Könyvajánló - 2015. január

Berg Judit: Tökmagok Afrikában. Bp. Pozsonyi Pagony, 2014. (Most én olvasok!)

A Most én olvasok! - sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar ,,olvasni tanulok" - sorozat első darabját tartja kézben az olvasó. A Pagony legkiválóbb szerzőit kéri fel a sorozatban való részvételre: minden szerző négy könyvet ír, négy különböző nehézségi szinten. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók. A sorozatot Berg Judit könyveivel indítjuk, ahol négy tökmag, Benő, Minka, Rézi és Palkó kalandjait követhetjük nyomon - négy olvasási szinten keresztül. Ebben a kötetben Afrikába utaznak. Nem is akárhogy: a kicsi Minka oroszlán képében...

Arnold Szilvia, Arnold Viktória: A nevem Bugi. Bp. Ciceró Könyvstúdió, 2014.

Hogy miért olvasd el ezt a könyvet? Ha van kutyád, azért. Ha még nincs kutyád, azért. Ha szeretnél kutyát, azért. Ha nem szeretnél egyáltalán kutyát, akkor mégis mi bajod van?
Mi, kutyák, köztetek élünk, és ha engeditek, veletek. Szükségünk van rátok, de szerintem nektek is ránk. Ha emberből GAZDIVÁ lépsz elő, akkor mi a társaddá válunk és életünk végéig szeretni fogunk, úgy ahogy senki más. Hogy miért olvasd el pont ezt a könyvet? Mert megtudhatod, mit gondol a kutyád, vagy általában a kutyák. Továbbá megismerkedhettek Cikivel, Hosszúhajúval és Lapátkezűvel, de róluk később.

 Nick Bruel: Boldog szülinapot, Rossz Cica! Szeged, Könyvmolyképző, 2014. (Rossz Cica)

Mufurc Macseknak születésnapja van, és valami nagyon különleges ajándékra vágyik. Ha nem kapja meg, akkor bizony jaj lesz a vendégeknek! A szülinapra hivatalosak a környékbeli cicák: Szószátyár Nyau, Különc Macskusz, Büdi Kandúr és a többiek. És persze Murray bácsi, no meg szegény Kutyus.

 Jeff Kinney: Egy ropi naplója 8. Pechszéria. Szegd. Könyvmolyképző, 2014.

Greg Heffley-t elhagyta a szerencséje. A legjobb barátja, Rowley Jefferson, elfordult tőle, új barátokat találni pedig nem is olyan könnyű feladat. Greg megelégeli balszerencséjét, és úgy dönt, vesz egy nagy levegőt és a sorsra bízza döntéseit. Vajon a vakszerencse kegyes lesz hozzá, vagy Greg élete egy merő pech marad?

 Moka: A Kinra lányok találkozása. Szeged, Könyvmolyképző, 2014. (Kinra Girls 1.)

Ma van a tanévnyitó a nemzetközi Bergström Akadémián. Öt kislány számára, akik a világ legkülönbözőbb tájairól érkeztek, egy teljesen új élet veszi kezdetét. Távol a hazájuktól és a családjuktól, új kultúrákat ismernek meg, számos kalandba keverednek és örökre szóló barátságot kötnek. 

Tavi Kata: Ballépések. Szeged, Könyvmolyképző, 2014. (Sulijegyzetek 2.)

Szeptember van és tanévnyitó, Lilla szorongva várja Krisztiánt. Nyár elején elcsattant egy csók, de azóta hiába vár folytatásra. Krisztián körül teljes a káosz, a rockistennek kinéző fiú elutasító Lillával és másokkal, sőt, a kosarazásban sem leli örömét. Mi folyik a háttérben? Mit kavar a felbukkanó exbarátnő, Adrienn? Miért állít be Lilla bulijára és miért kezdenek verekedni a srácok? Lilla éli a tánctagozat mindennapjait, de az iskolai órák és fellépések mellett nyitva tartja a szemét. Lilla keményen küzd, szenvedélyesen táncol, de néha elbukik. Lesz olyan fiú, aki erős karjával átöleli és az Élet nagy táncparkettjén igazi társa lesz? Új, lebilincselő történet a Sulijegyzetek sorozathoz! A Nyitótánc után ezt is élvezni fogod.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: