Társasjátékaink

Ha szeretnél érdekes és szórakoztató időtöltést magadnak, gyere és próbáld ki társasjátékainkat! 

Nénik a törölközők alatt    
Lajos fodrászüzletében zajlik az élet, a mester nap, mint nap ámulatba ejti a hölgyeket frizurakölteményeivel. A nagyi nem csak ezért jár ide. Keresve sem találna meghittebb helyet, ahol megvitathatja a barátnőivel az élet fontos dolgait. Büszkén mutogatja az unokáját, aki inkább a játszótéren múlatná az időt. Hopp, egy pillanatra elkalandozik a gyermek figyelme... Te jó ég, melyik törölköző rejti a nagyit?!

 

Madárfogó  
Dani herceg szerelmes lett. Olyan boldog, hogy madarat lehetne vele fogatni. El is határozta, hogy a kertje minden énekesmadarát szíve hölgyének ajándékozza. Ki lesz a legügyesebb, aki mindhárom madarát megmenti a kalitkától és célba juttatja a hercegnőhöz, aki inkább a szabadban kedveli a madárdalt? Klasszikus "lépegetős" játék egy kis nehezítéssel

  

Az elveszett nyakék    
A gonosz boszorkány megátkozta a szépséges királykisasszonyt. Varázslatos nyakékét elszakította és annak negyven gyöngyét szétszórta a kertben. A gyöngyöket meg kell találni és a nyakéket össze kell illeszteni amíg a homokórán az utolsó arany homokszem is legördül, hogy megtörjön az átok. Kreatív csapatjáték féldrágakövekkel ügyes kezű gyerekeknek.

  

Huh, mi van a szekrényben?   
Él valahol egy kék színű szörny, aki unja az ijesztgetést és a fogvacogtatást. Inkább a szekrényeket bújja és a ruhákat próbálgatja. Talán ez lehet az oka, hogy néha eltűnnek azok a ruhadarabok, amelyekről biztosan tudjuk, hogy előző nap a helyére tettük. Vajon Te észben tudod tartani, hogy éppen mi van a szekrényedben? Ebben a játékban kiderül! Trükkös memória játék kis és nagy kártyákkal.
 

 

 Bújócska a városban  
Béla bácsi minden este sétálni viszi a tacskótesókat: Foltit és Lujzit. Egy nap Lujzi elkeveredik a parkban. Azonnal keresni kezdi Béla bácsit és a tesóját. Közben Folti is felkerekedik, hátha Lujzi nyomára bukkan. Melyik kutyus találja meg előbb a másikat? Stratégiai játék a bújócskát kedvelő gyerekeknek!

 

 

Placcs   
Üdvözlet a strandról! Csobbanjunk egyet vagy inkább nézzük együtt az úszóversenyt? Micsoda kavalkád, mennyi színes úszógumi! Vajon melyik vicces úszógumis figura fog nyerni? A könnyen követhető játék a legkisebbeknek készült, így bevezetést jelenthet a társasozásba, és a szabályokon alapuló játékot ismerteti meg még az ovis kor előtt. Az úszóversenyes táblán vicces, úszógumis figuráknak lehet szurkolni. 
 

 

BeugróBeugró
Improvizációs társasjáték egyszer és minden korra.

Első játék: improvizáció! Mi ugrik be erről a szóról? A Beugró című műsor. És mostantól te!
A Beugró társasjátékkal már nem csak a tévében vagy a színházban élvezheted kedvenc műsorod, hanem élőben, ott és akkor, ahol amikor csak akarod. Főszerepben veled. A világot jelentő deszka ezúttal lehet szőnyeg, parketta, kő vagy éppen egy park zöld gyepe. Szólj a családnak, a barátoknak, ismerősöknek, ismeretleneknek, aki csak éppen eszedbe jut, hogy ugorjanak be, és zsebszövegeljetek, lassuljatok le, kapjatok váltólázat stb.
Ha pedig szokásos társaságod éppen nem ér rá, hidd el, erre a játékra könnyen találsz magadnak beugrót!
Felkészültél? Minek?
Jó rögtönzést!
http://www.beugrojatek.hu/index.php?p=kezdolap

 

Melyik szó keződik A-val, B-vel vagy C-vel? 
Ajánljuk: 4 éves kortól
Szópárkereső játék 2-6 játékos részére.

Mi a közös az "autóban" és az "almában", illetve a "majomban" és a "medúzában"? Az, hogy ugyanazzal a betűvel kezdődnek. A játék 60 db képes kártyát tartalmaz. A játék során a hatvan kártya közül olyan kép, illetve szópárokat kell keresned, amelyek azonos betűvel kezdődnek. A kártyák hátoldalán minden esetben megtalálható az ábrához tartozó szó, illetve kiemelten a szó kezdőbetűje. A megoldás ellenőrzése képpen elég csak megfordítani a kiválasztott kártyapárt és rögtön kiderül, hogy helyes-e a megfejtés?  

 

A legkedveltebb szó-játék
Ajánljuk: 6 éves kortól
Játékosok száma: 2-6, játékidő kb. 30-45 perc.

A szójátékok a legnépszerűbb játékok közé tartoznak. A Szó-játék különlegességét a háromdimenziós négyzethálós játéktér (szedő-raszter) és a rögzíthető műanyag betűk adják. A betűket a szedő--raszterbe kell rakni, így azok nem csúszhatnak el. A játék menete: mindenki kivesz magának betűkockákat a betűerszényből. Ezután a keresztrejtvények stílusában értelmes szavakat kell alkotni. Az értékelésnél mindig a játékosok által a már meglévő szavakhoz hozzáillesztett vagy újonnan kiírt egész szavakat kell beszámítani. Minden betűért egy pontot kapnak a játékosok.

 

Ismered az órát?
Ajánljuk: 6 éves kortól
Játékosok száma: 1 vagy több

Az analóg (hagyományos) és digitális időmeghatározások értelmezésének játékos módon történő elsajátításában segít a "Ravasz Róka", aki minden idő-kártyánál elmagyarázza nektek az adott helyzetet és a napszakot is. A játék időkártyákon túl tartalmaz még négy gyakorlóórát, mozgatható mutatókkal. 

 

Föld körüli utazás gyermekeknek
Ajánljuk: 6 éves kortól
Játékosok száma: 2 vagy több

Vidám és mulatságos Föld körüli utazás illusztrált kérdés- és válaszkártyákkal. Hol áll az Eiffel-torony? Hol élnek a jegesmedvék? Hol állnak a híres piramisok? Híres építményekhez, fontos városokhoz, országokhoz, népek szokásaihoz és népviseletekhez kapcsolódó kérdések... A játék tartalmaz egy nagyméretű világtérképet: a kontinensek különböző színnel vannak jelölve, a legfontosabb országok és néhány nagyváros is megtalálható rajta. A térkép szélén található nemzeti lobogókkal is megismerkedhettek. A 110 kártyán lévő színes illusztráció segítségével fontos dolgokat láthattok a világ minden részéről. Aztán pedig mindig jön az országot firtató kérdés. Ki találja meg a kérdéses országot a világtérképen? Azonnali ellenőrzésképpen fordítsátok meg a kártyát! Ezen az oldalon további érdekességeket is megtudhattok az adott országról...

 

 


Calendar

«  

May

  »
M T W T F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Syndicate content

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja