Under 18! Lauren Morrill: Meant to Be

meantmorgásFriss, vidám és ellenállhatatlanul romantikus könyv két nagyon különböző fiatalról és egy feledhetetlen osztálykirándulásról. Van olyan látogatónk, aki már hete óta vár rá. Végre megérkezett, reméljük sok örömet okoz majd a mi olvasóinknak is. És hogy miért is tetszik annyira? Néhány indok a konyvektengere, a dreamworld, a kellylupiolvas bloggereitől valamint lilitől.
Azoknak ajánlom, akik szereti Londont. Azoknak, akik szeretik a könnyed romantikus történeteket. Akik szeretnének nevetni egy jót, és kellemes élményekkel telve letenni a könyvet, és azt mondani, lett még egy kedvenc könyvem. Én legalábbis pontosan ezt éreztem.
http://konyvektengere.blogspot.hu/2015/10/lauren-morrill-vakrandi-vegzettel.html
Ha valaki megkérdezné tőlem, mi keltette fel a figyelmemet ebben a könyvben és miért éreztem úgy, hogy nekem ezt mindenképpen olvasnom kell, határozottan azt felelném: London.
Régóta vonz a hangulata, a minden pólusában jelenlévő történelem (imádom a törit!), a gyönyörű épületek, és még sokáig sorolhatnám. Emiatt azonban több mint valószínű, hogy Juliához hasonlóan útikönyvekkel, vagy kinyomtatott tervekkel érkeznék, melyeknek minden pontját egy-egy turisták által közkedvelt helyszín alkotná. Mindezt csak azért írom le, mert itt úszik be a képbe a második ok, ami miatt erős késztetést éreztem a Vakrandi a végzettel olvasására: Jason és az ő teljesen új szemszögből bemutatott Londonja.
Valljuk be, történelem rajongás ide vagy oda, a kíváncsiság és a kaland ígérete éppoly kecsegtető, mint a kultúra, és hát ki ne akarna olyan dolgokat felfedezni, amik egyik prospektusban sem szerepelnek, mégis a város színfoltjait jelképezik. Az meg már csak mellékes léleksimi, ha egy helyes, pimasz, vicces, nyitott srác bújik az idegenvezető bőrébe.
http://dreamworld-books.blogspot.hu/2015/10/lauren-morrill-vakrandi-vegzettel.html
Ahogy elolvastam a fülszöveget, azonnal a LOL című film idevonatkozó része ugrott be, egy amerikai középiskolai osztály európai kirándulása. De amíg ott Franciaországot derítették fel, addig itt a jó öreg Anglia lett a cél. És én imádtam ezt az osztályt - még akkor is, ha az írónő nem vitte túlzásba a karakterek kidolgozását. Mindenki hozta az a sarkított figurát, akik szinte minden osztályban megtalálhatóak: a divatmániást, akit semmi nem érdekel, csak, hogy hol tud egy jó kis Jimmy Choo cipőt beszerezni vagy a mobilfüggőt, aki éjjel-nappal posztolna és/vagy chatelne, vagy pedig a "holvanalegjobbsöröző" srácokat - függetlenül attól, hogy ennyi idősen szabad-e inniuk vagy sem. A lényeg az, hogy ez az osztály, így együtt egyszerűen fenomenális volt. Persze ehhez az kellett, hogy a főhősnőnknek, Juliának olyan humora legyen, amivel a leglehetetlenebb helyzetből is humorforrást eszközöl, én meg gyakran fülig érő szájjal olvastam a könyvet még a BKV-n is:).
http://www.kellylupiolvas.com/2015/10/lauren-morrill-vakrandi-vegzettel.html
A könyv arról szól, hogy Julia osztálykirándulásra indul Londonba ahol már a repülőn is kalamajka kezdődik Jasonnel. :) Julia megkapja társnak Jasont akit utáll. Azt tudni kell, hogy Julia Markba szerelmes és Jasont utállja! Szóval Londonba semmi sem alakul olyan jól Jason kezdi Juliat bajba keverni. Elviszi egy bárba, ahol Julia iszik egy keveset (szépítek egy kicsit) és hát megismerkedik pár fiúval, akikre nem emlékszik. De kap egy rejtélyes üzenetet egy fiútól (vagy nem?), akivel elkezd irogatni és hát jön az izgi rész, elkezdi keresgélni a fiút. De vajon ki lehet az? Többet nem árulok el, hiszen úgy nem izgi annak, aki még nem olvasta. A könyvisteni szórakoztatóó, fantasztikus volt. És már alig várom, hogy kezembe foghassam a legújabb Lol-t!♥
Olvass tovább: http://lili-konyves-blogja.webnode.hu/news/lauren-morrill-vakrandi-a-vegzettel/

Magyarul Vakrandi a végzettel címmel Chovanecz-Molnár Éva fordításában olvashatjuk.

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: