Under 18! Haruki Murakami: The Strange Library

murakamimorgásMi a valóság és mi nem az, és egyáltalán fontos különbséget tenni?- teszi fel a kérdést Murakami The Strange Library című  könyvében, ahogy több más regényében is.
A regény narrátora, az iskolából útban hazafelé beugrik a könyvtárba. Könyveket visz vissza és megpróbál találni valamit arról, hogyan szedték be az adókat az Ottomán Birodalomban. Ez azonban hiba, mert a tudás utáni vágy nem várt fordulatot hoz. A gyönyörűen illusztrált, művészi kivitelű könyvecske különleges és csodásan hátborzongató történetet rejt. Ahogy Lewis Caroll írja az Alice Csodaországban című regényében, a dolgok egyre furcsábbak lesznek
A sok érdekes szereplőt, természetfeletti és nagyon is valóságos szimbolikát alkalmazó történet magával ragadja az olvasót és egy másik, bűvös univerzumba viszi.
Ajánljuk azoknak az "érett lelkületű" fiataloknak, akik még nem olvastak Murakamit és azoknak is akik már igen, akiket érdekel az Ottomán Birodalom, szeretik a történelmet, szívesen járnak könyvtárba, illetve most tervezik, hogy beíratkoznak egybe. És ajánljuk azoknak, akik imádják a különleges, ijesztő meséket.
Könnyen olvasható, jól érhető kiváló „nyelvgyakorló regény” is.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: