Gwen Cooper: Homer's Odyssey

homerHomer cica megérkezett!
Az angolul tudók immár eredetiben is olvashatják a Homéroszról elnevezett vak cica történetét.  A cica, aki nem kellett a gazdájának. A cica, akiben senki nem hitt. A cica, aki fogyatékosan született.
Gwen Cooper befogadta és megszerette. Gwen Cooperből sikeres író lett, Homérból pedig szeretett kedvenc, regényhős és valódi megmentő, minden értelemben.  A könyv az ő kapcsolatuk derűs története. Különleges történet, hiszen a kapcsolat is különleges!
A könyv amerikai kiadása után özönlöttek a levelek a szerzőhöz. Íme, közülük néhány:
"Kedves Gwen! Egy fiatalember, akit fiamként szerettem, meghalt Irakban. Mindannyiunkkal megfordult a világ. A könyved segített emlékezetünkbe idézni, hogy létezik szépség, értelem és erő még a legreménytelenebb helyzetekben is."
 "Kedves Gwen és Homér! Rákból épültem fel, 19 éves vagyok és imádom a macskákat. Homér története minden napomat megfényesítette, mikor az életemért küzdöttem. Szeretném megköszönni, hogy kiszíneztétek az életemet."
 "Kedves Gwen! Közeli rokonságot érzek Homérral, mivel magam is vak vagyok. Valamilyen módon Homéron keresztül sikerült tökéletesen megfogalmaznia a világtalan emberek érzéseit. Elképesztő."
"Hello Gwen Cooper! Muszáj elmondanom, mennyire megérintett a könyve. Azt tervezem, hogy felhasználom a munkámban. Gyászoló embereknek segítek feldolgozni a veszteségüket. Homér élete gyönyörű példa, mely segíthet nekik, hogy újra remélni tudjanak."
Aki magyarul olvasná, a Központi Könyvtárban keresheti.  A regényt Csatári Ferenc fordította magyarra és a K.u.K Kiadó adta ki 2010-ben Homér, egy varázslatos vak kismacska története címmel.
http://www.gwencooper.com/#

Katalógusunkban:
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: