NyelWilág

Judith Kerr's creatures

Ha valakit kisgyermek korában elvarázsolt Judith Kerr iró és illusztrátor csodálatos világa, az nagy érdeklődéssel forgathatja ezt a könyvet is.

Under 18! James Bowen: Bob to the Rescue

bob"Londont mindig is jelentős méretű városi macskakolónia jellemezte - ezek az állatok az utcán élnek, maradékokat esznek, és csak idegenek jóindulatában bízhatnak. Öt-hatszáz évvel ezelőtt annyira elszaporodtak bizonyos negyedekben, hogy a Cityben a Gresham Streetet, a Clerkenwell Greent és a Drury Lane-t egyszerűen csak a "macskák utcájának" nevezték.

Idegen nyelvű újdonságainkból ajánljuk - 2016. április

timesaverJane Rollason: Timesaver Cultural Shock - UK
Fókuszban a brit hagyományok, szokások és életmód. A könyv a témákat kifejezetten a tizenéves korosztály gusztusa szerint dolgozza fel, legyen az étkezés, vásárlás, média, egészségügy. Ideális az országismeret órákra, de akkor is hasznos, ha az osztály az Egyesült Királyságba készül utazni. A könyvhöz CD is tartozik, A2-B1 nyelvi szinthez illik.

Elmarad az angol klub!

Április 18-án (hétfőn) az angol társalgási klub Lindsey és Johnathan elfoglaltsága miatt ELMARAD! Az érdeklődőket a következő hétfőn, április 25-én 16.30-tól várja Lindsey a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben.

Ages of the Earth

Mike-ot és nővérét, Helent nagyon vonzzák a természettudományok. Különösen a dinoszauruszok és a jégkorszak világa. S mikor lehetőségük nyílik, hogy az első téridő úrsiklón utazást tehessenek a legénységgel a mezozoikum (a dinoszauruszok kora) és a jégkorszak világába, valóra válik az álmuk.

A hónap verse 2016. április - József Attila: Mámor

mámorSzeretném felverni lelkem dalával
A szomorúak szívét, a világot.
Most megbocsátok annak is,
Aki bántott.

Szeretném a keblemre ölelni az
Életért küzdő, fájó rabot.
Szeretném feltámasztani,
Aki halott.

Szeretném, hogyha lassabban forogna
És végre megállna a nagy kerék.
De a legjobban szeretném,
Ha szeretnék.

És szeretnék alkotni csodásat és
Ezer gyönyörűt, szépet meg nagyot

Under 18! Jonathan Safran Foer: Extremely Loud & Incredibly Close

foermorgásMit tegyen az ember, ha Manhattanben él, kilencéves, és feltaláló, ékszertervező, ékszerkészítő, amatőr entomológus, frankomán, vega, origamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsadó, amatőr régész, továbbá ritka pénzérmék, természetes halált halt pillangók, miniatű

Under 18! Avi: Old Wolf

avimorgásAvi (Edward Irving Wortis) Newbery-díjas gyermekkönyv szerző. Ebben a regényében a Colorado hegyei között élő farkasok és egy tizenhárom éves kisfiú, Casey élete kapcsolódik össze. Tavasz van, a falka éhezik, a sebesült Nashobának, a falka vezérének élelmet kell találnia.

LENGYEL - MAGYAR BARÁTSÁG NAPJA

A Lengyel - Magyar Barátság Napja alkalmából új lengyel nyelvű könyveinkből, CD-inkből rendeztünk válogatást a lengyelül tudó vagy tanuló, a lengyel kultúra iránt érdeklődő olvasóink számára. A kiadványokat az Országos Idegennyelvű Könyvtár a nemzetiségi dokumentumellátás keretében ajándékozta könyvtárunknak. A könyvek és CD-k a Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjteményben kölcsönözhetőek.

Under 18! Malgorzata Strzalkowska: Mazurek Dabrowskiego

Malgorzata Strzalkowska: Mazurek Dabrowskiego : masz hymn narodowy című könyve a lengyel nemzeti himnusz eredetéről, történetéről szóló, szépen illusztrált kiadvány.

Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi Könyvtár nyitva tartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitva tartása

Regisztrálás, hosszabbítás, könyvtárközi kölcsönzés

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja