Néhány hangulathozó karácsonyi történetet decemberre angolul és németül

karácsonyDaniel Glattauer: Der Weihnachtshund
Max a karácsonyt a Maldív szigeteken akarja tölteni, de útban van Kurt a kutyája, akit hirdetés segítségével szeretne elpasszolni az ünnepekre. A szemész asszisztens Katrin megragadja az egyetlen lehetőséget, azaz Kurtot, hogy ne kelljen a szentestét, mely egyben a 30. szingliként eltöltött születésnapja is a szüleivel töltenie. Ide ugyanis kutya garantáltan nem tehetné be a lábát…
Patrick Taylor: An Irish Country Christmas
Hogyan tölti Barry Laverty doktor első karácsonyát új otthonában egy tündéri kis ír faluban, ráadásul ezúttal szívszerelme Patrícia nélkül?  Hát munkával… és idősebb kollégája Doctor Fingal Flahertie O’Reilly társaságában. Ritka a hó arra felé és csodák sem történnek gyakran, de ez természetesen nem jelenti azt, hogy nincsenek!
Dave Barry: The Shepherd, the Angel, and Walter the Christmas Miracle Dog
1960-ban járunk Doug az egyik pásztor a Szent Jánosról elnevezett templom Betlehemes játékában, ami nagy szó.  A másik pásztor azonban állandóan rosszalkodik, ezért Mrs Ellkin folyton leszidja őket. Iskolai szerelme ugyan éppen vele szemben üldögél, ő Mária ám ott van mellette a szívdöglesztő József és tetejében a kutyájuk, Walter sem hozza a formáját. És ott van még Becky is, Doug kishúga, aki szó szerint az egyik Angyal és imádja a kutyát. Mi lesz ebből? Egy nosztalgikusan gyönyörű karácsonyi történet.
Cleveland Amory: The Cat Who Stayed for Christmas
Egyszer volt, hol nem volt, egy hideg és fagyos karácsony estén egy koszos de tulajdonképpen fehér cica besétált Cleveland Amory életébe…és ott is maradt.
Weihnachts-Geschichten mit Kindern gesammelt von Ursula Richter und Barbara Mürmann
A mód, ahogy a karácsonyra készülünk nagyon sok érdekes történetet is jelenthet az életünkben, a kicsiknek sok újdonságot és vidámságot hozhat az ünnepi készülődés, a bevásárlás, a karácsonyi dekoráció elkészítése. Ezek a történetek az ünnep előtti hétköznapokról szólnak, a kicsik szemszögéből.
Helga Glaesener: Der Weihnachtswolf
Szülei halála után Paolo kénytelen elhagyni szeretett otthonát Rómát és nagynénjéhez utazik a az Óriás-hegységbe. A téli hideg, az idegen környezet nem tetszik a fiúnak és a szenteste is katasztrofálisra sikerül. Ám egyszer csak megjelenik egy farkas a konyhában és minden csalódás véget ér.
Judit Kerr: Mog’s Christmas
Mog, a család cicája megijed egy utcán „sétáló” fenyőfától, feliszkol a tetőre, ott elalszik, majd valami nagyon furcsa történik, és minden jóra fordul, hiszen együtt ünnepelhet imádott családjával. Kedves, egyszerű olvasmány bűbájos képekkel.
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: