NyelWilág

Michael Crichton: Jurassic Park

Under 18! Ezen a héten Michael Crichton: Jurassic Park című bestsellerét ajánljuk angol eredetiben fiatal olvasóinknak. A filmen is nagy sikereket elért izgalmas könyv egy őslényeket "feltámasztó" parkban játszódik a képzeletbeli Isla Nublaron.

Gerald Durrell: Bird, beasts and relatives

Under 18! A Madarak ás Fák Napja után egy aktuális ajánlat: Gerald Durrell: Bird, beasts and relatives című műve. Akinek tetszett a Családom és egyéb állatfajták, az ebben sem fog csalódni.

Salgari: Sandokan alla riscossa

Minori di 18! Időről  időre vetíti valamelyik tévécsatorna a Sandokan epizódokat, rajzfilmet és játékfilmet egyaránt. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy a maláj kalóz/herceg "szülőatyja" egy olasz író, Emilio Salgari, aki 1883-tól egy 11  kötetes sorozatot írt róla. Sandokan képzeletbeli figura, de a történetben megjelennek a valóságban is élt szereplők, történelmi epizódok.

Húsvét

Áldott, békés húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben húsvéti angol, német, olasz, spanyol folyóirat válogatásunkkal!

Henryk Sienkiewicz: Quo vadis

W wieku poniżej 18 lat  A Quo vadis Henryk Sienkiewicz számomra felejthetetlen regénye. Quo vadis, Domine? Hová mégy Uram? Kérdezi Péter húsvét előtt Jézustól (Szt. János 13.36). A regény Rómában játszódik a Néró alatti keresztényüldözés idején. Valós és kitalált személyek egyaránt szerepelnek benne, szép romantikus szerelem, történelem és igaz kereszténység találkozik a regény lapjain.

Lengyel - Magyar Barátság Napja

"Polak, Węgier, dwa bratanki / I do szabli, i do szklanki / Oba zuchy, oba żwawi / Niech im Pan Bóg błogosławi."

"Lengyel-magyar két jó barát / Együtt harcol s issza borát / Vitéz s bátor mindkettője / Áldás szálljon mindkettőre."

A Lengyel - Magyar Barátság Napja alkalmából szép lengyel nyelvű könyveinkből állítottunk össze egy csokorra valót olvasóinknak a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Henryk Sienkiewicz: Pan Wołodyjowski

W wieku poniżej 18 lat
A Lengyel - Magyar Barátság Napja alkalmából ajánljuk Henryk Sienkiewicz: Pan Wołodyjowski című regényét lengyel eredetiben.

 

Patrick Rothfuss: The wise man's fear

Under 18!

 

 

"Számos könyvek" - könyvek, amelyek címében számjegyek szerepelnek

Az olvass el 50 könyvet 1 év alatt kihíváshoz is kapcsolódva készült könyvválogatásunk. Olyan könyveket és hangoskönyveket választottunk, amelyek címében egy számjegy szerepel. Az idegen nyelven is olvasni szeretőket angol, finn, francia, német, spanyol, svéd nyelven várják a kölcsönözhető "számos" könyvek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Under 18! Patrick Rothfuss: The name of the wind

18 éven aluliaknak! Heti ajánlatunk:

 

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Bródy könyvklub

Európai Digitális Könyvtár

Europeana