Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. május

gyermekIdén május végére esik a nemzetközi gyermeknap. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, sajátos világukra. Májusi ajánlónkban mi is a gyermekeknek szóló újdonságainkból válogattunk.


 

bunnyAnnie Silvestro, Tatjana Mai-Wyss: Bunny’s Book Club
Ha kinyitsz egy könyvet, felfedezel el új világot… ez a mottója annak az izgalmas történetnek, amelyben egy erdei nyuszi véletlenül részese lesz egy mesedélutánnak a könyvtár kertjében. Úgy megkedveli az olvasást, hogy a könyvbedobó nyíláson keresztül beóvakodik a könyvtárba. De hát mi is az a könyvbedobó nyílás? Ez arra szolgál, hogy akkor is visszahozhassuk a könyveket a könyvtárba, ha az zárva van, de nekünk épp akkor van időnk és kedvünk a nálunk lévő könyvek visszajuttatására. Nyuszinak hamar társai is akadnak, majd egyszer csak megjelenik a könyvtáros, és nem fogjátok elhinni mi történik majd ….
Annie Silvestro maga is könyvmoly és egy könyvtárjegy büszke tulajdonosa, ez az első könyve. Tatjana Mai-Wyss Svájcban született, ma Dél-Karolinában él családjával, amihez egy kutya, egy cica és két nyuszi is tartozik. Bunnyhoz hasonlóan ő is szívesen beül egy kényelmes karosszékbe egy jó könyv és egy szelet répatorta társaságában.

mcdonaldThe Wheels ont he Bus ; Old MacDonald had a Farm
Az Éneklő könyvek hamar a gyerekek kedvencei lesznek. Angolul és magyarul is megismerkedhetnek Vén MacDonald farmjával, a busz működésével és hangmodulok segítségével meghallgathatják a farm és a busz jellegzetes hangjait és persze lesz mód az éneklésre is.

 

nurseryDebi Gliori’s Nursery Rhymes
Debi Gliori 50 klasszikus gyerekverset és mondókát gyűjtött össze és illusztrált olyan módon, hogy szeretnénk a képek részeivé válni. Tündéri állatok, kedves arcú felnőttek és gyerekek, hangulatos belső terek, gyönyörű virágok, finom színek és a 36. oldalon még II. Erzsébet királynő is megjelenik kedvenc kutyusaival. A könyvhöz CD is tartozik.



FAIRYUsborne Fairy Tales for Bedtime
Ez az elbűvölő gyűjtemény klasszikus tündérmeséket kelt életre Nathalie Ragondet gyönyörű rajzaival. Tündér keresztmamák, beszélő macskák, segítőkész manók és még megannyi érdekesség a megszokott magas színvonalú és utánozhatatlan Usborne minőségben. A meséket Rosie Dickins átiratában olvashatjuk.
 

poemsCarol Ann Duffy: 101 Poems for Children
Carol Ann Duffy kedvenc verseit gyűjtötte egybe, hogy örömet szerezzen a gyerekeknek. Van köztük klasszikus és van modern is. Van ismert és van olyan is amit lehetséges, hogy most olvasunk először. Kiváló forrás angol nyelvű versmondó és szép kiejtés versenyekre is. Emily Gravett kitűnő rajzaival.


KAMÉLEONEmily Gravett: Blue Chameleon
A kaméleon bármivé átalakul, és bárhová beilleszkedik, de nincs egy barátja sem. Sem a csiga, sem a tücsök sem a csíkos zokni nem akar vele megismerkedni. Talál valaha is igaz barátot?
Emily Gravett finom humorral vezeti be a gyerekeket a formák és színek világába. Könyveivel elnyerte a Kate Greenawy Medalt, minden könyve egyedi, különleges és különbözik az addigiaktól. Kedves, gyönyörűen megrajzolt teremtményei megérintik a szívünket, ugyanakkor meg is nevettetnek bennünket.




 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: