Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. május

safakElif Shafak: The Forty Rules of Love
Elif Shafak regényeiben a keleti és nyugati történetmesélés legjobb hagyományi ötvöződnek. A nők, a kisebbségek, a bevándorlók, a kulturális sokféleség, a történelem, a szufi filozófia jelenik meg szerteágazó, egzotikus, lenyűgöző történeteiben.
A regény főhőse Ella negyvenéves, jómódú, a sorsával tökéletesen elégedett amerikai háziasszony, aki férje és három gyermeke kiszolgálásának szenteli életét, és még azt se nagyon bánja, hogy a férje rendszeresen megcsalja. Egy napon a nagylányával folytatott vita után rádöbben, hogy tulajdonképpen boldogtalan, és nagyon hiányzik a szerelem az életéből. Mivel gyermekei már nem igénylik állandó figyelmét, távmunkát vállal egy neves könyvkiadónál. Első feladatául egy ismeretlen szerző könyvének értékelését kapja.
A történet a XIII. századi Anatóliában játszódik, és regényes formában beszéli el Rumi, a híres muszlim hittudós és misztikus költő életét, aki gyökeres átalakuláson megy át, amikor megismerkedik egy furcsa vándordervissel, a különleges képességeket birtokló tebrizi Semsszel…
A regényt elsősorban a kultúrák találkozása, a vallási különbözőségek iránt érdeklődőknek ajánljuk, akik mindemellett elviselnek egy kis romantikát is, nyitottak az új, és talán meghökkentő lépésekre.

heidiJohanna Spyri: Heidi (Junge Lektüren)
Újfajta egyszerűsített történeteket találhatnak a németül tanulók a gyűjteményben. A Junge Lektüren sorozatban ismert, klasszikus szépirodalmi művek tizenévesek számára készített adaptációi segítik az élményszerű nyelvtanulást. A könyvekhez CD is tartozik a hallás utáni szövegértés fejlesztésére, a helyes kiejtés javítására.


parisJenny Colgan: The Loveliest Chocolate Shop in Paris
Anna Trent baleset következtében egy észak-angliai csokigyárból egy francia „csokimesterhez” kerül, a Le Chapeau Chocolat nagyon francia nevű üzletbe, Thierryhez, a kézműves csokik varázslójához. Anna, bár életéből eddig sem hiányzott a csoki, ráérez a jó csokik és a jó élet igazi ízére. Romantika, csokik és a háttérben Párizs. Jó stílusú vidám és vicces könyv, (receptekkel!) amelyben nemcsak a csoki evéshez kapunk kedvet, hanem egy párizsi látogatáshoz is!
https://www.youtube.com/watch?v=DEYbjay-dbg

rilkeRainer Maria Rilke: Vallomás sötétből / Aus Dunkel ein Offenbares
Rilke a 20. századi német nyelvű költészet egyik legjelentősebb képviselője. Talán legfőbb érdeme a költői nyelv szinte végtelen tökéletesítése volt. Egy ilyen nyelv kihívásait komolyan venni a ,,magyar Rilke" életre keltésében egyszerre lehetett becsvágya és volt kötelessége a fordítónak Suhai Pálnak. A kötet a költő lírai alkotásaiból ad kétnyelvű válogatást. A műveket, hatvankét verset szinte kizárólag keletkezési sorrendjükben, egyúttal a fő pályaszakaszokat is reprezentálva nyújtja az olvasónak. A könyvet a költői pályát összegző Rilke-levél nyitja, s a fordítói munka műhelytapasztalatait rögzítő utószó, valamint bő jegyzetanyag zárja.

tourismusMenschen im Beruf, Tourismus A2 (autentikus szövegek, feladatok, CD)
A nyár közeledtével ismét előtérbe kerülnek azok a nyelvi ismeretek, amelyek az idegenforgalomban, a turizmusban szükségesek. A könyv középpontjában olyan helyzetek, szituációk vannak kidolgozva, amelyek egy étteremben, szállodában, egy kirándulás során előfordulhatnak.
Bármely A2 szintű nyelvkönyvhoz használható.

kittensJudith Kerr: Mog’s Kittens
A Mog történetek közül ez a kis könyv formájával és mondanivalójával egyaránt a legkisebbekhez, a még totyogókhoz szól. Semmi különös… Mognak kiscicái lesznek, akik lassan felnőnek, és új otthonba, saját gazdihoz kerülnek. 7 dupla oldal tömény cukiság. Kedves szövegek, aranyos figurák, ahogy azt Judith Kerrtől már megszoktuk. Remek kis történet a nap végén, elalvás előtt.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: