Kiadványok

Az alábbi kiadványok a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár kiadásában jelentek meg és megvásárolhatók a Központi Könyvtár Olvasószolgálatán (Eger, Kossuth Lajos u. 16.) vagy megrendelhetők az itt letölthető megrendelőlapon.

Részlet Dr. Cs. Varga István irodalomtörténész, egyetemi tanár a Héthavas című regényről szóló írásából:

„Gál Elemér Kolozsvárott szerzett magyar szakos diplomát; a költő Szilágyi Domokosnak és a drámaíró Kocsis Istvánnak is tanár volt Szatmárnémetiben. A Tanügyi Újság munkatársa, 1990-től a Szamoshát című szépirodalom lap főszerkesztője volt, 1994-ben települt át Egerbe.
Héthavas című őstörténeti hitregényében bizonyítja: lehet egy regény őstörténeti és hitregény is. Íróhoz méltó feladat, léthelyzetünk természetét ismeri fel a régmúltban. A műfaj eszmeiségét és szerkezetét is meghatározó célkitűzésre utal. Két párhuzamos szerelem történetével kelti fel a hihetőség művészi illúzióját, ebbe illeszti a sámánhitből a kereszténységbe való átmenet hitvilágának ábrázolását.”

Gál Elemér így ír hitregényéről:

„A regény cselekménye negyven év történetét fogja mondai keretbe, amelynek Anonymus krónikája mellett ihlető forrásanyag a Csíki Székely Krónika és a székely ősvárakról szóló mondavilág. Nem a történeti hitelesség igénye vezeti a cselekményszövést, hanem a népi emlékezetbe sűrített mitikus világ, amely élő emberekkel népesíti be az őstörténeti múltat. Ennek is lehet történelmi valóság hitele, ahogyan éltek, gondolkodtak, szerettek és gyűlöltek saját korukban a hegylakó hunutódok.”


Fenntartónk

Eger város

Szakmai elismeréseink

 
 

 

 
 

 

Kapcsolat

Cím: 3300 Eger Kossuth L. utca 16.
E-mail: info@brody.iif.hu
Telefon: 36/516-595

Központi könyvtár nyitvatartás
hétfő: 13-18
kedd-péntek: 10-18
szombat: 10-16

További részlegeink nyitvatartása

Könyvtárközi kölcsönzés, online hosszabbítás

BRÓDY Hírlevél

Mindig naprakészen a Bródy Sándor Könyvtár legfrissebb híreiből!

Tartalomátvétel

EBSCO eBooks

 

E'mese vár


Támogatónk:

Blogok

A Zenei Gyűjtemény blogja