NyelWilág

A Goethe Intézet ajándékai

Új, érdekes és értékes német nyelvű könyvekkel gazdagodott ebben az évben is könyvtárunk a Goethe Intézet partnerkönyvtáraként. A szépirodalmi műveket már kölcsönözhetik a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Happy Halloween

Halloweenre válogattunk gyermekkönyveket, folyóiratokat, érdekes feladatokat egy kiállításban, melyek az angolszász kultúrkörhöz kapcsolódó angol országismereti órákon is jól hasznosíthatók. Nyelvtanulóknak, nyelvtanároknak egyaránt ajánljuk!

Under 18! A. A. Milne: Winnie-The-Pooh

Kisebb és nagyobb tiniknek egyaránt jó olvasmány Winnie-The-Pooh, vagy ahogyan mi ismerjük, Micimackó kalandjai. A. A. Milne kisfiának, Christopher Robinnak (Róbert Gida) kisfia játékairól írta meg máig is híres gyermekkönyvét.

Under 18! E. B. White: Charlotte’s Web

malacmorgásA Charlott's Web (Malac a pácban) című könyvben egy kismalac megtanulja, hogy a világ legerősebb köteléke a barátság.

Under 18! Jesse Andrews: Me and Earl and the Dying Girl

18meGreg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabadidejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak.

Under 18! Ursula K. Le Guin: A wizard of Earthsea

Ursula K. Le Guin:  A wizard of Earthsea című regénye a fantasy rajongók részére kötelező!

Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom) - könyvbemutató az Eszterházy Klubban

socialCarmel Borg, Mario Cardona, Sandro Caruana: Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom)
A könyv magyar fordításának bemutatója az
Eszterházy Klubban (Eszterházy Károly Főiskola B épület V. em.)
2015. szeptember 12-én szombaton 11 órakor.

Angol társalgási klub - 2015. szeptember 3-tól csütörtökönként a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben

angolHa szeretné szóbeli készségeit fejleszteni, 2015. szeptember 3-tól minden csütörtökön 16.30-tól ismét várja Önt a könyvtár Angol társalgási klubja ahol kötetlenül, kellemes hangulatban gyakorolhatja az angol nyelvet Johnathan és Lindsey segítségével. Kezdőtől a haladóig bárki csatlakozhat, mindenki a saját szintjén vesz részt a beszélgetésekben.

Fantasy

 Szeptemberben fantasy műfajú könyveinből készítettünk válogatást olvasóinknak. Tolkien, Dashner, Aaronovitch, George R. R. Martin, Rothfuss, Collins, Ursula Le Guin (és még sokan mások) népszerű regényei szerepelnek a palettán. Az epic, low, urban és egyéb fantasy kategóriák széles spektrumából állítottunk ki eredeti angol nyelvű könyveket és hangoskönyveket, melyek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben kölcsönözhetőek.

Under 18! Douglas Adams: The Hitchhiker's guide to the Galaxy

Douglas Adams kultkönyvét, The Hitchhiker's guide to the Galaxy (Galaxis útikalauz stopposoknak) ötrészes "trilógiát" egyszerűen muszáj elolvasni, még akkor is, ha láttad a filmet vagy hallgattad a rádiójátékot, esetleg játszottál a történeten alapuló valamelyik játékkal, talán részt vettél máju

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja