Könyvajánló - 2017. április

Jillian Harker, Kristina Stephenson: Szeretlek, nagymama. Bp. Kulturtrade, 2008.

"Nagymami, miért ilyen nagy az orrom?" Kismackó kíváncsi bocs, aki sokat kérdez. Szerencsére nagymamája, a bölcs, tapasztalt medve minden kérdésére tudja a választ, és megtanítja az unokájának, hogyan találhat az erdőben ínycsiklandó falatokra.

Wanda Coven: Garabonc Gréti nagy titka. Bp. Naphegy Kiadó, 2017.

"Garabonci Gréti első ránézésre olyan, mint a többi nyolcéves kislány, ám van egy nagy titka: tud varázsolni. Bár a legszívesebben sokszor használná a képességét, főleg Rongál Rozalinda ellen, megtanulja élni az átlagos gyerekek életét. Könnyen olvasható szöveg sok illusztrációval első olvasóknak."

 Lakner Artúr: Édes mostoha. Bp. Manó Könyvek kiadó, 2017.

A regény kis főhőse édesanyja elvesztése óta vigasztalhatatlan. A család orvosa szerint egyetlen gyógyír létezik a kislány bánatára, egy új édesanya. Úgy tűnik, hogy egy különös véletlen folytán születésnapi ajándékként betoppanhat a receptre felírt boldogság, ám egy gonosz ármánykodás miatt minden balul sül el, és a kislány látni sem akarja édesapja új választottját. Berényi Mária így másképpen kerül főhősünk közelébe, aki nem is sejti, hogy az imádott tanító néni, akitől egy percre sem szeretne megválni, nem más, mint az ő édes mostohája. 

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli. Bp. Pozsonyi Pagony, 2017.

Csuti a lovassuliba érve rögtön tudja, hogy az ő lova Ráró lesz, nem más! El is nevezi Lópacinak, és attól kezdve minden titkát elmeséli neki, ajándékokkal lepi meg, lelkesen ismerkedik a lovaglással. Lópaci ettől eleinte nem túl boldog... Ám szép lassan megbarátkozik Csutival, és végül elválaszthatatlan párost alkotnak. A lelkes kislány Pali bácsi, az istállómester és a lovardában megismert újdonsült barátnője, Kori segítségével szép lassan megtanul lovagolni. Egy könyv, amiből mindent megtudsz a lovaglás alapjairól, miközben együtt izgulhatsz-nevethetsz a szereplőkkel. Lórajongó kislányoknak kötelező!

 Jacqueline Harvel: 4. Alice-Miranda a fedélzeten. Bp. Manó Könyvek kiadó, 2017.

Alice-Miranda kalandos hajóútra indul az Octavia elnevezésű királyi jacht fedélzetén! Gee néni nagylelkűségének hála, Charlotte néni és Lawrence bácsi a hajó fedélzetén fogad örök hűséget egymásnak. Azonban egy tengeri vihar és egy állítólagos ékszerlopás alaposan megzavarja az utasok nyugalmát, ám van itt még néhány furcsaság, amik nem hagyják nyugodni Alice-Mirandát. Vajon kire hasonlít a morcos hajóorvos, miért retteg mindenki az új főszakácstól, és ki az a nyugtalan szőke fiú, aki a lakosztályok egyikében bujkál? Alice-Miranda váratlan segítőkre bukkan – de vajon képes lesz-e még az esküvő előtt megoldani a rejtélyt, amely az egész hajót lázban tartja? 

Kasie West: Szívességből szerelem. Bp. Menő Könyvek, 2017.

Giával az iskolai bál kezdete előtt fél órával szakít a pasija, ezért kétségbeesésében vakmerő lépésre szánja el magát. Arra kér egy vadidegen srácot, játssza el egy estére, hogy járnak. A terv egyszerű: két óra, pár kegyes hazugság a barátnőknek. A baj csak az, hogy Gia nem tudja kiverni a fejéből a helyes ismeretlent. Aztán az élet úgy hozza, hogy viszonozhatja a szívességet ... Tényleg egyre fontosabbak lesznek egymásnak, vagy kamu az egész? Alapulhat-e bármi is hazugságon? Mit gondolnak majd a barátnői, ha kiderül az igazság? Tényleg ennyire számít, hogy ki mit gondol?

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: