Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. november

welttourWelttour tankönyvcsalád
A tankönyvlistán is szereplő tankönyvcsalád olyan tizenévesek számára lehet hasznos tananyag, akik még nem tanultak németül, és a Közös Európai Referrenciakeret (KER) B1-B2 szintjére szeretnének eljutni. A szövegek a való életet mutatják, olyan kulturális szokásokról, hagyományokról, érdekes emberekről szólnak, amelyek érdekelhetik ezt a korosztályt.
Az első 3 kötet a megtanulandó anyag, a 4. vizsgafelkészítő.
Ízelítőnek egy kis film a Sacher tortáról.
https://www.youtube.com/watch?v=FLu2rs2bWXw

pioneerPioneer tankönyvcsalád
A Pioneer egy izgalmas, könnyen használható hétkötetes sorozat, mely fiatal felnőtteknek és a középiskolás korosztálynak szól. Zökkenőmentesen juttatja el a nyelvtanulót a teljesen kezdő szintről haladó szintre. A szerzők célja, hogy a kurzus használói az angol nyelvet valós élethelyzetekben, működés közben sajátíthassák el és érthető tartalommal bíró szövegösszefüggésekben használhassák a megszerzett ismereteiket.  A sorozat köteteinek gondos szerkesztése, felépítése és tartalma lehetővé teszi a nyelvtanulók számára, hogy képesek legyenek folyékonyan, pontosan és magabiztosan kifejezni gondolataikat mind írásban, mind szóban.
A Pioneer sorozat a Közös Európai Referenciakeret (KER) előírásait követi. 

whistlerJohn Grisham: The whistler
A tárgyalótermek nagy mesterének újabb „jogi” krimije melyben a főszereplő ezúttal egy női nyomozó. Az igazság, a bírósági etika, a korrupció és a törvénytelenségek elleni harc valamint a grisham-csavar kedvelőinek.

 

gizelleLauren Fern Watt: Gizelle’s Bucket List
A könyv egy 80 kilogramm körüli, Gizelle nevű angol masztiff és gazdája Lauren története. A fejlődés regény kedvelt irodalmi műfaj, ez egy olyan fejlődésregény, amelynek főhőse egy kutyussal együtt lesz felnőtt és az ő segítségével tud szembenézni az élet nehézségeivel. De hát a kutyák rövidebb ideig élnek, mint az emberek…és Gizelle sem maradhat örökké a gazdival.
A Gizelle’s Bucket List a maga humoros, bájos ugyanakkor szívbe markoló módján arra tanít, éljünk jobban, szeressünk jobban, értékeljük az élet által nyújtott elérhető örömöket és váljunk azzá, amivé szeretnénk.
Állandó helyet érdemel a könyvespolcunkon és a szívünkben.
https://www.youtube.com/watch?v=lAiCzWZzcuk
https://www.youtube.com/watch?v=Nu4K3wHmDko
 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja