NyelWilág

A Goethe Intézet újdonságaiból

Válogatásunk a Goethe Intézettől ajándékba kapott könyveket, hangoskönyveket, CD-ket kínálja a német nyelvet szerető, vagy éppen most tanuló olvasóinknak. A könyvek között található szépirodalom, szakirodalom, nyelvkönyv, egyszerűsített olvasmány. A kiállított dokumentumok kölcsönözhetőek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Angol társalgási klub anyanyelvű beszélgetőtársakkal

keepAngol nyelvgyakorlási lehetőség a Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. Minden kedden 16 órától Paul Illand várja a brit angol iránt érdeklődőket. Minden második csütörtökön 16:30-tól (aktuális időpont: november 20) Johnathannal és Lindsey-vel (amerikai angol) beszélgethetnek a nyelvgyakorlók. A részvétel ingyenes. Everybody welcome!

 

Újdonságok az Idegen Nyelvi Gyűjteményből

tuttiUna grammatica italiana per tutti. Tuti nyelvtan- és gyakorlókönyv sorozat olaszul tanulóknak. A kötetek elméleti része az olasz nyelvtan szerkezetét világos és teljes módon vizsgálja és egyszerű nyelven mutatja be, hogy az a külföldieknek is könnyen érthető legyen. A nyelvtani szerkezetek használatát  a mindennapi beszédből vett számos példán keresztül illusztrálja.

A hónap verse 2014. szeptember - Kosztolányi Dezső: Őszi reggeli

ősziKosztolányi Dezső: Őszi reggeli

Ezt hozta az ősz. Hűs gyümölcsöket
üvegtálon. Nehéz, sötét-smaragd
szőlőt, hatalmas, jáspisfényü körtét,
megannyi dús, tündöklő ékszerét.
Vízcsöpp iramlik egy kövér bogyóról,
és elgurul, akár a brilliáns.
A pompa ez, részvéttelen, derült,
magába-forduló tökéletesség.
Jobb volna élni. Ámde túl a fák már
aranykezükkel intenek nekem.

Online kölcsönzés - még két ingyenes kód igényelhető!

giRegisztráljon és kölcsönözzön német nyelvű könyveket bárhonnan, bármikor!
Vegye igénybe a budapesti Goethe Intézet könyvtárának elektronikus szolgáltatását, amellyel digitális dokumentumokat, mint pl. e-könyveket, e-hangzóanyagokat, e-folyóiratokat kölcsönözhet meghatározott időre úgy, hogy az e-kölcsönzés felületén letölti őket.

Online kölcsönzés - még két ingynes kód igényelhető!

eRegisztráljon és kölcsönözzön német nyelvű könyveket bárhonnan, bármikor!
Vegye igénybe a budapesti Goethe Intézet könyvtárának elektronikus szolgáltatását, amellyel digitális dokumentumokat, mint pl. e-könyveket, e-hangzóanyagokat, e-folyóiratokat kölcsönözhet meghatározott időre úgy, hogy az e-kölcsönzés felületén letölti őket.

Az örök Jeszenyin irodalmi est

Minden érdeklődőt szeretettel várunk az Orosz Kulturális Napok Egerben rendezvénysorozat keretében 2014. június 11-én (szerda) 16.30-kor a Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményében (Eger, Kossuth u. 18.) megrendezendő Az örök Jeszenyin című irodalmi estre.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Kastélyok és katedrálisok

Kastélyok és katedrálisok címmel kínálunk könyv- és folyóirat válogatást gyűjteményünk angol nyelvű anyagából.  Ajánljuk a brit kultúra, építészet, történelem iránt érdeklődő olvasóinknak, de nyári úti céljainkhoz is ihletet meríthetünk a kiadványok alapján.  A könyvek és folyóiratok kölcsönözhetőek a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Angol társalgási klub

Értesítjük az érdeklődőket, hogy Angol társalgási klub nem lesz ezen a héten pénteken az ünnep miatt, jövő héten pénteken 2014. május 9-én 16 órakor Paul Illand szeretettel vár mindenkit a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Irodalmi találkozó Aleksandr Siskinnel

Az  Egri Orosz Nyelvi klub és a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény szeretettel várja az orosz irodalom és nyelv iránt érdeklődőket egy különleges irodalmi találkozóra. Vendégünk lesz ALEXANDR SISKIN orosz költő és kiadó, az Art House Media független kiadó alapítója, amely modern költészeti, prózai és gyermekirodalmi műveket ad ki.

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Európai Digitális Könyvtár

Europeana