Főoldal
Ez a gyűjtőoldalhoz tartozó tartozó tartalmakat tartalmazza.

eCorvina képzés 2014. II. negyedév

A Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár a megyében dolgozó könyvtáros kollégák számára az alábbi eCorvina felhasználói képzéseket hirdeti meg 2014 második negyedévére:
I. blokk: HEVESTÉKA – adatbázis építés, kezdeti lépések

Könyvekbe zárt egészség Ludason

A könyvtárak a hagyományos könyvtári szolgáltatás mellett a mai társadalomban az információközvetítés eszközeinek segítségével részt vállalnak a társadalmi- szociális feladatok ellátásában is.  A mai világban élők egyik fontos vesszőparipája az egészségünk megóvása.
A Könyvekbe zárt egészség c. foglalkozás az érdeklődőket megismerteti az egészséges-megőrzés alternatíváival az információhordozók különböző eszközein keresztül. 
Ebben nagy segítséget nyújtanak a könyvek, ami a rég letűnt századok tudását őrzi és elérhetővé teszi a mai kor ember számára.
Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Mese-kosár Erdőkövesden

Mese-kosár című programunk legfontosabb célja, hogy a gyerekek élő mesemondással találkozzanak. Ez nagyban segíti a belső képek keletkezésének beindulását, a hallottak lehető legmélyebb átélésének lehetőségét. Ez alkalommal a Vityilló című orosz népmesét hallhatták az óvodások majd ehhez kapcsolódóan elkészthették breke-békát és fényeske-legyecskét. Együtt játszva folytathatták a történetet. Igazi meseértő közönséggel találkozhattunk 2014. április 11-én Erdőkövesden.

 
A hírt beküldte: Bálintné Fadgyas Eszter
Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Bodnár Ágnes festménykiállítása

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és barátait Bodnár Ágnes festménykiállítására.
A tárlat 2014. április 7-től  április 25-ig látogatható a Központi Könyvtár Galériájában nyitva tartási időben.

A siroki kőemberek

2014. április 1-jén a siroki könyvtárban interaktív könyvtári órán Heves megye mondavilágával ismerkedtek meg az ötödik osztály kis diákjai. Az egri vándordeák (Petőfi Sándor), a siroki tündérország, Darnó király és leánya a szép és kedves Tarna, a Mátra urának fia, a várépítő Aba nembeli Bodony család története elevenedett meg a ma élő siroki utódok előtt. Játékos formában sajátították el a monda, mint irodalmi műfaj lényegét, ismérveit, jellegzetességeit.

A hírt küldte: Guszmanné Nagy Ágnes
 

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Vidám családi délután Hevesvezekényben

Március 1-jén Hevesvezekényben igazán jó hangulatú családi délutánon vehettek részt az érdeklődő helybéliek. A tavaszi egyházi ünnepekről vízkereszttől húsvétig, valamint népszokásokról, farsangi szokásokról, karneválokról hallhatott és nézhetett multimédiás előadást a nagyszámban megjelent hallgatóság, az apróságoktól a nagymamákig. Fenyves László polgármester úr is megtisztelt minket jelenlétével. A gyerekeknek kézműves foglalkozás, vers, mese, majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt táncház színesítette a rendezvényt. A fáradt táncosok pedig pogácsát, perecet majszolhattak.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Zenés, interaktív műsor Csányon

2014. február 5-én zenés bemutatóval egybekötött interaktív műsort rendezett a Csányi Könyvtári, Információs és Közösségi Hely. A gyermekek a Palinta Társulat (Veres Andrea és Török György) előadását nézhették meg, amelyben lelkesen részt is vettek. Jutalmul a műsor végén meglepetés ajándékot kaptak.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Magyar Kultúra Napja Dormándon

2014. január 27-én délután két órakor került megrendezésre a dormándi Latinovits Kastélyban a Magyar Kultúra Napjára való megemlékezés. Verssel készültek a dormándi gyerekek , a nyugdíjasok dalcsokrot adtak elő, a műsor végén a Ja-Ja együttes adott színvonalas emlékezetes műsort, melyben megzenésített versek szerepeltek.

A hírt küldte: Sulya Anikó, Dormánd

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Könyvtári akadálytúra a gyöngyöstarjáni gyerekkel

Február 10-én, hétfőn egész délelőtt a gyöngyöstarjáni gyerekeké volt a könyvtár. Játékos vetélkedővel, érdekes feladatokkal mutattuk be könyvtárunk különböző részlegeit a Közigazgatási Könyvtártól, a Központi Könyvtáron át egészen Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményig. Felkészültségével mindenki kiérdemelte az emléklapot, a legügyesebbek oklevelekkel és apró meglepetésekkel lettek gazdagabbak.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Megújuló könyvtárak - Hevesvezekény

2014. január 1-jétől gyönyörű környezetben, a szépen felújított közösségi házban – egykori iskolaépületben –   fogadja látogatóit a hevesvezekényi könyvtár.  A települési önkormányzat által felújított, akadálymentes épületben kapott helyet az Idősek napközi otthona, a közösségi rendezvényterem és a könyvtár.

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Európai Digitális Könyvtár

Europeana