Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója
Az Idegen Nyelvi Részleg könyvajánlója

Under 18! Helen Macdolnald: H is for Hawk

morgáshawkA könyv megnyerte a legjobb angolul írt non-fictionnek járó Samuel Johnson-díjat, és 2015-ben az Év Könyve (Costa Book Awards fődíjasa) is lett. Macdonald hétéves korában elhatározta, hogy solymász lesz.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. május

safakElif Shafak: The Forty Rules of Love
Elif Shafak regényeiben a keleti és nyugati történetmesélés legjobb hagyományi ötvöződnek. A nők, a kisebbségek, a bevándorlók, a kulturális sokféleség, a történelem, a szufi filozófia jelenik meg szerteágazó, egzotikus, lenyűgöző történeteiben.

Under 18! Terry Brooks: First king of Shannara : the prequel to the classic Shannara series

Nagy sikerrel vetítik a televízióban a Shannara – a jövő krónikája című sorozatot, melyet az a Terry Brooks írt, akinek a Star Wars – Baljós árnyak részét is köszönhetjük.  Brooks ma az egyik legismertebb fantasy író, akinek Shannara sagája a high fantasy népszerű  alkotása.

A hónap verse - 2016. május - Skye Boat Song

boatA Sky Boat Song olyan vers illetve dal, amely egy egész történelmi korszakot, mítoszt és hagyományt képes megidézni.
Speed, bonnie boat, like a bird on the wing,
Onward! the sailors cry;
Carry the lad that's born to be King
Over the sea to Skye.

Loud the winds howl, loud the waves roar,
Thunderclouds rend the air;
Baffled, our foes stand by the shore,
Follow they will not dare.

Új német nyelvű szakmai nyelvkönyvek

szaknémetMegérkeztek és már feldolgozásra is kerültek a Goethe Intézet ajándék könyvei, amelyek ezúttal a szakmai nyelv tanítását segítik. Az újonnan érkezett nyelvi anyagok a szaknyelvet tanító németnyelv tanároknak és a németül tudó szaktanároknak szólnak. Egyelőre két szakterületről érkeztek könyvek, az egészségügy és a fémipar, fémtechnika témaköreiből.

Under 18! Jeanne DuPrau: The City of Ember

Szikravárosban este 9 és reggel 6 óra között mindig sötét volt az ég. De mostanában már napközben is megremeg a fény, sőt néha ki is alszik. Az emberek legrosszabb rémálma, hogy egyszer örökre kialszik a villany. Ugyanis Szikraváros a föld alatt van.

Judith Kerr's creatures

Ha valakit kisgyermek korában elvarázsolt Judith Kerr iró és illusztrátor csodálatos világa, az nagy érdeklődéssel forgathatja ezt a könyvet is.

Under 18! James Bowen: Bob to the Rescue

bob"Londont mindig is jelentős méretű városi macskakolónia jellemezte - ezek az állatok az utcán élnek, maradékokat esznek, és csak idegenek jóindulatában bízhatnak. Öt-hatszáz évvel ezelőtt annyira elszaporodtak bizonyos negyedekben, hogy a Cityben a Gresham Streetet, a Clerkenwell Greent és a Drury Lane-t egyszerűen csak a "macskák utcájának" nevezték.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. április

timesaverJane Rollason: Timesaver Cultural Shock - UK
Fókuszban a brit hagyományok, szokások és életmód. A könyv a témákat kifejezetten a tizenéves korosztály gusztusa szerint dolgozza fel, legyen az étkezés, vásárlás, média, egészségügy. Ideális az országismeret órákra, de akkor is hasznos, ha az osztály az Egyesült Királyságba készül utazni. A könyvhöz CD is tartozik, A2-B1 nyelvi szinthez illik.

Under 18! Sarah Dessen: Along for the Ride

morgásdessenMióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja