Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója
Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Under 18! Uwe Timm: Rennschwein Rudi Rüssel

Rudi Rüssel tulajdonképpen egy disznó. Án Rudi egy szép napon bekerül egy német családba, ugyanis a gyerekek tombolán nyernek egy szerencsemalacot, ami nem egy kis rózsaszín plüssállat, hanem nagyonis élő malac. Így lesz Rudi egy házaspár és annak három gyereke mellett panellakó.

Új német könyveink és társasjátékaink

A Goethe Intézet újdonságai már megérkeztek! Sok új érdekes társasjáték, német nyelvű szép- és szakirodalom várja olvasóinkat a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. Az új könyvek és társasjátékok már kölcsönözhetőek.

Ha szeretne értesítést kapni újdonságainkról, a bogi@brody.iif.hu e-mail címen felíratkozhat rendszeres újdonság értesítőnkre!

Philipp die Maus

Új folyóirattal gazdagodott a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény! A Goethe Intézet jóvoltából a Philipp die Maus német nyelvű kiadvány a legifjabb olvasótól az ügyes kezű nagyszülőkig minden németül tudó/tanuló vagy akár csak játékos, kézműveskedő érdeklődőnek igen kellemes időtöltést nyújthat. A kicsiknek szóló történetek, versek, mesék mellett játékos feladatok, maszkok, összaállítható játékok, memóriafejlesztők is találhatók a magazinban.

Under 18! Charles M. Schultz: Snoopy

Charles M.

Farsang a Föld körül

 Farsangi válogatásunk a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben angol, német és spanyol nyelven kínál az érdeklődő olvasóinknak a farsanggal kapcsolatos szokásokról, érdekességekről könyveket, cikkeket a világ minden tájáról. Várjuk az angolul és németül tanulókat előadható jelenetekket és jelmezek, álarcok szabásmintáival is!

A Goethe Intézet új könyvkiállítása

 Az I. világháború 100 éves évfordulója kapcsán könyvtárunkba érkezett a Goethe Intézet német nyelvű könyvkiállítása. Az I. világháborúhoz kapcsolódó könyveket olvasóink február 26-ig használhatják helyben vagy kölcsönözhetik a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. A könyvek a történelmi események mellett a mindennapi eseményeket, emberi történeteket is ábrázolják. Ajánljuk németül tudó, a történelem iránt érdeklődő olvasóinknak!

Under 18! Joanne Harris: Runemarks

Ötszáz évvel a Ragnarök után Malbryban él egy Maddy Smith nevű 14 éves lány. Persze Malbryban mások is éltek már (ls. az írónő Urak és játékosok vagy A kékszeműfiú című regényét), csakhogy nem a Világvége után. Maddy Smith másban is különös. Például a kezén van egy rúnajel.

Under 18! Lucy M. Montgomery: Anne of Green Gables

greenmorgasAvonlea falucska lakói felettébb elcsodálkoznak, amikor megtudják, hogy az agglegény Matthew és nővére, a háztartását parancsnoki szigorral vezető Marilla azt tervezi, hogy örökbe fogadnak egy gyereket.

A hónap verse 2016. január - Anna Ahmatova Újévi ballada (Novogodnaja ballada, 169.)

ahmatovaUnatkozik, felhők között, a hold
bágyadtan egy szobába les,
ott hat teríték áll az asztalon,
s az egyik teríték üres.
 
Ez férjem, ez én s a barátaink,
Így köszöntjük az új évet,
De ujjunkat vérbe kell mártani,
S a bor, mint a méreg, úgy éget.
 
A gazda emeli telt poharát,
méltósággal és mozdulatlan:
“Földre, tisztásra, mert e föld - hazánk,
s mert itt fekszünk alatta.”

Under 18! Haruki Murakami: The Strange Library

murakamimorgásMi a valóság és mi nem az, és egyáltalán fontos különbséget tenni?- teszi fel a kérdést Murakami The Strange Library című  könyvében, ahogy több más regényében is.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja