NyelWilág

Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom) - könyvbemutató az Eszterházy Klubban

socialCarmel Borg, Mario Cardona, Sandro Caruana: Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom)
A könyv magyar fordításának bemutatója az
Eszterházy Klubban (Eszterházy Károly Főiskola B épület V. em.)
2015. szeptember 12-én szombaton 11 órakor.

Angol társalgási klub - 2015. szeptember 3-tól csütörtökönként a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben

angolHa szeretné szóbeli készségeit fejleszteni, 2015. szeptember 3-tól minden csütörtökön 16.30-tól ismét várja Önt a könyvtár Angol társalgási klubja ahol kötetlenül, kellemes hangulatban gyakorolhatja az angol nyelvet Johnathan és Lindsey segítségével. Kezdőtől a haladóig bárki csatlakozhat, mindenki a saját szintjén vesz részt a beszélgetésekben.

Fantasy

 Szeptemberben fantasy műfajú könyveinből készítettünk válogatást olvasóinknak. Tolkien, Dashner, Aaronovitch, George R. R. Martin, Rothfuss, Collins, Ursula Le Guin (és még sokan mások) népszerű regényei szerepelnek a palettán. Az epic, low, urban és egyéb fantasy kategóriák széles spektrumából állítottunk ki eredeti angol nyelvű könyveket és hangoskönyveket, melyek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben kölcsönözhetőek.

Under 18! Douglas Adams: The Hitchhiker's guide to the Galaxy

Douglas Adams kultkönyvét, The Hitchhiker's guide to the Galaxy (Galaxis útikalauz stopposoknak) ötrészes "trilógiát" egyszerűen muszáj elolvasni, még akkor is, ha láttad a filmet vagy hallgattad a rádiójátékot, esetleg játszottál a történeten alapuló valamelyik játékkal, talán részt vettél máju

Az Idegen Nyelvi Gyűjtemény újdonságaiból ajánljuk - 2015. szeptember

hangedAnn Granger: The Testimony of the Hanged Man

Under 18! Válogatás

dscUnder 18! rovatunk nyári szabadságra megy.  Összegyűjtöttük miket is ajánlottunk eddig fiatal olvasóinknak, akik újra választhatnak az eddig ismertetett érdekesebbnél érdekesebb olvasmányok közül. Nézzük újra a listát:


 

Sok szép új angol nyelvű olvasmánnyal várjuk a júliusban is az olvasóinkat

Új könyveink között megtalálható a gyermek- és ifjúsági irodalom, a fantasy és az urban fantasy, a chick lit, a new adult; de választhatunk a készletből novelláskötetet, megható vagy izgalmas, esetleg humoros történeteket, állattörténeteket is. Jó szórakozást kívánunk a nyárra is!

Under 18! Usborne young reading

Július hónapra ajánljuk az Usborn kiadó újdonságaiból készült válogatásunkat, amelyben megtalálhatók a mesék a világ minden tájáról, ifjúsági szépirodalom, klasszikus szépirodalom egyszerűsített formában, klasszikus történetek gyűjteménye az ifjúság számára és képes szótár a jobb megértésért.

Új finn könyvek!

A finnországi Pori testvérvárosunk könyvtárosaitól új, népszerű finn könyveket kaptunk ajándékba. Ezek közöztt vannak gyermekkönyvek, ifjúsági szépirodalom, fantasy, történelmi regény, kortárs szépirodalom.

Orosz irodalom fogadtatása Magyarországon : irodalmi est

Az Egri Orosz Nyelvi Klub és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait az Orosz Kulturális Napok Egerben rendezvénysorozat részeként megrendezendő Orosz irodalom fogadtatása Magyarországon című irodalmi estre.

Időpont: 2015. június 26. (péntek) 16 óra

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja