Zenei Blog

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy Hangtárnok címmel útjára indítottuk a Bródy Sándor Könyvtár zenei részlegének blogját: http://hangtarnok.klog.hu.

A zenei könyvtárosok ismertetõje a Blogról:
Íratkozzon föl a blogon a bal oldali oldalsávon található  e-mail értesítõre s így minden nap egyszer elküldjük e-mail címére blogunk új cikkeit. Híreinket, CD, DVD, könyvújdonságainkat, Petheö doktor úr gondolatait a zenérõl...Gépelje be e-mail címét, nyomja meg a Feliratkozom gombot, majd a felugró ablakban megjelenõ betûjeleket gépelje be az alsó sávba, majd nyomja meg a “Complete Subscription Request” gombot. E-mailben kap majd egy linket, amelyre kattintva megerõsítheti szándékát. Másnaptól folyamatosan értesítjük híreinkrõl, leiratkozni az email végén szereplõ “unscribe”-ra kattintva lehet.
Fórumunkban találhatja a Kívánságlistát, ahol különbözõ mûfajú zenei CD, DVD, könyv kívánságait írhatja meg nekünk, az egyes kategóriákon belül nyithat új témákat akár vendégként, de regisztrált tagunként is.
A Kedvenc lemeze? fórumtémában megoszthatja velünk melyik volt az elsõ lemeze, melyik a kedvenc lemeze s miért…ozzászólhat, véleményezheti más kedvenceit….
A Miegymás témában írjon bármirõl a zenével, zenei részlegünkkel kapcsolatban…de új fórumtéma nyitását javasolhatja emailben is…
Ha nem akarja minden nap meglátogatni blogunkat, lehetõsége van feliratkozni hírcsatornánkra az RSS segítségével. Kattintson az ikonra!
S hogy mi az RSS? Paszternák Ádám: RSS - lépésrõl-lépésre, abszolút kezdõknek
Íratkozzon fel élõ könyvjelzõként vagy az Ön által használt hírolvasóval pl. a Bloglines.
A Címkefelhõben ún. címkéket láthat, itt a zenével kapcsolatos weboldalak címét rögzítettük, amelyek tartalmát címkékkel (tag) jellemeztünk, ha valamely címkére rákattint, láthatja azokat a linkeket, amelyeket az adott címke jellemez (pl. az opera címkére kattintva az operával kapcsolatos weboldalak linkjeit találja, amelyeket összegyûjtöttünk.) Ehhez
segítséget a del.icio.us adott. Paszternák Ádám: Del.icio.us a gyakorlatban
Minden bejegyzés végén ott vannak a legnépszerûbb könyvjelzõk ikonjai, rájuk kattintva beteheti kedvencei közé, megoszthatja másokkal is az érdekes postokat. Az oldalsávban található a Blogbar, amellyel kereshet a blogunkban, de a legördülõ menü segítségével számos keresõt is igénybe vehet.
A Meebo segítségével azonnali üzenetváltásra van lehetõség, beszélgethet a könyvtárossal, ha pp online van. Tegye fel kérését, kérdését a chat segítségével! A beszélgetést mások nem látják!
Idõnként aktuális zenéket is hallhat a Last.fm rádió segítségével, ha zavarja a zene egyszerûen kattintson az Állj! (négyzet) gombra.