FILM-EZ-ŐK könyvajánlói Anna Woltz Black Box könyvéhez

EZ egy FILM. Ezt a filmet ŐK forgatják. Az első filmes stáb a maklári könyvtárunkban alakult meg február 26-án. Az 5 alkalmas foglalkozássorozaton a maklári csapat Anna Woltz Black Boxcímű könyvével ismerkedett meg, aztán átvettük az iPades filmkészítés alapjait, végül a csapat három kisebb csoportra bomlott, hogy könyvtrailereket készítsenek a regényhez. A trailerek típusát, a zenéket, a képeket a gyerekek maguk választották, a rajzokat maguk készítették, a filmet maguk forgatták, a szövegeket maguk mondták fel. A nyersanyagok elkészülése után az utolsó találkozón mindhárom kisfilm összeállt – ezeket a FILM-EZ-ŐK youtube csatornáján publikáltuk.
KISFILMEK ÉS A MUNKA KULISSZATITKAIRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ ITT
A maklári csapat (Attila, Bogi, Jázmin, Luca, Patrik, Orsi) a filmes ajánlók mellett azt is megfogalmazták, hogy Anna Woltz könyvét minden tininek ajánlják, aki szeret olvasni!
A program könyves alappillére:
A Könyvespolctúra programunk alapgondolatát folytatjuk, mely szerint a kamaszok szívesebben olvasnak egy könyvet, ha valamely kortársuk ajánlja azt.
A program filmes alappillére:
A filmeket iPaddel forgatjuk, ezzel is ösztönözve a kamaszokat, hogy a későbbiekben a non-stop a kezükben tartott kütyüket (saját mobiljukat, tabletjüket) alkotásra használják.

A hírt küldte: Komló-Szabó Ágnes, Bródy Sándor Könyvtár
 

Kapcsolódó képgalériák: 
Könyvtár oldalak: 
Kategória: 
Hírek: