James Herriot: Let Sleeping Vets Lie

vetJól megírt, szórakoztató történetek egy kezdő állatorvosról, akit történetesen James Harriotnak hívnak, és aki most kezd el dolgozni Siegfried Farnon praxisában. A helyszín Yorkshier. Az eldugott kis falvak  segítségre szoruló állatainak ellátásához az állatorvosnak sok leleményre, furfangra, kitartásra és tudásra van szüksége. Az időpont a 40-es évek eleje, nincs kórházi háttér, a felszerelés sem a legmodernebb, az orvos magára van utalva. 
„Szerettem volna elmondani az embereknek, milyen volt az állatorvosok élete a penicillin elterjedése előtt, amikor mai szemmel primitív körülmények között dolgoztunk” – írja egyik könyvében a szerző.
James Herriot kiváló elbeszélő, úgy tud mesélni, hogy a leghétköznapibb történet is színt kap, megtelik varázslattal, vonzó és érdekes lesz.
A szűkebb családtagok közül megismerkedhetünk Tristannal, a doki testvérével és Helennel, a doktor jövendőbeli feleségével. A páciensek közül pedig külön említést érdemel Boris, a gonosz lelkületű macska.
James Herriot nemcsak az állatpáciensekről, hanem gazdáikról is tud szórakoztató portrékat festeni. Önéletrajzi ihletésű írásait mindig áthatja orvosi felelőssége, állatszeretete, humánuma. Ezért olyan szerethetők a történetei.

Katalógusunkban:

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: