NyelWilág

Under 18! Válogatás

dscUnder 18! rovatunk nyári szabadságra megy.  Összegyűjtöttük miket is ajánlottunk eddig fiatal olvasóinknak, akik újra választhatnak az eddig ismertetett érdekesebbnél érdekesebb olvasmányok közül. Nézzük újra a listát:


 

Sok szép új angol nyelvű olvasmánnyal várjuk a júliusban is az olvasóinkat

Új könyveink között megtalálható a gyermek- és ifjúsági irodalom, a fantasy és az urban fantasy, a chick lit, a new adult; de választhatunk a készletből novelláskötetet, megható vagy izgalmas, esetleg humoros történeteket, állattörténeteket is. Jó szórakozást kívánunk a nyárra is!

Under 18! Usborne young reading

Július hónapra ajánljuk az Usborn kiadó újdonságaiból készült válogatásunkat, amelyben megtalálhatók a mesék a világ minden tájáról, ifjúsági szépirodalom, klasszikus szépirodalom egyszerűsített formában, klasszikus történetek gyűjteménye az ifjúság számára és képes szótár a jobb megértésért.

Új finn könyvek!

A finnországi Pori testvérvárosunk könyvtárosaitól új, népszerű finn könyveket kaptunk ajándékba. Ezek közöztt vannak gyermekkönyvek, ifjúsági szépirodalom, fantasy, történelmi regény, kortárs szépirodalom.

Orosz irodalom fogadtatása Magyarországon : irodalmi est

Az Egri Orosz Nyelvi Klub és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel meghívja önt és kedves barátait az Orosz Kulturális Napok Egerben rendezvénysorozat részeként megrendezendő Orosz irodalom fogadtatása Magyarországon című irodalmi estre.

Időpont: 2015. június 26. (péntek) 16 óra

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

under 18! Mark Twain: Adventures of Huckleberry Finn

"Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered, a Huckleberry Finn-ből … Előtte semmi sem volt. Azóta sem írtak ilyen jót." - írta Mark Twain regényéről Ernest Hemingway.

Kövesdi Miklós Gábor: SpongyaBobtól Wodehouse-ig: A humor fordítása a gyakorlatban

"Beszélgetések a Fordításcentrumban" címmel új előadássorozatot indít Egerben a Fordításcentrum a fordítás/tolmácsolás szerelmeseinek, ahol a szakma egy-egy ismert képviselőjének vezetésével pillanthatunk a kulisszák mögé. Az első előadáson Kövesdi Miklós Gábor író-műfordító-humorista mesél a filmfordítás lenyűgöző világáról.

Kapcsolódó tartalmak
Kapcsolódó képgalériák: 

Under 18! Mark Twain: A Connecticut Yankee in King Arthur's Court

Sokan szeretnének visszamenni egy romantikusnak képzelt lovagvilágba, talán egyenesen a széphistóriák Arthur királyának udvarába.

Michael Crichton: Jurassic Park

Under 18! Ezen a héten Michael Crichton: Jurassic Park című bestsellerét ajánljuk angol eredetiben fiatal olvasóinknak. A filmen is nagy sikereket elért izgalmas könyv egy őslényeket "feltámasztó" parkban játszódik a képzeletbeli Isla Nublaron.

Gerald Durrell: Bird, beasts and relatives

Under 18! A Madarak ás Fák Napja után egy aktuális ajánlat: Gerald Durrell: Bird, beasts and relatives című műve. Akinek tetszett a Családom és egyéb állatfajták, az ebben sem fog csalódni.

Fenntartónk

Eger város

Minősített könyvtár

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-632

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Hangtárnok

A Zenei gyűjtemény blogja

Bródy könyvklub

Európai Digitális Könyvtár

Europeana