NyelWilág

Ősszel az erdőt fújja a szél...

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat keretében a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt Áprily Géza gitáros-énekes, jódliművész Ősszel az erdőt fújja a szél... című német-magyar nemzetiségi zenés műsorá

Pravoszláv egyházzenei koncert - Egri Orosz Nyelvi Klub

rácÉnekeljünk a mi Istenünknek! címmel pravoszláv egyházzenei koncertet szervez az Egri Orosz Nyelvi Klub. A koncertre 2016. szeptember 24-én, szombaton 15 órától kerül sor a Rác templomban (Eger, Vitkovics u. 30.) Közreműködik az Agria Vegyeskar, a Magyar Ortodox Egyházmegye Miskolci Szentháromság Templom Kórusa, valamint Krank József parókus.
A belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadnak a Rác templom javára.

Under 18! Roald Dahl : Charlie and the Great Glass Elevator

dahlA Charlie and the Great Glass Elevator ott kezdődik, ahol a Charlie and the Chocolate Factory végződött. Az ifjú Charlie Bucket és a különc „csokolá-dőr” Willy Wonka története folytatódik.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. szeptember - Német nyelvkönyvek a szakoktatásban

szaknémetSzeptemberi könyvajánlónkban a gazdaság, a turizmus, a technika, valamint a szociális és orvosi szakmák területéhez kapcsolódó német nyelvkönyvekre, tananyagokra hívjuk fel a figyelmet. Ezek az anyagok jól használhatók a szakképzésben, hasznosak a német tulajdonú cégekben dolgozóknak és azoknak is, akik külföldön, német nyelvterületen vállalnak munkát.

Under 18! Holly Black: The Coldest Girl in Town

coldestHolly Black tizenévesek számára írt modern fantasy trilógiáival vált ismertté. Gyakran dolgozik együtt az illusztrátor Tony DiTerlizzi-vel.
Könyvei érdekesek és egyediek, mellőznek minden fölösleges sallangot, nem sablonosak ráadásul még izgalmasak is.
A The Coldest Girl in Coldtown azonban önálló történet, nem része egyetlen sorozatnak sem.

Angol társalgási klub

lindseyIngyenes nyelvgyakorlási lehetőség barátságos környezetben, kötetlen módon, jó társaságban.
Hétfőnként a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben 16.30-tól, Jonathannal és Lindsey-vel, minden szinten
 

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. nyár

summerNyáron se maradjunk olvasmányok nélkül! Olvassunk egy Blue Peter díjas regényt! Bár nem vidám a téma, hiszen Michael Morpurgo az első világháború borzalmairól ír, mégis ajánljuk ezt a regényt, amely olyan megindító melegséggel és szomorúsággal szól a háborúról, hogy arra int bennünket, értékeljük, becsüljük meg az életet (Private Peaceful). Nagyon aktuális téma, sajnos.

Még tart a vásár, minden féláron!

saleMég mindig van néhány állományból kivont idegen nyelvű könyvünk (angol, francia és német) amelyeket most féláron vásárolhatnak meg az érdeklődők. Szép- és szakirodalom, nyelvkönyvek szerepelnek a kínálatban, amiket már 50 Ft-os ártól kínálunk.

Under 18! Penny Dreadful and the Horrible Hoo-hah by Joanna Nadin

morgáspenny2A történetek főhőse Penelope Jones, aki a Penny Dreadful ("Szörnyűséges Pannika") nevet apukájától kapta, és nem érdemelte meg!! Hiszen tulajdonképpen és alapjában és igazából egészen jól szokott viselkedni.

Ajándékkönyvek

ajándékKöszönjük az ajándékkönyveket a Görbedi családnak, a Batári házaspárnak, Bertalan Lászlónak és feleségének Bertalanné Koskai Orsolyának.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

EBSCO eBooks

 

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja