Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. január

Német nagyobbaknak…
Ulrich Ritzel: Nadjas Katze
Nadja Schwertfeger nyugdíjas tanárnő régi, elfeledett szerzőket gyűjt. Egy antikváriumban rábukkan egy füzetre, amely a háború végén, 1945-ben játszódik Württembergben, egy kis faluban. Beleolvas, és egy furcsa részletre bukkan, amelyben egy kitömött fekete macskáról van szó. Az állat különös ismertetőjele a rózsaszín mancsa… Eszébe jut, hogy neki saját magának is van egy ilyen kitömött állata, amit még az édesanyjától kapott. Nadja Berndorf magándetektívhez fordul segítségért, és miközben saját múltja után kutat egy bűnügy szálai is kezdenek kibontakozni.

wie manAdam Fletcher: Wie man deutscher wird
Ezt a különleges német és angol kétnyelvű könyvet egy angol fiatalember írta. A könyv szerzőjének elege lett Angliából úgy érezte a világ egy másik táján jobban érezné magát, így kötött ki Németországban. Ebben a humoros és érdekes könyvben összeszedett minden olyan apróságot, ami jellemző a németekre. Egy útikönyv, egy értelmező szótár, egy szakkönyv és egy viccgyűjtemény ötvözete ahhoz, hogy igazán jól megismerjük és megértsük a németeket, és közben még jól is szórakozzunk.

verbtarinerSabine Dinsel – Susanne Geiger: Deutsch üben - Verb trainer
Hogyan válasszuk ki a legodailőbb igét, a leghelyesebb formában? Nem könnyű, hiszen a német ige világa igen gazdag és szerteágazó, ami a nyelvtanulókat sokszor hozza nehéz helyzetbe. Nekik segít ez a könyv, amely akár önállóan nyelvtanári segítség nélkül is használható, de a tanárok számára is hasznos forrásanyag lehet. A szerzők a feladatokat olyan jellegzetes és a beszélt valamint az írott nyelvben gyakran használt szövegösszefüggésekbe ágyazták, amelyek segítségével a tanulók begyakorolhatják a helyes használatot és formát.
A2 szinttől C1/2 szintig használható, megoldó kulcsot is tartalmaz.

nackterFriedrich Ani: Nackter Mann, der brennt
Skandináv krimi sötétségű, súlyos regény. A téma a gyermekmolesztálás, 300 000 esetre derül fény évente Németországban, és sok olyan eset is lehet, amelyek nem kerülnek napvilágra. Az érintettek olyan lelki és fizikai kínokat szenvednek el, amely teljesen szétzúzza a személyiségüket.
Aztán egyszer egy önmagával meghasonlott, Istennel perlekedő túlélő áldozat visszatér a mélyen katolikus bajor faluba, ahol a borzalmak megtörténtek és elkezdődik a bosszú. De hozhat-e a bosszú megnyugvást? Ki az, aki tudott a történésekről, és miért hallgat mindenki? Tényleg nem ismerik fel Ludwig Dragomirt? Pszichokrimi és társadalomrajz bravúros nyelvi tálalásban… csak erős idegzetűeknek.
A regény 2016-ban elnyerte a „ Német Krimi Díjat”.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: