Michael Ende: Der Wunschpunsch

wunchMichael Ende német gyermekkönyvíró 1989-ben-ban kiadott regénye 1990-ben elnyerte a svájci La vache qui lit irodalmi díjat.
„A szilveszter délután öt órától éjfélig játszódó, éppen nem „végtelen” történet izgalmas versenyfutás az idővel: hét óra áll mindössze rendelkezésére a két elvetemült varázslónak – dr. Lidérczy Belzebubnak és nénikéjének, Tyrannja Vampiriának –, hogy beváltsa a Sátánnak tett ígéretét, és ezer csapást, járványt, környezeti katasztrófát zúdítson az élővilágra. Az idétlen, ám korántsem ártalmatlan varázslópáros kifürkészésére két esendő kémet küld házukba az Állatok Nagytanácsa: Maurizio di Maurót, a butuska, beképzelt kandúrt és Krakél Kareszt, a csapzott varjút, akit legalább nem lehet az orrá… a csőrénél fogva vezetni. A két botcsinálta kis hős, ha nem is fennkölt bátorságról, de tiszteletre méltó civilkurázsiról tesz bizonyságot, amikor felveszi a harcot az ádázokkal – igaz, a megnyugtató végkifejlet eléréséhez elkél némi „égi” segítség is…”
A történet alapján 2000-ben rajzfilmsorozat készült.
A regény magyarul is megjelent A sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka címmel az Európa Kiadó gondozásában, Lázár Magda fordításában.
Kukkantsunk bele a rajzfilm változatba:
http://www.youtube.com/watch?v=r6j6RpVP0jM&feature=related

Katalógusunkban:
 

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: