Könyvajánló - 2015. november

Balázsy Panna: Szandra és a 3. b - 2. Csupaszív. Bp. Manó Könyvek, 2015.

Szia! Szentesi Szandra vagyok, még mindig a 3. b-be járok, jó fejek az osztálytársaim, sőt még a szüleim és a tesóm is. Hát, még Brúnó... és a gyönyörű göndör fürtje... de erről pszt! Itt mindenki a farsangra készülődik, meg persze izgul a Valentin-nap miatt. Óriási kukacnak öltözünk, ez azért elég menő, nem? Még ez is titok ám!

Betina Gotzen-Beek - Annette Neubauer: Egy igazi balerina. Bp. Fabula, 2015. (Olvasó Cinke)

Szvetának hívják a balettiskola új növendékét. Oroszországból érkezett és csodálatosan táncol! Gyorsan ki is vívja a lányok irigységét, senki nem akar barátkozni vele. Egyedül Szandi szeretné jobban megismerni az új lányt. Meghívja a szülinapi bulijára, ahol felbukkan Szveta mamája is, egy igazi balerina!

Illés Andrea: Királylányos könyv. Bp. Scolar Kft., 2015.

A nagyobbacska lányoknak, kamaszoknak szóló kötet a történelem valós és legendás királylányait mutatja be. A mezopotámiai, az egyiptomi, az itáliai, indiai, a japán vagy épp az amerikai civilizációba repít, miközben szórakoztatva tanít a kultúra színességéről, a divat világáról, a szépítkezés mesterségéről és a szerelemről. A történelem varázslatos kifutóján tíz pompás uralkodónő vonul fel: Szemiramisz babiloni királyné; Nofretete egyiptomi fáraónő; Dzsangu japán császárnő; Theodelinda longobárd királyné; Árpád-házi Szent Erzsébet; Börte, Dzsingisz kán főfelesége; I. Erzsébet angol királynő; Mahat Mahal, India legszeretettebb asszonya; Pokahontasz indián hercegnő; és az imádott Sisi, minden idők legszebb királynéja.

Fabian Lenk: Dr. Dark hihetetlen kalandjai 1. – Az Aranyváros titka. Bp. Betűtészta, 2015.

Dr. Dark magánnyomozót és ikreit, Leandrót és Lunát egy izgalmas küldetés a perui dzsungelbe hívja. Theo, az eltűnt kutató nyomába erednek, aki egy titokzatos inkaváros felfedezője. Ám az esőerdő sok veszélyt rejteget! Dr. Dark és csapata repülő motorbicikliken, különleges védőszemüveggel felszerelve veszélyes nyomozásba kezd. Velük tart Tinnie, a kissé beszédhibás robot is.....

Soman Chainani: Jók és Rosszak Iskolája. Bp- Twister Kiadó, 2015.

Sophie és Agatha jó barátnők; a következő tanévben felfedezik, hová kerül minden eltűnt gyerek: a Jók és Rosszak Iskolájába, ahol egyszerű fiúkból és lányokból tündérmesehősöket és gazembereket képeznek. Sophie egész eddigi életében titkon arról ábrándozott, hogy elrabolják, és elviszik egy elvarázsolt világba. Rózsaszín ruhákban, fess topánkákban jár. Rajong a jó cselekedetekért, ezért egészen biztos abban, hogy nagyon jó jegyeket kapna a Jók Tagozatán. Agatha viszont mindig formátlan, fekete hacukákban jár, gonosz macskája van, és szinte mindenkit utál, ezért természetesnek látszik, hogy ő a Rosszak Tagozatára kerül…

Lauren Morrill: Vakrandi a végzettel. Bp. Móra, 2015. (LOL)

Julia semmit nem bíz a véletlenre, köszöni szépen. Pláne nem egy tanulmányi kirándulást Londonba, ami a hozzá hasonló Shakespeare-rajongóknak az ígéret földje! Csakhogy a kiszámítható terveknek lőttek, amikor idegesítő osztálytársával, a szabályokat hírből sem ismerő Jasonnel kerül párba az út idejére. Már első este egy vad buliban találják magukat, és másnap Julia flörtölős SMS-eket kap egy ismeretlen számról! A lány persze kíváncsi a rejtélyes imádóra, ezért alkut köt az ördöggel (izé Jasonnel), aki segít kideríteni, ki küldi az üzeneteket, ha Julia hajlandó végre lazítani egy kicsit. A kalandos hajsza során a lány sok mindent megtanul, ami nem szerepel (kismillió) útikönyvében például hogy semmi nem lepi meg annyira az embert, mint az igaz szerelem.

 

Könyvtári ajánló - VSVK: 
Hírek: