Könyvajánló - 2015. április

Peppa malac meséi 1. Ki lakik az erdőben? Bp. Egmont-Hungary, 2013.

Peppa a családjával kirándulni ment az erdőbe. Érdekesebbnél érdekesebb lábnyomokra bukkantak, csakhogy a nyomokat követve menet közben eltévedtek. Vajon hogyan jutnak vissza az autójukhoz és a piknikkosarukhoz?

 

Rosie Banks: Titkos Királyság 9. Álmok völgye. Bp. Manó Könyvkiadó, 2015.

A Titkos Királyság lakóit álmatlanság gyötri, Vidám király pedig egyre többet brekeg, mert Keserű királynő átka egyre jobban elhatalmasodik rajta. Meg kell találni az ellenszer harmadik összetevőjét, az álomport, ezért Nelli, Fanni és Jázmin elindulnak az Álmok völgyébe, az álomsárkányokhoz. A varázslatos por készítéséhez azonban a színes sárkányoknak le kell győzniük a sötétségtől való félelmüket, amit a gonosz Keserű királynő bocsátott rájuk.

 

Lola, a varázscukrász 1. A legédesebb álom. Bp. Manó Könyvkiadó, 2015.

Gigi szerint az életben nincs fontosabb dolog a kalandoknál, no meg a finom édességeknél! Amikor megismeri a különc Lolát, úgy érzi, végre eljött az ő ideje... Gigi és Teó házába új szomszédok költöznek. A titokzatos Lola és Artúr nagypapa Brooklynban telepednek le, és itt nyitják meg álmaik cukrászdáját.
Gigi számára elérkezett a soha vissza nem térő alkalom, hogy cukrászinas váljon belőle. A dolgok azonban nem egészen úgy alakulnak, ahogyan eltervezték, és Gigi ínycsiklandó krémek helyett, inkább csak bajt kever!

Flessner, Bernd: Robotok: Mesterséges elmék és műszaki bravúrok. Bp. Tessloff Babilon, 2015. (Mi micsoda)

Mars-járók vagy mélytengeri búvárok – a robotok a legnehezebb terepeken is szorgalmasan kutatják az új és ismeretlen dolgokat. A hétköznapjainkban is bevetésre kerülnek: az erdőtüzeknél tűzálló oltórobotok, a tehénistállókban pedig fejőrobotok segédkeznek. Vajon nemsokára az otthonainkba is beköltöznek? Tudtad, hogy az egyik első robot egy mechanikus kacsa volt, ami még hápogni és totyogni is tudott?

 

Szabó Tünde: Balla Adrienn 2.: Dopping.Bp. Ciceró Könyvstúdió, 2014.

Adrienn azt hiszi, hogy a Janó-ügy lezárásával minden visszatér a rendes kerékvágásba, de súlyosan téved. Egyik nap Saci kéri a segítségét, akit azzal gyanúsítanak, hogy doppingolt egy teniszbajnokság alatt, és Adrienn azon kapja magát, hogy a „tettest” keresi. A helyzet annál is nehezebb, mert a lány nyomában jár a volt barátja, és ő bárkire veszélyt jelent, akiről azt feltételezi, ártani akar Sacinak. Adrienn Zsidai Dóra ügyében sem adja fel a kutatást. És nem hiába, mert hamarosan megdöbbentő dolgok derülnek ki az újságírónőről.

 

Kant, Komal: Mire jó a rosszfiú? Bp. Móra, 2015. (LOL könyvek)

Mi a közös Ashtonban és Lucában? A világon semmi. Igaz, gyerekkorukban elválaszthatatlan barátok voltak, de évek óta szóba sem állnak egymással. Lucából azóta agyontetovált rocker srác lett, aki tesz rá, mit gondolnak róla a menők a suliban, a lányt viszont egyedül a nehezen megszerzett népszerűség érdekli. De ahogy egyre több időt töltenek együtt, és egyre több régi sérelmet tisztáznak, már nem az a kérdés, hogyan viseljék el egymást, hanem hogyan tartsák távol magukat (na meg a kezüket) a másiktól. Talán mégis van bennük valami közös.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: