Litera-túra - képes irodalmi helyszínelés

Utazásai során készítsen fotót önmagáról valamilyen irodalmi helyszínen, és küldje el nekünk e-mailben , vagy töltse fel hozzászólásként facebook oldalunkra

LITERA-TÚRA - képes irodalmi helyszínelés
címmel FOTÓPÁLYÁZATOT hirdet
a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár

A fényképeket honlapunkon és facebook oldalunkon is megjelenítjük, a zsűri által legjobbnak ítélt művek beküldőit október 11-én, a Könyves Vasárnapon jutalomban részesítjük.

Várható díjak: (aki a legtöbb helyszínről készít képet)
10.000,- Ft, 7 000,- Ft, 5 000,- Ft értékű ajándékutalványok
Különdíj: (a legeredetibb ötlet, a legkülönlegesebb fotó)
4.000,- Ft értékű ajándékutalvány

Részletes tudnivalók és feltételek a pályázati kiírásban találhatók.

Beérkezett pályaművek (A képgalériát folyamatosan frissítjük.)


 

Fotópályázat kiírás

A GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár fotópályázatot hirdet
LITERA-TÚRA - képes irodalmi helyszínelés
címmel.


Olyan fényképeket várunk, amelyek

  • hivatalos irodalmi emlékhelyen készültek (pl. írók-költők szülőháza vagy emlékháza, irodalmi tevékenységének helyszíne, életének dokumentált állomása, halálának helyszíne, sírja, emlékműve, szobra);
  • vagy nem hivatalos emlékhelyen, helyszínen, pl. egy irodalmi mű cselekményének helyszínén, valamelyik szereplőhöz vagy a szerzőhöz köthető helyszínen.
  • Az adott helyszínen elkészített fotón a pályázónak is szerepelnie kell!

A pályázat(ok) beadása kizárólag digitális formában lehetséges, melyet e-mailben elküldve (csatolt file-ban), vagy facebook oldalunkra (hozzászólás formájában) kell feltölteni. Mindenki csak a saját maga által készített fotókkal pályázhat.

A pályázat beküldési határideje: 2015. szeptember 30. szerda 24 óra

A zsűri által kiválogatott, bemutatásra alkalmas munkákból az Őszi Könyvtári Napok folyamán kiállítás nyílik a könyvtárban.

Ünnepélyes díjátadás és a kiállítás megnyitója:
2015. október 11. 11 óra, a
Könyves Vasárnapon

Díjak (aki a legtöbb helyszínről készít képet):

1. díj: 10.000,- Ft értékű ajándékutalvány
2. díj: 7.000,- Ft értékű ajándékutalvány
3. díj: 5 000,- Ft értékű ajándékutalvány

Különdíjak (a legeredetibb ötlet, a legkülönlegesebb fotók):

4.000,- Ft értékű ajándékutalvány

A pályázó nevét, elérhetőségét, a képekhez tartozó képcímet és képaláírást a képek feltöltésekor kell megadni. (Facebook hozzászólás esetében a személyes adatokat kérjük, hogy a privát üzenetben küldjék meg!) A képaláírás mellett szerepeljen egy-egy rövid leírás, amely elmagyarázza, hogy hol készült, és mit ábrázol az adott fotó.
A pályázó a beküldéssel hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához.

Szerzői és személyiségi jogi feltételek:
Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik mások személyiségi jogait. Amennyiben a beadott fotók mégis más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait megsértik, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik.
Pályázó a fotók pályázatra való beküldésével díjigény nélkül engedélyezi, hogy:

  1. a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár a fotókat a pályázat idején a pályázattal kapcsolatos felületeken, köztük a könyvtár hivatalos honlapján és facebook oldalán, valamint a pályázat kapcsán rendezett kiállításon közzé tegye;
  2. a GYÖNGYÖK Vachott Sándor Városi Könyvtár archívumában időbeli korlát nélkül tárolhassa a fotókat. A könyvtár a fotók esetleges kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve.

Kategória: 
Hírek: