Könyvajánló - 2016. április

Sara Torrico, Carlo Collodi: Pinokkió . Bp. Napraforgó, 2016. (Olvass velünk!) (2)

Új sorozatunkban négy fokozatban könnyű olvasmányokat kínálunk: az olvasással még csak most ismerkedő gyerekeknek szóló könyvektől egészen a már szívesen olvasó gyerekek szintjéig, akik a klasszikus történetek olvasmányos változataival barátkozhatnak meg, mielőtt kézbe vennék az eredetit.

Gianni Rodari: Marco és Mirkó kalandjai. Pozsonyi Pagony, 2016.

Marco és Mirkó ikrek. Marco egy méter húsz centi magas, Mirkó viszont százhúsz centiméter. Mirkónak égszínkék szeme van, Marcónak viszont pont ugyanolyan. Egyszóval ikrek, és ezért szakasztott másai egymásnak. Csak a kalapácsuk nyele más színű: Marco kalapácsának fehér a nyele, Mirkóé pedig fekete. Ráadásul idomított kalapácsok: úgy működnek, mint a bumeráng. A két fiú a két kalapáccsal minden helyzetet megold, találkozzanak akár tolvajjal, akár kísértettel, akár a félelmetes hintőpor bandával. Nem félnek senkitől és semmitől, illetve majdnem semmitől: a Piroska és a farkas meséje bizony még ezeket a bátor fiúkat is próbára teszi.

 Andrea Weller-Essers: Az óra és az idő. Bp. Babilon Kiadó, 2016. (Mi micsoda junior 28.)

A tartalomból: Hány órából áll egy nap? Hogyan olvassuk le az órát? A hét melyik napja van ma? Csináld velünk! - Találd ki, fejtsd meg, kísérletezz! Tudtad? - Izgalmas adalékok, extra tudás. Nahát! - Rekordok és megdöbbentő tények. Megkérdeztük - Különleges interjúk

  Mirjam Oldenhave: Danny Bá’ kézen áll. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016.

Danny bá’ egészen különleges tanár. Szerinte az iskolában mindenkinek azt kell csinálni, amiben a legeslegjobb. Mindig támad egy ötlete, amivel feldobja az órát, akár matekról, akár helyesírásról, akár földrajzról van szó! Nála a múzeumlátogatás az év legizgalmasabb kalandja lesz, a rettegett tesitanár órája cirkuszi parádé, és ha neki van szüksége segítségre, akkor az egész osztály mellé áll! Danny bá’t minden gyerek imádja, különösen Tobias, akinek apja helyett apja lesz a fiatal tanár bácsi. Csak egy baj van: a régi, szigorú tanító néni lassan visszatér a szülési szabadságról Az osztálynak muszáj kitalálnia valamit, mert egy biztos: Danny bá’nak maradnia kell!

María Frisa: 75 tuti tipp kezdő és haladó túlélőknek 3. - A szülinap. Bp. manó, 2016.

Az előző kötetekben (75 tuti tipp - A suli és a 75 tuti tipp - A nyári tábor) megismert Sara Berlanga kifogyhatatlan a remek tanácsokból. Legújabb kézikönyvét akkor írta, amikor közeledett a szülinapja, illetve még volt vissza addig pár hónap, de hát 12 évesen az élet ugyebár meglehetősen bonyolult bír lenni... Az előkészületek közben egy kézikönyv készült, és 75 vadonatúj, tuti tippet tartalmaz.

 Alex Shearer: Felhővadászok. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2016.

Christien világában szinte alig van víz. Nincsenek sem óceánok, sem kontinensek, csak sok ezer levegőben lebegő sziget. Utazni és világot látni csak a legbátrabbak mernek. Ők a felhővadászok. Valahol ebben a hatalmas, csodálatos szigetvilágban egy kis hajó kereskedik, felhőket keres, levadássza őket, kondenzálja, aztán eladja a vizet. Van egy lány a fedélzeten, akinek szénfekete a haja, gyönyörű barna a bőre, és két mély heg fut a szeme alól a szájáig. Az ember azt hinné, a hegtől kevésbé szép, de nem. Sőt még szebbé és titokzatosabbá teszi…
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: