Olvasnivaló - Birthday Stories
murakamiAz Observer szerint is emlékezetes az az antológia, (Birthday Stories) amiben Murakami  Haruki saját novelláiból gyûjtött össze néhányat. A történetek változatosak, van sötétebb tónusú a cinikusoknak, és szívhez szóló a derûsebbeknek. A novellák az emberi érzelmek teljes skáláját bemutatják.
A  2008-ban irodalmi Nobel-díjra jelölt szerzõ  egy  Beatles dalt idézõ regénnyel - Norvég erdõ –(magyarul a Geopan kiadó gondozásában Nagy Mónika fordításában 2008-ban jelent meg) robbant be a világ köztudatába.
 
 

Murakami Haruki (村上春樹, nyugaton Haruki Murakami ) japán író és mûfordító.  A most 59 éves  Murakaminak világszerte hatalmas rajongótábora van. Kiotóban születetett, de gyerekkorát Kóbe-ban töltötte (ahova a földrengés után el is látogatott). Apja buddhista szerzetes, anyja tanítónõ volt. Mindketten japán irodalmat tanítottak, és Murakami már fiatal korában is érdeklõdést mutatott a nyugati kultúra iránt. Egy interjúban azt mondta, különösen Vonnegut, Richard Brautigan, Günter Grass, a Beatles, Nat King Cole, Elvis Presley és a Beach Boys voltak rá hatással, amely  névsor elsõ pillantásra kissé különösnek tûnik.

 


Bródy naptár

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Fenntartónk

Eger város

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 
 

 

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

EBSCO eBooks

 

E'mese vár

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja