Under 18! Jesse Andrews: Me and Earl and the Dying Girl

18meGreg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabadidejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak.
De egy sulibeli lánynak leukémiája van. És Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez.
És nem, nem következnek megható, szívtépő sorok, melyben Greg Rachel betegségéről elmélkedik. És nem, nem szeretnek egymásba. Greg és Earl egyszerűen igyekeznek teljesíteni a rájuk bízott feladatot, és hogy felvidítsák a lányt, elkészítik a filmtörténet legpocsékabb moziját.
„…Aztán a vicces események. Egy jelenetnél többször is hangosan felnevettem, de leginkább csak a potenciált éreztem a humorral kapcsolatban, a könyv maradék részénél. Viszont azt értékeltem, hogy az igazi mondanivaló és a mindenkit érintő happy end hiányával, valahogy valóságossá tette az író… Mert pont ettől lett mégis mondanivalója. :D” -írja egy blogger itt: http://maybeitisaboutthestory.blogspot.hu/2015/09/jesse-andrews-me-and-earl-and-dying-girl.html
Aki olvasás után meg is nézné, annak már itt van a film, amely az idei Sundance Fesztiválon megnyerte a közönség és a zsűri fődíját is. Aki magyarul olvasná, annak hamarosan jön a magyar nyelvű kiadás a Gabo Kiadónál.
https://www.facebook.com/MozICom/videos/1090162431011307/
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: