Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója
Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

A hónap verse 2015. január - W.H.Auden: Brussels in Winter - Brüsszel télen (ford. Hárs Ernő)

audenBrussels in Winter
W.H.Auden 1907-1973
Wandering the cold streets tangled like old string,
Coming on fountains silent in the frost,
The city still escapes you, it has lost
The qualities that say “I am a Thing.”

Only the homeless and the really humbled
Seem to be sure exactly where they are,
And in their misery are all assembled;
The winter holds them like the Opera.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

lambRichard Brown: The Welsh Lamb (Cambridge Storybooks 4)
Szépen illusztrált, igaz történet egy kisfiúról és egy elkóborolt kisbárányról nyelvtanulóknak, pre-intermediate szinten. A nagy meglepetéssel záruló történet színtere a vadregényes Wales.
Katalógusunkban

A Goethe Intézet újdonságaiból

Válogatásunk a Goethe Intézettől ajándékba kapott könyveket, hangoskönyveket, CD-ket kínálja a német nyelvet szerető, vagy éppen most tanuló olvasóinknak. A könyvek között található szépirodalom, szakirodalom, nyelvkönyv, egyszerűsített olvasmány. A kiállított dokumentumok kölcsönözhetőek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

murderTony Parsons: Murder bag Tony Parsons és a krimi? Igen, a szerző, aki korábban főként az emberi kapcsolatok megértő és bölcs humorú  ábrázolásában, egyszerű emberek, érzelmeik és gondolataik bemutatásában jeleskedett (Apa és fiú, Férj és feleség, Fiúkból lesznek a férfiak,Egyetlen szerelmem) és abban a műfajban lett népszerű, krimit írt.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

murderTony Parsons: Murder bag

Új folyóirat a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben

vogueOlvasóink a 2014. októberi számtól kezdve kereshetik és kölcsönözhetik a világ egyik leghíresebb folyóiratát, a Vogue Magazine-t.
A Vogue divat- és életmód magazin havonta jelenik meg 18 országban, a Condé Nast Publications kiadásában. Az amerikai változatot az angol, de New Yorkban élő Anna Wintour szerkeszti.

Ajándék könyvek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteménynek

franciaKedves ismerősünk, Hidvégi Márta ajándékozta a gyűjteménynek ezeket a francia nyelvű regényeket. Köszönjük! Az érdeklődők hamarosan megtalálják őket a polcokon.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

tuttiUna grammatica italiana per tutti. Tuti nyelvtan- és gyakorlókönyv sorozat olaszul tanulóknak. A kötetek elméleti része az olasz nyelvtan szerkezetét világos és teljes módon vizsgálja és egyszerű nyelven mutatja be, hogy az a külföldieknek is könnyen érthető legyen. A nyelvtani szerkezetek használatát  a mindennapi beszédből vett számos példán keresztül illusztrálja.

Online kölcsönzés - még két ingyenes kód igényelhető!

giRegisztráljon és kölcsönözzön német nyelvű könyveket bárhonnan, bármikor!
Vegye igénybe a budapesti Goethe Intézet könyvtárának elektronikus szolgáltatását, amellyel digitális dokumentumokat, mint pl. e-könyveket, e-hangzóanyagokat, e-folyóiratokat kölcsönözhet meghatározott időre úgy, hogy az e-kölcsönzés felületén letölti őket.

Nem olvasott könyveink!

A nyár folyamán - mint mindig – átvizsgáltuk részlegünk (Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény) állományát. Selejteztük vagy külső raktárba száműztük rossz állapotú „salátára olvasott”, kopott könyveinket, illetve azokat, amelyek már kimentek a divatból, elavultak vagy mostanában nem keresték őket olvasóink. Kell a hely az új szerzeményeknek és a nyári szünet után szeretnék felfrissült polcokkal várni látogatóinkat.

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Európai Digitális Könyvtár

Europeana