Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom) - könyvbemutató az Eszterházy Klubban

socialCarmel Borg, Mario Cardona, Sandro Caruana: Social Class, Language and Power (Társadalmi osztály, nyelv és hatalom)
A könyv magyar fordításának bemutatója az
Eszterházy Klubban (Eszterházy Károly Főiskola B épület V. em.)
2015. szeptember 12-én szombaton 11 órakor.
A könyv Lorenzo Milani olasz pedagógus gondolatait helyezi a figyelem középpontjába. A könyv lapjain a „barbianai iskola” néven ismertté vált izgalmas pedagógiai kísérlet bontakozik ki, amely ellenpéldája a ma uralkodó iskolarendszernek, egy olyan rendszernek, amely központi szerepet tulajdonít a számonkérésnek, az egységesítésnek, a rangsorolásnak és az értékelésnek.
A rendezvényen a könyv szerzői közül Carmel Borg (Máltai Egyetem, Neveléstudományi Kar) és Mario Cardona (Moray House Neveléstudományi Intézet, Edinburgh-i Egyetem) ismertetik a kötetet. Szó lesz a magyar nyelvre történő fordítással kapcsolatos kihívásokról is. A könyv magyar fordítását dr. Kaló Krisztina és Kovács Györgyi az Anglisztika Tanszék munkatársai készítették.
A rendezvény igény szerint tolmácsolást is biztosítanak.
Kérjük, részvételi szándékát szíveskedjen e-mailben (tayler.katalin@ektf.hu) vagy telefonon (30 657 1599) az EKF Nyelvi és Interkulturális Szolgáltató Irodájában Taylerné Tóth Katalinnak jelezni.
 

Kategória: