NyelWilág

Új német könyveink és társasjátékaink

A Goethe Intézet újdonságai már megérkeztek! Sok új érdekes társasjáték, német nyelvű szép- és szakirodalom várja olvasóinkat a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. Az új könyvek és társasjátékok már kölcsönözhetőek.

Ha szeretne értesítést kapni újdonságainkról, a bogi@brody.iif.hu e-mail címen felíratkozhat rendszeres újdonság értesítőnkre!

Philipp die Maus

Új folyóirattal gazdagodott a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény! A Goethe Intézet jóvoltából a Philipp die Maus német nyelvű kiadvány a legifjabb olvasótól az ügyes kezű nagyszülőkig minden németül tudó/tanuló vagy akár csak játékos, kézműveskedő érdeklődőnek igen kellemes időtöltést nyújthat. A kicsiknek szóló történetek, versek, mesék mellett játékos feladatok, maszkok, összaállítható játékok, memóriafejlesztők is találhatók a magazinban.

Under 18! Charles M. Schultz: Snoopy

Charles M.

Farsang a Föld körül

 Farsangi válogatásunk a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben angol, német és spanyol nyelven kínál az érdeklődő olvasóinknak a farsanggal kapcsolatos szokásokról, érdekességekről könyveket, cikkeket a világ minden tájáról. Várjuk az angolul és németül tanulókat előadható jelenetekket és jelmezek, álarcok szabásmintáival is!

A Goethe Intézet új könyvkiállítása

 Az I. világháború 100 éves évfordulója kapcsán könyvtárunkba érkezett a Goethe Intézet német nyelvű könyvkiállítása. Az I. világháborúhoz kapcsolódó könyveket olvasóink február 26-ig használhatják helyben vagy kölcsönözhetik a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. A könyvek a történelmi események mellett a mindennapi eseményeket, emberi történeteket is ábrázolják. Ajánljuk németül tudó, a történelem iránt érdeklődő olvasóinknak!

Under 18! Joanne Harris: Runemarks

Ötszáz évvel a Ragnarök után Malbryban él egy Maddy Smith nevű 14 éves lány. Persze Malbryban mások is éltek már (ls. az írónő Urak és játékosok vagy A kékszeműfiú című regényét), csakhogy nem a Világvége után. Maddy Smith másban is különös. Például a kezén van egy rúnajel.

Under 18! Lucy M. Montgomery: Anne of Green Gables

greenmorgasAvonlea falucska lakói felettébb elcsodálkoznak, amikor megtudják, hogy az agglegény Matthew és nővére, a háztartását parancsnoki szigorral vezető Marilla azt tervezi, hogy örökbe fogadnak egy gyereket.

A hónap verse 2016. január - Anna Ahmatova Újévi ballada (Novogodnaja ballada, 169.)

ahmatovaUnatkozik, felhők között, a hold
bágyadtan egy szobába les,
ott hat teríték áll az asztalon,
s az egyik teríték üres.
 
Ez férjem, ez én s a barátaink,
Így köszöntjük az új évet,
De ujjunkat vérbe kell mártani,
S a bor, mint a méreg, úgy éget.
 
A gazda emeli telt poharát,
méltósággal és mozdulatlan:
“Földre, tisztásra, mert e föld - hazánk,
s mert itt fekszünk alatta.”

Under 18! Haruki Murakami: The Strange Library

murakamimorgásMi a valóság és mi nem az, és egyáltalán fontos különbséget tenni?- teszi fel a kérdést Murakami The Strange Library című  könyvében, ahogy több más regényében is.

Under 18! Lőrincz L. László: The shame of the Great Dome

 Aki olvasta már Lőrincz L. László (vagy aki úgy ismeri Leslie L. Lawrence) A Nagy Kupola szégyene című könyvét, az örömmel fedezheti fel a sci-fi kisregény angol fordítását is.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja