Főoldal
Ez a gyűjtőoldalhoz tartozó tartozó tartalmakat tartalmazza.

Bármi legyen, gazdagít!

A Heves megyében dolgozó könyvtári munkatársak őszi továbbképzését ebben az évben szeptember 11-én tartottuk. Az egész napos továbbképzésnek az egerszalóki könyvtári szolgáltató hely adott otthont, amely a település faluházában működik.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Könyvtári munkatársak megyei továbbképzése

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár tisztelettel meghívja önt a Heves megyei könyvtári szolgáltató helyek munkatársai részére szervezett megyei továbbképzésre.
Időpont: 2014. szeptember 11. (csütörtök)
Helyszín: Könyvtári Információs és Közösségi hely Egerszalók, Kossuth L. u. 17.

Program
8.00 - 8.30    Gyülekezés a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban (Eger, Kossuth L. u. 16.)
8.30             Indulás Egerszalókra

Ékszerkészítés a hevesaranyosi könyvtárban

 A hevesaranyosi könyvtárban új közösség építő alkalom szerveződik. A helyi asszonyok, lányok havonta egy alkalommal vehetnek majd részt a gyöngyfűző szakkörön, amelyet a könyvtáros szervez. 

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Felavatták az új Könyvtár, Információs és Közösségi Helyet Makláron

 A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Heves megyei szolgáltató helyeinek megújulása folytatódott 2014. augusztus 15-én, pénteken. Maklár Község Önkormányzata, a Lehetőséget Mindenkinek Alapítvány és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár együttműködésnek eredményeként ünnepélyes megnyitó után vehették birtokba a makláriak az új Könyvtár, Információs és Közösségi Helyet.

Heves megyei könyvtárosok szakmai napja - fotókkal

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár és az Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézete a megyében dolgozó könyvtárosok és könyvtári munkatársak számára Webes kompetenciák a könyvtáros szakmában címmel szakmai napot rendez, amelyre minden kollégát tisztelettel meghív.

Időpont:
2014. június 19. (csütörtök) 9:00-16:00
Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola Médiainformatika Intézet 2. emelet 327-es számítógépes oktatóterem

Program

9:00-9:10    Köszöntő

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Oktondi-e Oktondi?

 Mikófalván az iskolában van a könyvtár, így igazán szerencsések az odajáró alsósok! Akár minden nap bemehetnek olvasgatni, lapozgatni ráérő idejükben.
Ez alkalommal egy játékos, mesés délutánon is részt vehettek, ahol meghallgathatták a "Három toll" című Grimm mesét, és közben nem csak az derült ki róluk, hogy nagyon jó mesehallgatók, hanem az is, hogy gyönyörűen tudnak énekelni. Azt is sikerült megfejteniük, hogy ki az igazán oktondi a történetben.
Ezután kaptak egy igen nehéz feladatot, amit mindenkinek sikerült teljesíteni: kincses bugyellárist kellett varrniuk. Azóta már biztosan megteltek a kis erszények szebbnél-szebb kincsekkel.

A hírt beküldte: Bálintné Fadgyas Eszter, Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Egy pöttyös nap Mikófalván

Papírszínházas mesékkel ismertettük meg a mikófalvi könyvtárban a gyerekeket. Az óvodások az Egy pöttyös nap című történetet hallgathatták meg, mely egy szemüveges kislány vidám beszámolója a természetben található pöttyös dolgokról. A Katalinka szállj el… kezdetű gyermekdalunkat együtt énekeltük az óvodásokkal, hogy megszárítsuk a mesében is szereplő sok-sok katicabogár lábait, hogy aztán meg tudjuk őket röptetni.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Csillaghúr és barátai a megye könyvtáraiban

A Csillaghúr és barátai c. könyv alapján készült zenés meseprogram nagy sikereket ért el 2014 májusában és júniusában a heves megyei Könyvtári, Információs és Közösségi Helyeken. Ezeken az író-olvasó találkozókon több száz gyermek mosolya, tapsa jutalmazta a szerzők, Sás Károly és lánya munkáját, akik nem asztalnál ülve mutatták be könyvüket, hanem az egy órás program keretében a gyerekekkel együtt járták végig Csillaghúr meséinek helyszíneit. A mesék szereplői kézre húzható bábfigurákként "jelen voltak" a rendezvényen, a gyerekek életre keltették őket.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Tenken jártunk a Mesekosárral

Tenken egy kisiskolás csoport várt minket a könyvtárban. Emlékeztek ránk, a mesére is, amit egy éve hoztunk nekik, s a szélforgót is őrzik még, amit akkor készítettünk. 
Ez alkalommal Mészáros Gyurka történetét hallhattuk. Együtt izgultunk, hogy Gyurkának sikerüljön megmentenie a királylányt a boszorkánytól. Szerencsére ez így is lett, úgyhogy hozzáfoghattunk a csodálatos bugyelláris varrásához.
Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Európai Digitális Könyvtár

Europeana