Novemberi könyvajánló

 Jacqueline Carey: Kushiel dárdája
"Terre DAnge a példátlan szépség földje. Lakói az angyalokkal keveredő halandók leszármazottai, akik egyetlen legfontosabb törvényük szerint élnek: Szeress saját örömöd szerint! Phdre nó Delaunay hibásnak született. Mivel így már nem tökéletes szépség, gyermekkorában eladják, és egész életére tartó szolgálat vár rá. Phdre-t egyformán megtanítják arra, hogyan viselkedjen a királyi udvarban, és arra is, hogyan használja tehetségét a hálószobában. Ami azonban a legfontosabb: elsajátítja azt is, hogyan figyeljen meg dolgokat, emlékezzen rájuk, és elemezze őket, míg a végére majdnem olyan tehetséges kém, mint kurtizán válik belőle. A végzete, hogy a kín egyszerre jelentsen számára gyönyört, a gyönyör pedig kínt.

 Liz Fremantle: Queen's Gambit - Vezércsel
Egy haldokló király. A királyné veszélyben… Elvált, lefejezték, meghalt, elvált, lefejezték, túlélte... VIII. Henrik udvara tele van cselszövéssel, versengéssel, romantikával – és senki sincs jobb helyzetben, hogy mindezt megértse, mint a középpontjában élő asszonyok. Katherine Parrnak, aki harmincegy éves korára másodszor özvegyült meg, vissza kell térnie az udvarba, de az idősödő királyra és az őt körülvevő emberekre gyanakodva ezt nem szívesen teszi meg. Mindazonáltal, amikor szenvedélyes viszonyba keveredik a rámenős csábító Thomas Seymourral, azt hiszi, hogy végre szerelemből mehet majd férjhez. Ám jelenléte az udvarban felkeltette még valaki érdeklődését… Őszinteségétől és intelligenciájától elbűvölten Tudor Henriknek is megvan a maga terve Katherine-nel kapcsolatban, és senki sincs abban a helyzetben, hogy visszautasíthatná a király házassági ajánlatát. Így hát míg varázslatos szeretőjét eltávolították a kontinensre, Katherine kénytelen elfogadni a betegeskedő, egoista uralkodó kezét, s ő lesz Henrik hatodik felesége.

 Paul Young: Éva
John, a Begyűjtő különös helyen él; szigete a világok határán fekszik, egy dimenziók közti redőben. Egy nap az óceán hatalmas konténert sodor a partra, melyben tizenkét holttest hever. A roncsok közt kutatva John egy fiatal lányra bukkan, aki csodával határos módon túlélte a tragédiát. A sziget Gyógyítói és Tudósai hamarosan felfedezik, hogy a lány genetikai adottságai nem mindennapiak: teste minden egyes sejtjében ott hordozza az egész emberiséget... Lilly felépülése lázálmokkal és hallucinációkkal terhes, látomásai során Éva, Minden Élők Anyja látogat el hozzá, hogy felfedje előtte az elfeledett igazságot a teremtésről és a bűnbeesésről. Álom és ébrenlét, mitológia és valóság fonódik szorosan egymásba, Lilly pedig ráeszmél, hogy neki is óriási szerepe van az események alakulásában, a tét pedig nem más, mint Ádám és Éva leszármazottainak múltja és jövője. Az Éva a mindenki által jól ismert teremtéstörténet példátlanul merész újraértelmezése, különleges munka, ami vélhetőleg egész generációkat fog inspirálni.

Kategória: 
Könyvtári ajánló - Bródy: 
Hírek: