Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója
Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Under 18! James Dashner: The maze runner

The maze runner egy trilógia első kötete. Az éhezők viadalához hasonlóan ez is egy negatív utópia - disztópia - melynek szereplői tizenévesek. Egy Thomas nevű fiú emlékeitől megfosztva - csak a keresztnevére emlékezik - egy liftben, majd egy tisztáson találja magát.

Under 18! Suzanne Collins: The Hunger Games

The Hunger Games  című regény egy negatív utópia.  A jövőben játszódik az észak-amerikai Panem (Panem et circenses?) nevű államban.  Ez egy 12 szektorból álló ország a Kapitólium vezetésével, melyben a 13. szektor lakóit kiirtották.

ECL nyelvvizsga bemutató az Eszterházy Károly Főiskolán

eclÍGY LESZ SIKERES AZ ECL NYELVVIZSGÁD!
Az ECL nyelvvizsga bemutatása és tippek a sikeres felkészüléshez és vizsgázáshoz
Előadó: Märcz Róbert, az ECL vizsgaközpont tesztfejlesztője és vizsgáztatója
Helyszín: EKF B. épület, fsz. 3-as terem
2015. NOVEMBER 24-ÉN, KEDDEN 14.00-15.00 ÓRÁIG

A hónap verse 2015. november - Christian Morgenstern dalai

holdkosChristian Morgenstern (1871-1914) német költő, az abszurd egyik előfutára Münchenben született három generációs festőcsaládban. A breslaui (ma Wroclaw) katonai iskolában tanult, majd az itteni egyetemen közgazdaságtant hallgatott.

Under 18! Malorie Blackman: Pig Heart Boy

pigmorgásAz abszurd és elgondolkodtató történet középpontjában a kiskamasz Cameron áll, akinél egy vírusfertőzés következményeként súlyos, életveszélyes szívbetegség alakult ki. Szívátültetésre van szüksége, várólistára kerül, nincs megfelelő emberi donor és fogy az idő.

Under 18! Thomas Melle: 3000 Euro

melleEheti könyvismertetőnk  rendhagyó módon 18 éven "éppen csak" felülieknek, a 20-as éveik legelejét taposó fiatal felnőtteknek szól. Dr Gregorits János ajánlja a Goethe Intézet 14 aus 2014 című válogatásából.

14 aus 2014 - a Goethe Intézet könyvkiállítása a Zenei és Idegennyelvi Gyűjteményben

14„A német kortárs irodalom gazdagabb és sokrétűbb, mint négy generáció óta bármikor. Sehol nincs élénkebb irodalmi közélet, jobb könyvkereskedelem, … sehol nem tartanak ennyi felolvasást, sehol nem csapnak ekkora cirkuszt az irodalom körül…” –írja Dennis Scheck német irodalomkritikus a Frankfurti Könyvvásár kiadásában megjelent  „Books from Germany” című kiadvány bevezetőjében.

Az Idegen Nyelvi Gyűjtemény újdonságaiból ajánljuk - 2015. november

pagonyI Speak English - Tanulj játékosan angolul!

Under 18! Wolfgang Herrndorf: Tschick

Herrndorf regényének kiindulópontja az amerikai tinifilmek alapszituációja: az osztály kriplije (Maik) szerelmes az osztály menő csajába (Tatjana), akit viszont csak az osztály menő pasija (André) érdekel.

Könyv és kakaó olvasóklub - Százezer eperfa Egressy Zoltánnal

eperfaEgy mágikus realista elemekkel átszőtt regény, amely hatalmas viharral kezdődik, amelyet félelmetes és veszélyes szélcsend követ. Arról szól, hogy hiába a sok tudományos elmélet, a mindentudó szakértők és statisztikák, a sok kütyü és technikai lehetőség, ha igazán baj van egy fa alatt várjuk remegve, megrezdül-e az a kis levélke, részesülhetünk-e még kegyelemben? Vagy mégsem? Vagy talán igen, de nem így?

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja