Könyvajánló - 2016. július

Marék Veronika: Kippkopp, hol vagy? Bp. Ceruza, 2015.

Több mint húsz év után egy vadonatúj Kippkopp-történet! A Dimbes-Dombos erdőre lecsap a vihar, és a szél elsodorja a gyerekeket. Keresés közben Kippkoppnak nyoma vész, hiába várják haza. Semmit nem lehet tudni róla, csak hogy nincs, sem azt, hogy szándékosan vagy véletlenül ment-e el, és hogy visszajön-e valaha. Ez a bizonytalanság (és az elhagyott, apanélküli gyerekek) a történet lényege. A kis család hét napra magára marad. Hogyan vészelik át a nehéz, szomorú napokat, és hogyan találják meg végül Kippkoppot?

Csapody Kinga: Irány a Balaton! Bp. Manó Könyvek, 2016. (Utazik a család)

Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda? - ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult. Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott meg, majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Balaton régióba kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva mi is bebarangolhatjuk a déli és az északi partot, egy csomó ötletet merítve, hogy miket lehet felfedezni, megmászni, megnézni és kipróbálni. Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét!

Katja Alves: A világ legédesebb bandája - A kezdetek. Bp. Dinasztia Tankönyvkiadó, 2016. (Muffin Klub 1.)

Ti tudjátok, hogyan lehet tizenhét gumicukrot elosztani négy lány között egyenlően? Lulu ezt is tudja, hisz matekzseni! És azt is tudja, hogy lehet négy lányból egy jó bandát kovácsolni, megalapítani a Muffin Klubot megszervezni az ORÜ-t és kinyomozni a ketcupos üveg rejtélyét! Vigyázzatok, nagyon édes csapat! Egy vadonatúj ifjúsági regény édes szereplőkkel és még édesebb sztorival!

Margit Auer: Torta vagy bukta. Bp. Babilon Kiadó, 2016. (Mágikus állatok iskolája 5.)

Miss Cornfield osztálya benevezett a Torta vagy bukta! című tévés vetélkedőbe. Mindenki lázasan készül, az új mágikus állatok is: Cooper, a menő patkány, és Tingo, a pimasz csimpánz. Remek móka lesz. Vagy mégsem?

 

Bosnyák Viktória: Elképesztő – Apolló Akadémia. Bp. Kolibri Gyermekkönyvkiadó, 2016.

Elképesztő álmai mindenkinek vannak. A tiéd mi? Luxusnyaralás? Léghajózás? Száguldozás egy spéci terepjáróval? Hogy felvegyenek a legmenőbb gimibe? Vagy olyan őrült barátot szeretnél, aki betör a kedvedért egy múzeumba? Esetleg valami különleges tehetségre vágysz? Jóhegyi Laci, Dóri és Sári – a népszerű Tündérboszorkány-trilógia szereplői – rejtélyes meghívót kapnak egy ismeretlen suli gólyatáborába. De vajon miért tilos az internet és a mobil használata? Ez gáz! Elmenjenek egyáltalán? De talán épp ez lesz az a nyár, amikor a legelképesztőbb álmaik is valóra válnak.

Szabó Tünde: Balla Adrienn 4. Gázolás. Bp. Ciceró Könyvstúdió, 2016.

Alig járt a graffitis ügy végére, Adrienn máris megkapja a következő és egyben legfurcsább pendrive-ot, egyetlen mondatattal és egy szelfivel megpakolva. Adriennek mindössze ennyi információ alapján kell rájönnie, mit jelent az üzenet, és amikor sikerül megfejtenie, olyan eseményekre derülhet fény, amiket már mindenki lezártnak hisz. Janó közben megint célkeresztbe kerül: most az irodalomtanárával gyűlik meg a baja, aki csalással vádolja. Csakhogy ez a látszólag hétköznapi konfliktus elindít egy folyamatot, aminek a vége beláthatatlan. És persze ott vannak még az Adrienn édesapja ügyével kapcsolatos tanúvallomások. A lánynak döntenie kell: megteszi˗e a legfontosabb lépést, ráadásul felbukkan valaki, akire végképp nem számított.

 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: