Könyvajánló - 2017. november

Jakupcsek Gabriella: És te hogy vagy? - Bővebben...
(Jaffa Kiadó, 2017)

Jakupcsek Gabriella a Megúszhatatlan után ismét közös gondolkodásra hívja az olvasót!

Az ismert műsorvezető szokásához híven kérdez, egyre csak kérdez. Lehetünk fiatalok, idősebbek, gyerekes szülők, vagy gyerektelenek, élhetünk párkapcsolatban, vagy szingliként, ő számba veszi a lehetséges élethelyzeteket. Olyasfajta kérdésekre keresi a választ, hogyan neveljünk boldog gyereket, hogyan boldoguljunk a magánéletben, a munkahelyen, melyek a párkeresés és a párkapcsolat buktatói, vagy hogyan élhetünk túl egy válást. Azon gondolkodik, mik a lehetőségeink, ha boldogtalan kapcsolatban élünk, vagy épp egy szerelmi háromszögben jutunk szerephez. Honnan merítsünk erőt, hogy ki tudjunk szállni, és tovább tudjunk lépni. Emelt fővel.

Hajlamosak vagyunk túl sokat foglalkozni másokkal, mások életével, vagy éppen véleményével, eltűrjük, hogy megmondják, mit gondoljunk, s közben megfeledkezünk arról, mivel tartozunk saját magunknak. Szeretjük a másik embert önmagunk tükrében nézni és látni, és sokszor felszínesen ítélkezünk. Pedig annyifélék vagyunk.

És te hogy vagy? - kérdezi Jakupcsek Gabriella, megindítva egy lehetséges őszinte beszélgetést, elsősorban önmagunkkal.

Guillaume Musso: Holnap
(Park Kiadó, 2017)

Emma New Yorkban él. Harminckét évesen még mindig keresi élete párját. Matthew Bostonban lakik. Egy szörnyű balesetben elvesztette a feleségét, és most egyedül neveli négyéves kislányát. A világhálón ismerkednek meg, és egymásnak írt e-mailjeik alapján hamarosan mindketten arra gondolnak, hogy végre megtalálhatják a boldogságot. Elhatározzák, hogy találkoznak egy manhattani olasz étteremben Ugyanazon a napon és ugyanabban az órában lépnek be az étterem ajtaján. Ugyanahhoz az asztalhoz ültetik le őket - és mégsem fognak soha találkozni.
Hazugságok hálója? Az egyik fél képzelgése? A másik manipulációja? Egy érthetetlen helyzet áldozataiként Matthew és Emma hamar rádöbbennek arra, hogy nem csupán egy meghiúsult találkozóról van szó...

Guillaume Musso az egyik legnépszerűbb francia regényíró. Művei a világ minden táján vezetik az irodalmi sikerlistákat, regényeiért kiadók és filmproducerek versengenek. Magyarul a Szerelem életre-halálra, az És azután, az Ott leszel?, a Visszajövök érted, a Mi lesz velem nélküled?, valamint Az angyal hív című regényei olvashatók.

Meg Meeker: Apa és lánya
(Partvonal Könyvkiadó Kft, 2017)

A szülőknek nem könnyű jó kapcsolatot kialakítani a lányukkal a mai zűrzavaros világban. Ez különösen az édesapáknak jelent komoly kihívást.

"Egy lányra hihetetlenül fontos hatással van, hogy az édesapja mit mond, hogyan mosolyog rá és milyen szabályokat állít fel. Jó lenne, ha az apa a lánya szemén keresztül látná magát. Nem csak a lánya miatt lenne jó, hanem önmaga miatt is, hiszen ha csak tíz percig is a lánya szemével tekinthetne önmagára, megváltozna az egész élete. A gyermeknek a szülei jelentik az egész világot. Ha a gyerek édesanyja boldog, neki is jó a napja. Ha az édesapja feszült, a gyerek gyomra is összeszorul az iskolában. Egy kislány világa jóval kisebb, mint az édesapjáé, nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is. Az ő kis világa még törékeny és képlékeny, hiszen éppen úgy formálódik és alakul, mint a tészta, amelyet gondos kezek gyúrnak. Az édesapa minden áldott reggel a kezébe veszi ezt a "tésztát", a deszkára rakja, és nekiáll gyúrni. A kislány személyiségét nagyban meghatározza az, hogyan teszi az apa mindezt nap mint nap."

Dr. Meg Meeker gyermekorvosként huszonöt éve foglalkozik a gyermekek fizikai és lelki egészségével, elsősorban kamasz gyerekek és szüleik tanácsadójaként. Közkedvelt szakértőnek számít hazájában, aki gyakran szerepel különféle televízió- és rádióműsorokban. Michiganben, Traverse Cityben él, ahol a férjével, Walterrel közös orvosi praxist vezet. Négy gyermek édesanyja.

Kategória: 
Hírek: