Könyvajánló - 2015. május

Bolygónk egészsége és környezetünk védelme. Bp. Roland Toys Kft. 2015.

A környezetvédelem rajtunk múlik! Néha egy jelentéktelennek tűnő mozdulat, egy apró döntés hozza a változásokat. Ne félj megtenni őket! Tudod mi a különbség az újrafelhasználás és az újrahasznosítás között? Gondoltad volna, hogy 27 db másfél literes PET palack szükséges egy polár pulóver előállításához? Tudtad, hogy a városi verebek éneke a városi zajokhoz alkalmazkodik, ezért magasabb hangokból áll, mint a falusi verebeké? Szeretnéd megtanulni, hogyan tudsz könnyedén hangulatos gyertyatartót készíteni üres, haszontalannak tűnő konzervesdobozból? Sorozatunk új része a környezettudatos életre hívja fel a kisiskolások figyelmét.

 

Bálint Ágnes: Megint Mazsola. Bp. Holnap Kiadó, 2013.

A nagy sikerű Mazsola kalandjai folytatódnak! A Bálint Ágnes által megálmodott és Bródy Vera bábtervező által létrehozott bájos malacka, a tévémese-sorozat halhatatlan hőse és Manócska - no meg kis barátai, Fülöpke, Menyus, Rezsőke - kedves történeteivel találkozhatnak kis olvasóink, valamint a régi mesék iránt nosztalgiát érző szülők és nagyszülők is.

 

Az ellopott aranyérem – Kalandok a póniklubban 1. Pécs. Alexandra Kiadó, 2015.

Lili, Andi és Félix rajonganak a pónilovakért. Pattanj te is nyeregbe, és éld át velük a Kaland póniklub izgalmas eseményeit!

 

 

 

Frauke Scheunemann: Winston 1. Kandúr titkos küldetésben. Bp. Manó K., 2015.

A nevem Winston. Winston Churchill. Nemes és pedigrés fajtatiszta kandúr vagyok. Pontosabban csak voltam, ugyanis amikor belém csapott a villám, sajnálatos módon testet kellett cserélnem egy 12 éves lánnyal, Kirával. Azt mondod, hogy ez őrültség? Egyetértek. De ez még nem minden! Egymás gondolataiban is tudunk olvasni! Most biztosan tudni szeretnéd, hogy ez az egész hogyan lehetséges... Nos, fogalmam sincs! De igazából nem is érdekel! Csak azt az egyet szeretném tudni, hogyan juthatok ki ebből a szorult helyzetből??? Vagy lehet, hogy éppenséggel így tudok majd segíteni Kirának?

 

Szántai Zita: B épület 3. – Tomi nagy titka. Bp. Studium Plusz Könyvkiadó, 2015. (Hűvösvölgyi gimnázium 3.)

A nyár elején a csipetcsapat útnak indul, hogy a következő három hónapjukat egy számukra teljesen ismeretlen faluban, Láposlapun töltsék el. Viszont, ahogyan az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy arra számítottak... De Borinak össze kell szednie magát, hiszen nagy döntéseket kell meghoznia a nyár folyamán, amiknek komoly tétjük van. Ráadásul ott van Tomi titka és ez az egész bonyolult ügy is, aminek pontot kéne tennie a végére, mielőtt már túl késő lenne. És eközben a többiek is olyan furcsán viselkednek.

 

Maros Edit: Hűvösvölgyi suli 6. Bp. Studium Plusz Könyvkiadó, 2015.

Két hónap nem túl hosszú idő, mégis elegendő lehet egy megfejthetetlen érzés kifejlődéséhez, egy régi barátság megingásához, vagy épp egy szilárdnak hitt kapcsolat szétrobbantásához. Na és persze mindezek mellett olyan életbevágóan fontos tanulságok elsajátítása is belefér, mint például hogy tél közepén simán kitörhet a tavasz, hogy tesiórán nélkülözhetetlen kellék a váltózokni, hogy a bőrfeszesítés alapos körültekintést igényel, csakúgy, mint teaivásban fogadni, vagy hogy - bár ez igen meglepő - a legrettegettebb tanár is emberből van. A HŰVÖSVÖLGYI SULI immár tizenhét éves ikrei gőzerővel haladnak az énekesi, illetve írói pálya felé vezető rögös úton, melyet titkok, félreértések, szerelmi háromszögek, valamint felelősségteljes döntések öveznek.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: