Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. február


testenTesten Sie Ihr Deutschlan-Wissen! (Duden)
A téma Németország. Ennek a kis könyvnek a segítségével kipróbálhatjuk, mi mindenre tudunk és mi mindenre nem tudunk válaszolni, Németországgal kapcsolatban. Ha valamelyik kérdésre nem tudunk felelni, megnézhetjük a megoldásokat. Érdekes, hogy a könyv többféle válaszlehetőséget is felkínál.  1000 kérdés, 4000 válaszlehetőség. Német nyelvórára és német szakkörre is ajánljuk.

tanehisiTa-Nehisi Coates: Between the World and Me
Milyen feketeként élni, fekete testben élni Amerikában? Hogyan birkózik meg Amerika a szegregáció, a rabszolgaság emlékével és azokkal a faji villongásokkal, amelyekről ma is gyakran olvashatunk. Ta-Nehisi Coates ebben a levélformába öltöztetett kötetben kamasz fiához szól és megpróbál válaszokat találni. Visszaemlékezik, hogyan ébredt rá arra, hol az ő helye a világban, milyen élmények alakították nézeteit, világfelfogását az egyetemen, Párizsban, a feketék lakta gettóban, a polgárháborús harcmezőkön.  A szépen szőtt, érzelmekkel teli személyes elbeszélés bemutatja a múltat, szembe néz a jelennel és utat mutat a jövőre. A kötet elnyerte a 2015-ös Könyv Díjat a dokumentum-regény műfajában. Ajánljuk azoknak, akik szívesen olvasnak jó stílusú kortárs, mély gondolatiságú szövegeket.


hebrewConversational Hebrew Quick and Easy
A héber nyelv gazdag kultúrtörténettel bír, erősen kötődik a zsidó valláshoz és sajátos életmódhoz.
A szerző 350 alapszóra, alapvető nyelvtani összefüggésekre, fontos kifejezésekre korlátozza a megtanulandókat, így segítve azokat, akik gyorsan szeretnének használható tudásra szert tenni.
Mivel a közvetítő szöveg angol nyelvű, így elsősorban az angolul jól tudóknak ajánljuk.

spielSpielerisch Deutsch Lernen
A Hueber kiadó sorozata kicsiknek - ovisoknak, kisiskolásoknak - szól, játékosan tanítja a német nyelvet. Ebből a füzetből az legelső szókincs és alapvető mondatszerkezet tanulhatók aranyos macik, és  nagy méretű színes képek segítségével.



sayTessa Woodward, Seth Lindstromberg: Something to Say
A beszédkészség, a folyamatos beszéd elsajátítása és fejlesztése talán az egyik legnehezebb nyelvi készség, ami sok gyakorlást igényel bár nem könnyű érdekes és igazán jól használható, életszerű feladatokat gyártani. Ezek a fénymásolható feladatok azonban ötletesek, kreatívak, érdekesek, fejlesztik a szókincset és elmélyítik a legfontosabb nyelvtani szerkezeteket. A könyv B1 –C1 szinten használható.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: