Könyvajánló - 2015. július

Pásztohi Panka: Mentsük meg a kiskutyám! Bp. Pozsonyi Pagony, 2015.

Lili nagycsoportos óvodás. Mindennap ugyanazon az úton megy az óvodába. Mindennap kétszer kerüli meg a nagy gesztenyefa melletti gödröt. És mindennap elsétál egy zöld kerítéses ház előtt, ahol egyszer csak feltűnik egy kiskutya. Lili egykettőre összebarátkozik a kutyussal, el is nevezi Pitypangnak. Nap mint nap meglátogatja, megosztja vele az uzsonnáját, labdázik vele. Azonban egy nap a kis Pitypang eltűnik. De Lili nem adja fel, és megkeresi a kiskutyát!

 

Annie M. G. Schmidt: Manci és a sünik. Bp. Pozsonyi Pagony, 2015.

Manci a Sünbrigád tagja, süniket ment szabadidejében. Csakhogy a sünik elbóklásznak, be a vonat alá! Most mitévő legyen? Szerencsére segít neki a nagy bajszú és melegszívű kalauz, Bajszi. Kalandos, pörgős, humoros meseregény kisiskolásoknak a népszerű holland szerzőpárostól, a Janó és Janka és a Titi-sorozat szerzőitől.

 

Rosie Banks: Titkos királyság 11. - Meseerdő. Bp. Manó K., 2015.

Nelli, Fanni és Jázmin készen állnak rá, hogy felkeressék a Meseerdőt, ahol a könyvkoboldok élnek és a fákon könyvek nőnek! Keserű királynő persze most is rosszban sántikál: gonosz átkától megsárgulnak, majd lehullanak a varázslatos erdő fáinak levelei, és a kibomló rügyek is elsorvadnak. A lányoknak rá kell jönniük, hogyan törhetik meg az átkot, hogy szerezhessenek egy könyvrügyet Vidám király ellenszeréhez, mielőtt a kedves uralkodó örökre bűzvaranggyá válna...
Megjelent a sorozat 12. kötete is Éjféli útvesztő címmel!

 

Jeff Kinney: Egy ropi naplója 9. – A nagy kiruccanás. Szeged, Könyvmolyképző, 2015.

Egy kirándulás a családdal jó móka – kivéve, persze, ha az a család Heffley-éké! Az utazás ígéretesen indul, de aztán hamar beüt a balhé. Benzinkúti mosdók, megkergült sirályok, egy kis koccanás, meg egy elszabadult malac – Greg Heffley frankóbb nyári szünetet is el tudna képzelni ennél. De még a legcudarabb kirándulásból is válhat kaland – ezt a kalandot pedig nem fogják egyhamar elfelejteni sem Heffley-ék, sem az olvasók!

 

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! 5. – A szöcskefogó hadművelet. Szeged. Könyvnolyképző, 2015.

Kukec Mark, Monyó és Pet, valamint a LÚZER RÁDIÓ csapatának nevetésre ingerlő kalandjai folytatódnak! Ismét a Nyóckerben láthatjuk hőseinket, akik a titokzatos Szöcske nyomába eredve a nagyváros jobbnál jobb (vagy épp rosszabb) arcaival akadnak össze.
Figyelmeztetés a felnőtteknek: a kötet nyomokban Fülig Jimmyt és Piszkos Fredet tartalmaz!

  

Bear Grylls: Túlélés teljesítve 5. – A krokodil karma. Bp. Jaffa Kiadó, 2015.

Bear Grylls szédületes kalandregény-sorozata immár az ötödik részéhez érkezett! Beck Granger észak-ausztráliai nyaralása kezdetén rejtélyes üzenetet kap, amelynek nyomán élete eddigi leghajmeresztőbb kalandjaiba keveredik. Becknek ezúttal Ausztrália isten háta mögötti vidékein kell megküzdenie a szélsőséges időjárással, a vérszomjas krokodilokkal és a mindenre elszánt gonosztevőkkel. Beck mindent megtesz a túlélésért, különösen miután felcsillan a remény, hogy megtudhatja, miért vesztette el annak idején a szüleit.

 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: