Könyvajánló - 2014. augusztus

Csapody Kinga: Tesó lettem! Bp. Manó Könyvek K., 2014.

Tesó lettél, és ez nagyon jó dolog! Ezentúl mindig lesz kivel játszanod, és megtaníthatod a kistesódat mindenre, amit te már tudsz. Közben megfigyelheted, hogyan növekszik egy kisbaba, és segíthetsz anyának és apának, mert nélküled úgysem győznék a sok tennivalót. A könyv a testvérré válás örömeiről szól, a nagytestvér fontosságát hangsúlyozva. A közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben indul el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó tesónak lenni… 

Nick Bruel: Rossz cica fürdik. Szeged. Könyvmolyképző, 2014.

Kisállattartók, vigyázat! Mufurc Macseknak fürödnie kell! Sajnos kifejezetten rossz ötletnek tűnik Macsekot vízbe mártogatni. Ki tudja, mi történhet Elővigyázatosságból érdemes megfontolni néhány ötletet: macskafürdetéshez vásároljunk lovagi páncélt. Helyezzünk a kezünk ügyébe rengeteg kötszert. Tartsunk készenlétben egy váltás alsóneműt (mert a stressz balesetet okozhat). Szóval készüljünk a legrosszabbra, mert egy Macsek nem fürdik hősies harc nélkül!

 

Sir Stevenson Steve: Kalóziskola 3.: Tűzszakáll, a rettegett kalóz. Szeged, Könyvmolyképző, 2014.

Az egész iskola lázban ég: Ezüst Koponya igazgató úr nemsokára visszatér Medúza szirtre, hogy ott bebörtönözze legádázabb ellenségét, a rettegett Tűzszakállt! Az egyik tanóra alatt azonban a kis Tengeri Mackók egy robbanó borssal megtöltött ágyúval léket ütnek Ezüst Koponya hajójának oldalán,...

 

 

 Jeff Kinney: Egy ropi naplója 7.: A harmadik kerék. Szeged. Könyvmolyképző, 2014.

A szerelem szárnyán szállni – vajon erre született Greg Heffley? Greg sulijában Valentin-napi bál lesz, és ettől fenekestül felfordul a világa. Minden tőle telhetőt megtesz, nehogy pár nélkül maradjon a nagy estén, de nem könnyű a dolga. A legjobb barátja, Rowley sem áll túl rózsásan, de ez csak sovány vigasz. Egy váratlan fordulat következtében akad egy lány Gregnek, Rowley azonban pár nélkül marad – ám sok minden változhat egy éjszaka alatt, és sosem lehet tudni, kit talál el Ámor nyila.

 

 

Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Kehida! 4.: Az angyalrablás hadművelet: Jancsó Miklós emlékére. Szeged, Könyvmolyképző, 2014.

A LÚZER RÁDIÓ MOST KEHIDÁRÓL JELENTKEZIK! A kertvégi budistúdióból sok minden libbenhet feléd, hát fogd be az orrodat, de közben kagylózz ezerrel, ha tudni akarod, milyen KIRÁLY a kolbászos buci, ám GÁZ, ha a torkunkon akad, és KIRÁLY a nyaralás, viszont GÁZ, ha erre a családi bíróság kényszerít, s persze KIRÁLY egy új bűntény nyomára akadni, csakhogy GÁZ, mikor elrabolják az ember töpszli húgát, és naná, hogy KIRÁLY éjjel a temetőben kísértettel találkozni, de FULLGÁZ, ha egy szótlan és bús márványangyal minden titok őrizője!

 

Marie-Aude Murail: Oh, boy!Szeged, Könyvmolyképző, 2014. (Vörös pöttyös könyvek)

Három testvér. Néhány órája magukra maradtak a világban, de megesküdtek, hogy soha nem választhatják el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival.
A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni.
Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek.
 

Könyvtári ajánló - VSVK: