egy pillanat alatt minden reménye odavész, hogy visszajusson föld alatti otthonába. Ám segítségére siet egy nyugdíjas ügyvéd, egy félénk káposztafej és néhány izgága doboztroll.
 
Segítség! Szörnyek!!!
 
Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: