Könyvajánló - 2015. december

Carl-Johan Forssén Ehrlin: Aludj el szépen, Bendegúz! Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2015. (Könyvtárs)

Az év szenzációja, az a könyv, ami a fárasztó altatással járó küzdelmeket szeretetteljes, családi szertartásokká változtatja. Ez a világszerte gyermekek százezrein kipróbált újszerű módszer minden gyereket segít békésen álomba ringatni. Azt beszélik, Vilmos herceg és Katalin hercegnő kisfia, György herceg is erre a mesére alszik el...

Both Gabi: Kakaókatona és Tejhercegnő. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó Kft., 2015. (Könyvtárs)

Amíg a háztartást vezetjük, a gyerekek általában unatkoznak és türelmetlenkednek Mit is tehetnénk, hogy ne romoljon el mindenki kedve? Hát meséljünk közben!
A Könyvtárs sorozatról: Nehéz élethelyzetekkel nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek is küzdenek nap mint nap. És bár a problémák hétköznapiak, a megoldások hogyanja már korántsem olyan egyszerű.

Paola Zannoner: A titokzatos lopás. Bp. Tündér Könyvkiadó, 2015. (Csajok bandája 2.)

Ismered a csajokat a bandából?
Sveva sportos, Fatima a nyomozásban jeleskedik, Celeste rendező szeretne lenni, Vittoria a divat megszállottja, Aurora az állatoké, Thais pedig festeni szokott. Egymást segítik, sőt olykor titokzatos eseteket is megoldanak a városban, versenyeket nyernek, filmet forgatnak vagy éppen ruhakollekciót terveznek. Ebben a részben Fatima nyomoz, mert a könyvtárban lopás történt…

Jeff Kinney: Régi szép idők. Szeged. Könyvmolyképző Kiadó, 2015. (Egy ropi naplója 10.)

Régen minden jobb volt. Vagy mégsem? Greg Heffley is ezt a kérdést teszi fel magának, amikor a városa úgy dönt, egy időre hanyagolja az elektromosságot. Csakhogy a modern világnak igenis vannak szépségei, a régimódi életet pedig nagyon nem Gregnek találták ki. A feszültség egyre csak nő a Heffley-házban és azon kívül is: Greg vajon át tudja ezt vészelni? Vagy a régi szép idők leiskolázzák szegényt?

Rachel Renée Russell: Bálkirálynő. Szeged. Könyvmolyképző Kiadó, 2015. (Egy Zizi naplója 6.)

Nikki izgatottan készül első randijára Brandonnal, de szép terve füstbe megy. A fiú, aki az iskolában figyelmes vele, állandóan fura SMS-ekben rázza le. Sikerül-e megmenteniük a barátságukat, hogy az év legnagyobb eseményén, a Szívek Táncán együtt bulizhassanak? Rázós ügy, amit MacKenzie mindig szívesen tovább bonyolít.

 Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 7. Bp. Studium Plusz Könyvkiadó, 2015.

A Hűvösvölgyi suli falai közt zajlik az élet. Míg egyesek - köztük a Kassai ikrek - épp az utolsó akadályokon szökkennek át, mások számára még csak most kezdődnek a gimnazista mindennapok. Dóri úgy dönt, hogy a búcsú érzését kihasználva tesz egy lépést az íróvá válás felé, és papírra (azaz monitorra... azaz egyelőre csak a fejében létező monitorra...) veti egy elsős hűvösvölgyis diák, Borbély Zsófi történetét.

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: