Jane Austen világa a 21. század tükrében - workshop angolnyelv-tanároknak Beatrix Price vezetésével

austen_jA British Council és a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár szeretettel vár minden angolnyelv-tanárt módszertani foglalkozására, melyet Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének 200. évfordulója alkalmából szervez.
A workshop címe: Jane Austen világa a 21. század tükrében.
•    Helyszín: Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegen Nyelvi Gyűjtemény (3300 Eger Kosuth u. 18)
•    Időpont: 2013. november 20. 16.00–17.30
Egy tucat kérdés, több tucat talány. Jane Austen művei, a Büszkeség és balítélet után 200 évvel is a legnépszerűbb olvasmányok közé tartoznak. Eredetiben olvasni őket még nagyobb öröm.
Milyen lehetőségek állnak rendelkezésünkre, hogy a regények angol nyelvű világához eljuttassuk diákjainkat? Blogok, irodalmi műsorok, webinarok, honlapok, letölthető óravázlatok, filmadaptációk az eredeti műveik alapján, vagy azok inspirálta modern átdolgozások – mind-mind segítenek eligazodni az Austen-világ szövevényében. És hogy ki melyik formát választja az e-olvasók sorából, iPad-et vagy Kindle-t, avagy a hagyományos papíralapú kiadványokat, könnyített olvasmányt vagy az eredeti művet, nem változtat azon a tényen, hogy Jane Austen manapság is örök problémákat boncolgat, és ezek megfejtésére közösen találhatunk válaszokat.
Előadó: Beatrix Price, a British Council tanára, az Angoltanárok Nemzetközi Egyesületének vezetőségi tagja, tanártréner
A műhelyfoglalkozás ingyenes, de kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb november16-ig a fildiko@brody.iif.hu címen vagy a 36-517-599-es telefonszámon jelezzék!
A Büszkeség és balítélet kiadásának 200. évfordulója alkalmából a British Council és partnerkönyvtárainak Brit Sarok hálózata kívzversenyt is szervez diákok számára. Bővebb információ: www.brody.iif hu

 

Kapcsolódó képgalériák: 
Kategória: