Könyvajánló - 2017. január

Susanne Weber: Palkó és apa. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016. (Aprócska mesék)

Palkó és apa folyton együtt lógnak! Hol a dinókiállítást nézik meg oviszünetben, hol spagettit ebédelnek medvecukorral, hol meg különleges fagyikat rendelnek például baníliát vagy joggert! Húsz melegszívű, aprócska ovis történet egy kisfiúról és egy apukáról, Susanne Göhlich tündéri illusztrációival a könnyebb és nevetősebb hétköznapokért!

Berg Judit: Két kis dinó Krétán. Bp. Pozsonyi Pagony, 2016.

Ki ne emlékezne Trikóra (görög nevén Trikorsz) és Nyammra? Ők az időutazó kisdinók a zsírkréta korból. A Két kis dinó-sorozat negyedik részében Kréta szigetére érkezünk. És ha azt is eláruljuk, hogy Ariadné királykisasszony palotájában vendégeskednek, már azt is tudjátok, hogy ez nem a mai Görögország… Megismerkedünk az ezermester Daidalosszal, kelekótya fiával, Ikarosszal, és az is kiderül, hogy a palota egy labirintust rejt, mélyén a félelmetes Minotaurusszal. Még szerencse, hogy Trikónak olyan zseniális ötlete támad, melynek segítségével nem tévednek el a labirintusban. Hiszen csak egy fonalgombolyag kell hozzá!

Ute Krause: Muskétások – Egy mindenkiért, mindenki egyért. Bp. Manó Könyvek, 2016.

Rőtszakállú Richárdhoz, egy előkelő hörcsögketrec unatkozó lakójához váratlan vendégek érkeznek, pontosabban pottyannak le az ereszcsatornáról: két egér és egy patkány. Az aranyhörcsög, aki A három testőr és Dartagnan történetének
rajongója, azonnal életre szóló barátságot köt velük. Amikor megtudja, hogy egyikük elveszítette az emlékezetét és az otthonát, elhatározza, hogy segít neki, és ezzel új kaland, izgalmas élet veszi kezdetét mindannyiuk számára.

Legendás állatok és megfigyelésük – Képes kalauz. Bp. Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft., 2016.

Egy varázslatos keveredés után a brit magizoológus, Göthe Salmander New York City utcáin találja magát, amint épp legendás állatokat próbál becserkészni. El kell fogni az elszökött lényeket, ezért Göthe segítségére siet a becsvágyó pék, Jacob Kowalski, és az Amerikai Egyesült Államok Varázslókongresszusának két boszorkánytagja, Tina és Queenie Goldstein. A csapat tagjai nagyon különböznek egymástól, ezért Göthe egy olyan izgalmas kaland közepébe csöppen, amit soha nem fog elfelejteni!

Bessenyei Gábor: A feledés folyója – Az Olimposz legyőzése 2. Szeged. Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2016.

Marcell, Erik és Adria Zeusz kérésére visszautaznak az ókori Görögországba, megtalálni a medréből eltűnt alvilági folyót, aminek vízétől a holtak elfelejtik az emlékeiket.
Az alvilág már az összeomlás szélén áll, az idő szövete meghasadt,
és mitikus szörnyek szöknek át a jelenbe. A jövő harcosai versenyt futnak az idővel, hogy megtalálják a feledés folyóját, mielőtt minden összeroppan. Ám ahogy nyomoznak, és megismerik az istenek korábbi tetteit, egyre több szörnyűségről hallanak. Talán még nagyobb a veszedelem, mint gondolták.

Dan Browne: A Da Vinci-kód – ifjúsági változat. Bp. Gabo, 2016.

ROBERT LANGDON, a vallási szimbólumok harvardi professzora Párizsban tart előadást. Még aznap este találkozni készül a világhírű Louvre Múzeum köztiszteletben álló kurátorával, aki végül nem jelenik meg. Késő éjjel Langdon sürgős telefonhívást kap: a kurátort meggyilkolták a múzeumban, és a holttest köré érthetetlen kódokat írtak. A rendőrség Langdon segítségét kéri a megfejtéshez. Ijesztő fordulatként maga Langdon válik a gyilkosság első számú gyanúsítottjává. A francia kriptológus, Sophie Neveu segítségével el kell menekülnie a helyszínről, és értelmezve a nyomokat megfejteni a rejtélyt. Ha Robert és Sophie nem tudja időben feltárni a titkot, örökre elvész egy ősi igazság – és mindkettejük élete veszélybe kerül.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: