NyelWilág

Under 18! James Dashner: The maze runner

The maze runner egy trilógia első kötete. Az éhezők viadalához hasonlóan ez is egy negatív utópia - disztópia - melynek szereplői tizenévesek. Egy Thomas nevű fiú emlékeitől megfosztva - csak a keresztnevére emlékezik - egy liftben, majd egy tisztáson találja magát.

Under 18! Suzanne Collins: The Hunger Games

The Hunger Games  című regény egy negatív utópia.  A jövőben játszódik az észak-amerikai Panem (Panem et circenses?) nevű államban.  Ez egy 12 szektorból álló ország a Kapitólium vezetésével, melyben a 13. szektor lakóit kiirtották.

Under 18! Wolfgang Herrndorf: Tschick

Herrndorf regényének kiindulópontja az amerikai tinifilmek alapszituációja: az osztály kriplije (Maik) szerelmes az osztály menő csajába (Tatjana), akit viszont csak az osztály menő pasija (André) érdekel.

Under 18! Kami Garcia , Margaret Stohl : Beautiful Creatures

Lena új diák az unalmas Gatlin város középiskolájában. A lányt különleges titok övezi: a családját évszázados átok sújtja, amit titkolni szeretne a városka erősen maradi lakói előtt.

Under 18!Sophie McKenzie: Blood Ties

bloodmorgásTheora valami okból, amit maga sem tud, testőr vigyáz. Mint minden kamasz, ő sem bírja, ha állandóan szem előtt van, minden lépését figyelik, ezért megpróbál meglógni. Anyja, aki nagyon félti, úgy határoz, ideje őszintén beszélni.

Terrorífico!

paraCanciones para Paula.... romantikus besztszeller sorozat spanyolul tanuló tiniknek!

A Goethe Intézet ajándékai

Új, érdekes és értékes német nyelvű könyvekkel gazdagodott ebben az évben is könyvtárunk a Goethe Intézet partnerkönyvtáraként. A szépirodalmi műveket már kölcsönözhetik a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Happy Halloween

Halloweenre válogattunk gyermekkönyveket, folyóiratokat, érdekes feladatokat egy kiállításban, melyek az angolszász kultúrkörhöz kapcsolódó angol országismereti órákon is jól hasznosíthatók. Nyelvtanulóknak, nyelvtanároknak egyaránt ajánljuk!

Under 18! A. A. Milne: Winnie-The-Pooh

Kisebb és nagyobb tiniknek egyaránt jó olvasmány Winnie-The-Pooh, vagy ahogyan mi ismerjük, Micimackó kalandjai. A. A. Milne kisfiának, Christopher Robinnak (Róbert Gida) kisfia játékairól írta meg máig is híres gyermekkönyvét.

Trans/zit'89 - a Goethe Intézet vándorkiállítása

trabi1989 nyara a változás időszaka. A vasfüggöny elkezd átszakadni, NDK polgárok ezrei indulnak a szabadság felé. Magyarországon szolidaritásra és segítő kezekre találnak.
2015. október 8. és 27. között tekinthető meg a Bródy Sándor Könyvtár Galériájában (Eger Kossuth u. 16.) a Goethe Institut TRANS/ZIT '89 vándorkiállítása.

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja