Könyvajánló - 2014. december

Varró Dániel: Akinek a kedve dacos. Bp. Manó Könyvek, 2014.

Van ez a kicsike ember,
veri a szüleit szemmel.
"Tomboljál, romboljál, pusztíts!"
"Nem! Inkább jó leszek juszt is." Olvashatjuk a népszerű költő sorait a legújabb kisgyermekekről szóló verseskötetében. Kedves humorával mindenkit megfog ez a kötet. 

M. Kácsor Zoltán: Az óvodakerülő úthenger. Bp. Scolar Kiadó, 2014.

Az úthengerek királyi családjából származó akaratos úthengergyerek, Henger Henrik egy nap elhatározza: márpedig ő többé nem jár óvodába. Punktum! Hiába minden jó szó és óvó intelem, világgá megy a dölyfös kis jármű. Erdőkön hajt keresztül, ahonnan traktorok szállítják a fát, mezőkön vág át, ahol kombájnok aratják a gabonát, városokba jut el, ahol markolók építik a házakat. Látva, hogy mindenki serénykedik, az óvodakerülő úthenger is elhatározza: beáll dolgozni. Postásinasnak szegődik, festősegédnek áll de hengereivel mindent tönkretesz. Végül összetalálkozik a garázs kedves lakóival, akik jó ötletet adnak neki: építsen utat. A nagy kaland végére az óvoda kérdése is megoldódik, ráadásul Henger Henrik még barátokra is lel.

 Armin Taubner: Papírangyalkák. Bp. Cser Kiadó, 2014. (Színes Ötletek sorozat)

A kötetben bemutatjuk, hogyan készíthetünk papírból angyalkákat, amelyek aztán kedves ajándékok éppúgy lehetnek mint ablakdíszek, karácsonyfadíszek és asztali dekorációk. A kötetet ajánljuk óvodák és iskolák figyelmébe is, hiszen az alapanyag könnyen beszerezhető, és a kötetben szereplő angyalokat még a legkisebbek is el tudják készíteni.

 

 

 Holly Webb: A megmentett kutyus. Szeged. Könyvmolyképző K., 2014.

Hanna és Adam ikertestvérek; már alig várják, hogy nyaralni menjenek a tengerpartra – különösen mivel magukkal vihetik virgonc kiskutyájukat, Mázlit is.
Mázli imád a tengerparton rohangálni, a hullámok között játszani és a homokban ásni. Ezek az új élmények még a mókusok kergetésénél is sokkal élvezetesebbek! Hanna és Adam arra készül, hogy életükben először egyedül vigyék sétálni a kutyust. Ám a sziklákon tett barangolás nagyobb kalandnak bizonyul, mint azt bármelyikük is képzelte volna…

 

Kalapos Éva: D.A.C. 3. – Kéz a kézben. Bp. Manó Kiadó, 2014.

Végre megtörik a jég, és Flóráéknál talán lassan helyreáll a családi béke, ezzel párhuzamosan azonban a lány magánélete egyre zűrösebbé válik. Flóra és Dani barátsága tovább mélyül, és fény derül arra, kik és miért zaklatják a fiút. Vajon hogy reagál a D.A.C. ebben a helyzetben? És mit tegyen Flóra, ha közben ő maga is egyre jobban összezavarodik a saját érzéseivel kapcsolatban? A hosszú, közös balatoni nyaralás alatt, tisztázódnak a dolgok vagy még jobban összekuszálódik minden? Tarts te is Flórával, Zsanival és a többiekkel, és légy részese a D.A.C. 3. fergeteges nyári kalandjainak!

 

Leiner Laura: Késtél. Bp. Gabo Kiadó, 2014. (Bexi-sorozat 1.)

Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt. Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének.
És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét…
 

Könyvtári ajánló - VSVK: