Főoldal
Ez a gyűjtőoldalhoz tartozó tartozó tartalmakat tartalmazza.

Színes eső hullott Dormándon

A dormándi általános iskola diákjaitól az iskolai mesehét keretén belül kaptunk meghívást. Miután összeismerkedtünk az iskola minden tanulójával, hangpróbát tartottunk az Esik eső, süt a nap… kezdetű mondókával. Ezután a gyerekek meghallgatták a Hold-mezőben, Kancsali utca 3.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

1 nap - 2 könyvtáravató

2015. november 6-án pénteken két megújult Heves megyei könyvtár, információs és közösségi helyet adunk át: Ludason és Egerfarmoson ünnepjük a könyvtárak korszerűsítését. A könyvtárak bővítése, új berendezése a Nemzeti Kulturális Alap és a helyi önkormányzatok támogatásával valósult meg.

 

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

KönyvtárMozizz velünk, avagy A hazudós egér esete a feldebrői könyvtárban

2015 októberében indult útjára országszerte a KönyvtárMozi projekt, amely azt a lehetőséget teremti meg, hogy a kistelepüléseken található könyvtárak olvasói megismerhessék a kiváló hazai filmeket.
Heves megyében Bekölcén, Feldebrőn, Makláron, Nagyfügeden, Novajon és Szűcsiben indult el a KönyvtárMozi a Könyvtári, Közösségi és Információs helyeken.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Nyereménydömping a tarnamérai könyvtárban

A tarnamérai könyvtár idén három programmal csatlakozott az Országos Könyvári Héthez, melyek közül kettő - az olvasói pályázat lezárása és a mesemondó verseny - 2015. október 6-án került megrendezésre.

Benedek Elek Mesedélután Makláron

Makláron már hagyomány, hogy az I. István Általános Iskola alsó tagozatosai szeptember végén benépesítik a könyvtárat. Az iskolások ugyanis minden évben megemlékeznek a nagy mesemondóról, Benedek Elekről a születésnapja alkalmából. Ebben az évben négy napon át tartott az ünneplés - szeptember 21-24.

DIS-KURZUS megyei továbbképzés könyvtárosoknak

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődő könyvtároskollégát 2015. október 5. hétfőn a DIS-KURZUS Gyermekkönyvtári Módszertani Műhely következő találkozójára.

Ha jókat akartok nevetni és nem féltek a rettentő állatoktól...

A Maklár Könyvtár, Információs és Közösségi Hely olvasói tollat ragadtak, hogy beszámoljanak a kedvenc nyári olvasmányaikról:
A 4. osztályos Tóth Mónika ajánlása:
Shel Silverstein: Shelby bácsi állatkertje
A nyári szünetben olvastam ezt a könyvet. Nagyon vicces és mulatságos versek vannak benne, különleges, nemlétező, félelmetes állatokról.

Mert olvasni jó - olvasói pályázat a tarnamérai könyvtárunkban


A Tarnaméra Könyvtár, Közösségi és Információs Hely olvasásnépszerűsítő pályázatot hirdet Mert olvasni jó címmel. A pályázat célja, hogy az olvasók ez év szeptemberében minél több könyvet olvassanak el, a "mert olvasni jó" szlogen szellemében. Pályázni bármilyen könyv elolvasásával lehet, a témakör tehát szabadon választható. Minden korosztály jelentkezését várja a tarnamérai könyvtáros a konyvtar@tarnamera.hu e-mailcímen.

Megújult a Mátraderecske Könyvtár, Információs és Közösségi Hely

Mátraderecskén augusztus 28-án ünnepélyesen átadtuk a megújult könyvtárat. Köszöntőt mondott Forgó Gábor, Mátraderecske polgármestere és Tőzsér Istvánné, a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.
A hagyományőrzők dalcsokra és az óvodások táncos bemutatója után a mátraderecskeiek érdeklődéssel vették birtokba az igazi közösségi színtérként működő könyvtárat.

A hírt küldte: Oroszi Katalin, Bródy Sándor Könyvtár

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Javaslat az "Év Heves megyei KSZR könyvtárosa” címre

A HEVESTÉKA Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer küldetése, hogy a községekben élők közvetve vagy közvetlenül hozzáférjenek olyan hatékony és minőségi könyvtári ellátáshoz, amely elsősorban a felhasználók igényeit elégíti ki. A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár azon KSZR könyvtári munkatársainak, akik munkájukkal kiválóan hozzájárulnak e küldetés megvalósításához - évente egy alkalommal - kitüntető címet adományoz.
A cím alapításának napja: 2015. július 1.
A kitüntető cím elnevezése: AZ ÉV HEVES MEGYEI KSZR KÖNYVTÁROSA

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja