NyelWilág

Egy sima, egy fordított : Jonathan Franzen: The Corrections - Javítások (Fordította Bart István)

correctionsA regényben egy közép-nyugati család több évtizeden keresztül nyúló történetét olvashatjuk, több szálon keresztül, oda-vissza ugrálva az időben, még az ezredforduló előtt egy közös karácsonyban csúcsosodva. A kilencvenes évek gazdasági robbanása és a fogyasztói társadalom átalakulása végül elhozza az elkerülhetetlent, a család problémáit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2017. február

deutschPerspektive Deutsch : Kommunikation am Arbeitsplatz A2/B1+
A könyv a munkahelyeken használt, az ott folyó mindennapi és szakmai kommunikácót segítő szövegeket és nyelvtant tartalmaz.
Különböző szakmákban, szakterületeken dolgozó embereket mutat be, az ő portréjukon keresztül lehet a szakmák alapvető szókincsét elsajátítani.

Farsang a Föld körül

A Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény Farsang a Föld körül címmel farsanghoz kapcsolódó könyvekkel, folyóiratokkal várja olvasóit. Farsangi szokásokkal, maszkok, jelmezek készítésével (felnőtteknek és gyerekeknek), a világ különböző részeinek karnaváljaival foglalkozó dokumentumaink kölcsönözhetőek is!

Bálint-napi nyereményjátékunk sorsolása

A Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény Bálint-napi nyereményjátéka sorsolással zárult. A szerencsés nyertesek egy-egy angol nyelvű könyvcsomaggal gazdagodtak.

 

 

A nyertesek névsora:

Borbás Katalin

Borbásné Juhász Mária

Dudás Ilona Éva

Bálint-napi nyeremények a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben

Bálint-napi játékunk február 14-én 16.30-kor az angol nyelvű könyvcsomagok kisorsolásával ér véget. A sorsolás a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben lesz, melyre minden kedves pályázónkat szeretettel várjuk!
Romantikus olvasmányra vágyó olvasóinknak pedig könyvválogatást kínálunk szerelmes regényeinkből!

Egy sima egy fordított: A. L. Kennedy: So I am glad – Hát boldog vagyok

Egy sima egy fordított rovatunk: A. L.  Kennedy: So I am glad – Hát boldog vagyok

Egy sima, egy fordított - Rita Falk: Winterkartoffelknödel : ein Provinzkrimi - Télikrumpligombóc

Egy sima, egy fordított rovatunk következő könyve: Rita Falk: Winterkartoffelknödel : ein Provinzkrimi - Télikrumpligombóc

A Goethe Intézet újdonságaiból

A Goethe Intézet újdonságaiból rendeztünk könyvválogatást a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben. A könyvek és hanganyagok között szerepelnek nyelvkönyvek, szakmai nyelvkönyvek (munkavállaláshoz, szakmai nyelvvizsgához), krimik, regények, gyerekkönyvek eredeti német nyelven. A könyvek és a hanganyagok kölcsönözhetőek!

Bálint-napi játék nyereményekkel! Még beküldhető hétfőig!

Ha szeretne valaki Bálint-napra angol nyelvű szerelmes regényeket nyerni csak ennyit kell tennie: jöjjön el a gyűjteményünkbe (Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény, Eger, Kossuth u. 18.) vagy keresse fel honlapunkon a katalógusunkat www.brody.iif.hu/WebPac/CorvinaWeb és keressen angol nyelvű könyveket, amelyben a szerelem játsza a legfőbb szerepet.

Elmarad a francia klub összejövetele február 3-án pénteken

frSajnálattal értesítjük az érdeklődőket, hogy ezen a héten pénteken (2017. február 3-án) a francia társalgási klub az épület beázása miatt elmarad.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

EBSCO eBooks

 

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja