Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója
Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Ajándék könyvek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteménynek

franciaKedves ismerősünk, Hidvégi Márta ajándékozta a gyűjteménynek ezeket a francia nyelvű regényeket. Köszönjük! Az érdeklődők hamarosan megtalálják őket a polcokon.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

tuttiUna grammatica italiana per tutti. Tuti nyelvtan- és gyakorlókönyv sorozat olaszul tanulóknak. A kötetek elméleti része az olasz nyelvtan szerkezetét világos és teljes módon vizsgálja és egyszerű nyelven mutatja be, hogy az a külföldieknek is könnyen érthető legyen. A nyelvtani szerkezetek használatát  a mindennapi beszédből vett számos példán keresztül illusztrálja.

Online kölcsönzés - még két ingyenes kód igényelhető!

giRegisztráljon és kölcsönözzön német nyelvű könyveket bárhonnan, bármikor!
Vegye igénybe a budapesti Goethe Intézet könyvtárának elektronikus szolgáltatását, amellyel digitális dokumentumokat, mint pl. e-könyveket, e-hangzóanyagokat, e-folyóiratokat kölcsönözhet meghatározott időre úgy, hogy az e-kölcsönzés felületén letölti őket.

Nem olvasott könyveink!

A nyár folyamán - mint mindig – átvizsgáltuk részlegünk (Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény) állományát. Selejteztük vagy külső raktárba száműztük rossz állapotú „salátára olvasott”, kopott könyveinket, illetve azokat, amelyek már kimentek a divatból, elavultak vagy mostanában nem keresték őket olvasóink. Kell a hely az új szerzeményeknek és a nyári szünet után szeretnék felfrissült polcokkal várni látogatóinkat.

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

shShakespeare 450
450 éve született a „ravaszdi” Shakespeare William, azaz Lándzsarázó Vilmos, ahogy Petőfi nevezte.

Természet és történelem könyvkiállítás

Az Usborne kiadó újdonságaiból készült nyári válogatásunk. Az angol nyelvet tanulóknak, a természet és a brit történelem - a prehistorikus időktől napjainkig - iránt érdeklődőknek egyaránt ajánljuk a szép kiállítású, könnyen olvasható nyelvezetű könyveket. A válogatás kölcsönözhető a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Könyvek City and Guilds vizsgához

cityNyelvvizsgázóknak ajánljuk gyűjteményünk City and Guilds általános vizsgára és gyermek nyelvvizsgára felkészítő tankönyveit.

Újdonságok az Idegen nyelvi gyűjteményből

Tibor Fischer: Good to be God
Tibor Fischer legújabb regényének főszereplője, a született lúzer. Tyndale Corbett egy barátjától kölcsönzött bankkártyával érkezik Miamiba, ahol nem sokáig élvezi a luxushotelek és a névtelen gazdagság előnyeit, ugyanis úgy dönt, beadja a helyieknek, hogy ő maga az Isten. A mulatságos szatirikus regény Angliában és Amerikában is remek kritikákat kapott.

Kastélyok és katedrálisok

Kastélyok és katedrálisok címmel kínálunk könyv- és folyóirat válogatást gyűjteményünk angol nyelvű anyagából.  Ajánljuk a brit kultúra, építészet, történelem iránt érdeklődő olvasóinknak, de nyári úti céljainkhoz is ihletet meríthetünk a kiadványok alapján.  A könyvek és folyóiratok kölcsönözhetőek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Idegen nyelvi újdonságok...

arabicJane Wightwick, Mahmoud Gaafar: Mastering arabic 1. + CD
Az arab nyelv a közel kelet kulturális nyelve, gyakorlatilag lingua franca, a diplomácia, és a társas érintkezés eszköze minden arab országban. Körülbelül 280 millió anyanyelvi beszélője van, és további 250 millióan használják, mint második nyelvet.
Ezzel az arab a világ ötödik legtöbbet beszélt nyelve.

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Európai Digitális Könyvtár

Europeana