Könyvtárközi kölcsönzés

Könyvtárközi kéréseit a hmkonyvtarkozi@ella.hu e-mail címre küldheti.

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer (ODR) olyan szolgáltatási rendszer, amely az országos lelőhely-nyilvántartás segítségével a könyvtárakon keresztül biztosítja a könyvtári dokumentumok hozzáférhetőségét. Könyvtárunk az ODR tagja, a könyvtárközi kölcsönzés alapszolgáltatásunk. A szolgáltatás célja a könyvtárunk gyűjteményében nem található dokumentumok hozzáférhetővé tétele olvasóinknak más könyvtárak állományából. A rendszerben szolgáltató könyvtárak teljes gyűjteménye könyvtárhasználóink rendelkezésére áll valamilyen formában. Erre többféle technikai lehetőség van. Könyvtárunk a legkorszerűbb eszközök segítségével biztosítja a kért dokumentum elérhetőségét.

A könyvtárközi kérést a kölcsönző pultoknál elhelyezett könyvtárközi kérőlapon igényelheti.  A szolgáltatás díjtalan. A visszaküldés 2007-től térítésköteles, vagyis a kérő könyvtár illetve annak olvasója fizeti, ennek díja egységesen 1000.-Ft. Másolatkérés esetén a küldő könyvtár szabja meg az árat.

A Bródy Sándor Könyvtár állományából könyvtárközi kölcsönzésre jogosult bármely könyvtár, amely vállalja a kölcsönzés szabályának betartását. Dokumentumokat kizárólag könyvtárak címére küldünk. A szolgáltatás ODR-en keresztül, hagyományos kérőlapon és e-mailben is igénybe vehető. Könyvtárunk az eredeti nyomtatott dokumentumokat 4 hétre kölcsönzi, egyéb dokumentumok kölcsönzésének határideje ennél rövidebb. A kölcsönzési határidőt, ha nincs előjegyzés a dokumentumra, kérésre egyszer meghosszabbítjuk.

Eredeti formában nem kölcsönözhető az olvasótermek régi és ritka állománya, valamint muzeális anyaga, a Helyismereti Gyűjtemény és egyéb külön gyűjteményeink egy példányos dokumentumai, az olvasótermek gyakran használt állománya, valamint az időszaki kiadványok. A nem kölcsönözhető dokumentumokról másolat (xerox vagy digitális) készítése kérhető. A kölcsönzésben lévő dokumentumokra előjegyzést veszünk fel. Azoknál a dokumentumoknál, ahol az állományvédelmi szabályok lehetővé teszik, ingyenes másolatot készítünk.

 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja